Vlatka Pokos

Vlatka Pokos javnosti je poznata kao pjevačica i voditeljica. Rođena je 22.3.1970. godine u Austriji. Plijeni pažnju svojom ljepotom i odjećom pa je stoga i proglašena najljepšom i najbolje odjevenom ženom.

Obrazovanje

Osnovnu školu polazila je u Koprivnici. Od 1984. do 1986. godine polazila je srednju školu Matematike i IT, a istodobno je polazila srednju školu za umjetnost i kulturu u Zagrebu.

Od 2012. do 2015. godine polazila je Sveučilište VERN u Zagrebu (smjer turistički menadžment), a 3 godine studija završila je s odličnom ocjenom. Govori četiri strana jezika, engleski, talijanski, njemački i francuski.

Privatni život

Djetinjstvo je provela u Sokolovcu, u Koprivničko-križevačkoj županiji. Promijenila je svoje prezime po ocu (Vuković), u majčino djevojačko prezime – Pokos. Nakon završene srednje škole, preselila se u Zagreb. Natjecala se na festivalu “Prvi glas Koprivnice” i pobijedila te je nakon toga započela pjevačku karijeru.

Sve pjesme koje je objavila govore o ljubavi, a zapravo je i ona sama shvatila da je “ljubav na prvi pogled” stvar prošlosti.

Što se tiče njezinog ljubavnog života, javnosti je poznato da je više godina bila u vezi s Antoniom da Silvom, a potom sedam godina s poduzetnikom Zlatkom Maletićem. Nakon raskida veze, tražila je da se ona proglasi izvanbračnom i da ima određena imovinska prava. No, u tome nije uspjela.

2001. godine započela je vezu s poduzetnikom, 58-godišnjim Josipom Radeljakom Dikanom, koji je iza sebe imao dva braka. Dikan je bio oženjen srpskom glumicom Bebom Lončar (iz braka ima jednog sina), kasnije s glumicom Enom Begović (iz braka ima kćer Lanu).

2004. godine Vlatka i Dikan su se zaručili, a 2006. godine vjenčali i to na karipskim otocima (otok Providenciales).

2005. godine, nakon samo godinu dana braka, bračni par Radeljak se rastao. Njihov razvod je bio buran i kao takav je i prikazan u medijima.

2010. godine, Vlatka je objavila autobiografiju pod nazivom “Život u raju”. U knjizi se ispovjedila čitačima o svom životu s Josipom Radeljakom (Dikanom).

2015. godine Vlatka se zaljubila u Kanađanina hrvatskog podrijetla, Ivicu Biljana, no veza nije dugo potrajala.

Vlatka se u slobodno vrijeme bavi tenisom, trčanjem, a voli i ronjenje, skijanje te trenira i kickbox. Vlatka puno truda polaže u odijevanje, a u javnosti je poznata i njezina ljubav prema prirodnom krznu zbog čega je često napadana.

Posao

1989. godine postala je članica grupe “Srebrna krila” i s njima je provela 5 godina. Zajedno su nastupali po Americi, Europi i u Australiji. Važno je spomenuti kako se ova grupa proslavila osvojivši 6. mjesto na Dori za pjesmu “Mangup” koja je predstavljala tadašnju državu Jugoslaviju na Eurosongu.

1994. godine je napustila grupu i započela samostalnu karijeru. Okušala se kao voditeljica u emisijama (OTV, Mreža tv, HTV, NOVA TV). Vodila je neke od popularnih zabavno-muzičkih emisija – “Sedma noć”, “Pretežno vedro”, “Zlatni gong” i slično. Na Novoj TV vodila je emisije o filmu “Ususret Oscaru”, niz nagradnih igara, projekt “Dan iz snova” i druge.

Vodila je finala raznih izbora ljepote, poput onog za Kraljicu Hrvatske, Miss Hrvatske i za Best model. Osim vođenja ovakvih izbora, radila je i kao prevoditelj te kao komentator tijekom izbora za Miss svijeta. Vodila je brojne prezentacije, modne revije, novinske konferencije, simpozije i slična događanja.

Okušala se i u glumačkim vodama, 2007. godine tumačila je ulogu Sofije Frajt u seriji “Zauvijek susjedi” i glumila je sebe u komediji “Nad lipom 35”.

2014. godine objavila je remix hit pjesme “Metak” i objavila video spot za pjesmu.

Unatoč svemu, nastavila je s glazbom i objavila zadnji album pod nazivom “Na dohvat ruke” u izdanju kuće Hit Recordsa.

2016. godine vratila se na HTV i vodi, kako je objavljeno od strane HRT-a, znanstveno-obrazovni program kuhanja “Škola kuhanja”, gdje ugošćuje kuhare amatere.

Najveća postignuća

Tijekom karijere s grupom “Srebrna krila”, otpjevala je nekoliko hitova: “Zašto nisam miljenica sudbine”, “Ljubi me noćas”, a kasnije je u samostalnoj karijeri otpjevala pjesme “Petak” (1995.), “Vlatka”(1998.), “Na dohvat ruke” (2005.).

Nastupala je na mnogim festivalima kao na primjer: Zadarfest, Hrvatski radijski festival, Dora, CMC festival.
1993. godine s pjesmom “Vino ljubavi” nastupala je na Zadarfestu i u Splitu s pjesmom “Ljubi me noćas”, godinu kasnije nastupala je pjesmom “Doviđenja” na Zadarfestu i s pjesmom “Ako se ikada sjetiš” u Splitu. Nekoliko godina kasnije, 1997. godine nastupala je s pjesmom “Ljubav je tu” u Splitu. 1998. otpjevala je pjesmu “Ja te ljubim” na Hrvatskom radijskom festivalu.

2002. godine nastupala je na Zadarfestu s pjesmom “Ja te dobro znam”. Od 2003. do 2005. godine redovito nastupa na Hrvatskom radijskom festivalu s pjesmama – “Poljubi me”, “Što si me učinio takvom”, “Ruke su mi vezane”.

2006. godine nastupa na Dori s pjesmom “Najbolje”, a iste godine pjevala je “Ja još imam potrebu” na Hrvatskom radijskom festivalu. Dvije godine kasnije na istom festivalu nastupa pjesmom “Oči danju skrivam” i “Dlanom o dlan”.

2010. godine pjesmu “Kako god bilo” otpjevala je na CMC festivalu.

Autor: A.Ž.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*