Jadranka Sloković

Jadranka Sloković poznata je hrvatska odvjetnica, a mnogi je smatraju jednom od najboljih odvjetnika u Republici Hrvatskoj. Poznata je po tome što je branila mnoga hrvatska poznata lica iz političkih sfera, ali i estrade. Bila je odvjetnica mnogim javnim osobama, od kontroverznog Zdravka Mamića, preko Severine, do Ive Sanadera. Osim toga, poznata je i po svojoj modnoj osviještenosti, pa je mnogi modni portali i časopisi često nazivaju jednom od najbolje odjevenih Hrvatica, a pogotovo poslovnih žena.

Privatni život

Jadranka Sloković rođena je 1954. godine. Odmalena je voljela knjige i poeziju, pa je u mladosti čak i prevodila poznate američke pjesnike, poput Johna Updikea i Sylvije Plath. I sama je pisala, nadajući se da će se jednom ostvariti i kao književnica. Ipak, život ju je odnio u posve drugom smjeru. Postala je jedna od najpoznatijih hrvatskih odvjetnica.

U svom poslu upoznala je i svog dugogodišnjeg životnog partnera, Čedu Prodanovića, s kojim je danas i u bliskom poslovnom odnosu. Zajedno brane neke od najpoznatijih lica hrvatske javne scene. Vezu su započeli 2002. godine, oboje sa sličnim životnim interesima. Osim što su oboje već tada uspješni odvjetnici, i jedno i drugo su imali jako umjetničku crtu – Jadranka književnu, a Čedo glazbenu. Oboje imaju i djecu iz prijašnjih brakova, pa tako Jadranka ima sina Filipa kojeg je dobila u braku s Branislavom Glumcem. Filip je krenuo majčinim stopama te i sam postao odvjetnik koji je praksu usavršio upravo u majčinom uredu.

Jadranka Sloković poznata je i po svojoj modnoj osviještenosti. Modni časopisi i internet portali često hvale njen stil, odjevne kombinacije i poznate, ni malo jeftine odjevne komade i modne dodatke. Poznata je tako kao jedna od najbolje odjevenih poslovnih žena, ako ne i Hrvatica uopće. Odvjetnici Sloković ne hvale samo modni ukus, nego i mladenački izgled te odlično “nošenje” svojih godina.

Posao

Jadranka Sloković, kao jedan od hrvatskih najboljih odvjetnica, branila je mnoga poznate, imućne osobe iz političke, sportske i estradne scene. Zastupala je tako pjevačicu Vlatku Pokos, nakon što ju je njen bivši muž, Josip Radeljak, optužio za zlostavljanje njene tadašnje pokćerke, Lane Radeljak. Ovaj slučaj je dobila, a Vlatka Pokos oslobođena je svih optužbi.

Sloković je branila i još jednu poznatu glazbenu ličnost – pjevačicu Severinu Vučković. Sloković je tako Severini pomogla da preuzme skrbništvo nad svojim sinom Aleksandrom, dok je ocu dosuđena alimentacija od 15 000 kuna mjesečno i mogućnost viđanja sina dva puta mjesečno.

Sloković je posebno došla u centar zanimanja javnosti nakon što je, sa svojim partnerom Čedom Prodanovićem, postala braniteljica političara i bivšeg premijera Ive Sanadera. Nakon njihove obrane Sanaderu je Ustavni sud poništio presudu za slučajeve INA-MOL i Hypo.

Kao braniteljica, Sloković je imala i kontroverzne klijente, poput Zdravka Mamića, koji svojim ispadom u sudnici potjerao odvjetnike, razriješio ih dužnosti i odlučio sam se braniti na sudu. Sloković, koja je najprije pokušala smiriti Mamića, na kraju rekla da i sama otkazuje punomoć koju joj je Mamić dao, pa mirno išetala iz sudnice.

Osim navedenih poznatih ličnosti, Sloković je sa svojim timom branila i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, Ivana Čermaka, Rahima Ademija i mnoge druge.

Najveća postignuća

Jadranka Sloković u svojoj je karijeri doživjela mnogo trijumfa. Iako joj mnogi zamjeraju da brani i oslobađa političke kriminalce, ona zapravo samo odlično radi svoj posao. Tako je zastupala Ivu Sanadera u nekim protiv njega podignutim optužnicama, baš kao i Milana Bandića i mnoge druge.

Danas se ime Jadranke Sloković ponovno provlači kroz medije nakon što je pristala braniti Ivicu Todorića, jednog od glavnih ljudi protiv kojih je podignuta optužnica za malverzacije u koncernu Agrokor.

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]
loading...

Komentiraj

*