Jadranka Sloković

Jadranka Sloković poznata je hrvatska odvjetnica, a mnogi je smatraju jednom od najboljih odvjetnika u Republici Hrvatskoj. Poznata je po tome što je branila mnoga hrvatska poznata lica iz političkih sfera, ali i estrade. Bila je odvjetnica mnogim javnim osobama, od kontroverznog Zdravka Mamića, preko Severine, do Ive Sanadera. Osim toga, poznata je i po svojoj modnoj osviještenosti, pa je mnogi modni portali i časopisi često nazivaju jednom od najbolje odjevenih Hrvatica, a pogotovo poslovnih žena.

Privatni život

Jadranka Sloković rođena je 1954. godine. Odmalena je voljela knjige i poeziju, pa je u mladosti čak i prevodila poznate američke pjesnike, poput Johna Updikea i Sylvije Plath. I sama je pisala, nadajući se da će se jednom ostvariti i kao književnica. Ipak, život ju je odnio u posve drugom smjeru. Postala je jedna od najpoznatijih hrvatskih odvjetnica.

U svom poslu upoznala je i svog dugogodišnjeg životnog partnera, Čedu Prodanovića, s kojim je danas i u bliskom poslovnom odnosu. Zajedno brane neke od najpoznatijih lica hrvatske javne scene. Vezu su započeli 2002. godine, oboje sa sličnim životnim interesima. Osim što su oboje već tada uspješni odvjetnici, i jedno i drugo su imali jako umjetničku crtu – Jadranka književnu, a Čedo glazbenu. Oboje imaju i djecu iz prijašnjih brakova, pa tako Jadranka ima sina Filipa kojeg je dobila u braku s književnikom Branislavom Glumcem. Filip je krenuo majčinim stopama te i sam postao odvjetnik koji je praksu usavršio upravo u majčinom uredu.

Jadranka Sloković poznata je i po svojoj modnoj osviještenosti. Modni časopisi i internet portali često hvale njen stil, odjevne kombinacije i poznate, ni malo jeftine odjevne komade i modne dodatke. Poznata je tako kao jedna od najbolje odjevenih poslovnih žena, ako ne i Hrvatica uopće. Odvjetnici Sloković ne hvale samo modni ukus, nego i mladenački izgled te odlično “nošenje” svojih godina.

U prosincu 2018. godine Jadranka se pohvalila kako je njezin sin Filip dobio sina te je po prvi puta postala baka.

Posao

Jadranka Sloković, kao jedan od hrvatskih najboljih odvjetnica, branila je mnoga poznate, imućne osobe iz političke, sportske i estradne scene. Zastupala je tako pjevačicu Vlatku Pokos, nakon što ju je njen bivši muž, Josip Radeljak, optužio za zlostavljanje njene tadašnje pokćerke, Lane Radeljak. Ovaj slučaj je dobila, a Vlatka Pokos oslobođena je svih optužbi.

Sloković je branila i još jednu poznatu glazbenu ličnost – pjevačicu Severinu Vučković. Sloković je tako Severini pomogla da preuzme skrbništvo nad svojim sinom Aleksandrom, dok je ocu dosuđena alimentacija od 15 000 kuna mjesečno i mogućnost viđanja sina dva puta mjesečno.

Sloković je posebno došla u centar zanimanja javnosti nakon što je, sa svojim partnerom Čedom Prodanovićem, postala braniteljica političara i bivšeg premijera Ive Sanadera. Nakon njihove obrane Sanaderu je Ustavni sud poništio presudu za slučajeve INA-MOL i Hypo.

Kao braniteljica, Sloković je imala i kontroverzne klijente, poput Zdravka Mamića, koji svojim ispadom u sudnici potjerao odvjetnike, razriješio ih dužnosti i odlučio sam se braniti na sudu. Sloković, koja je najprije pokušala smiriti Mamića, na kraju rekla da i sama otkazuje punomoć koju joj je Mamić dao, pa mirno išetala iz sudnice.

Osim navedenih poznatih ličnosti, Sloković je sa svojim timom branila i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, Ivana Čermaka, Rahima Ademija i mnoge druge.

Nakon što je Ivica Todorić iz Londona izručen Hrvatskoj i priveden u Remetinec u Zagrebu, pod sumnjom da je nezakonito pribavio više od milijardu kuna iz Agrokora, Jadranka Sloković je predstavljena kao njegova odvjetnica. Istraga je proširena i na zajmove, koje je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri, putem tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru.

Najveća postignuća

Jadranka Sloković u svojoj je karijeri doživjela mnogo trijumfa. Iako joj mnogi zamjeraju da brani i oslobađa političke kriminalce, ona zapravo samo odlično radi svoj posao. Tako je zastupala Ivu Sanadera u nekim protiv njega podignutim optužnicama, baš kao i Milana Bandića i mnoge druge.

Danas se ime Jadranke Sloković ponovno provlači kroz medije nakon što je pristala braniti Ivicu Todorića, jednog od glavnih ljudi protiv kojih je podignuta optužnica za malverzacije u koncernu Agrokor.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu inf[email protected]

Komentiraj

*