Mario Mamić

Mario Mamić sin je Zdravka Mamića i rukovodeći u sportskoj agenciji ASA International za zastupanje nogometaša, koju je Zdravo prepustio sinu zbog sukoba interesa prema pravilima FIFA-e. Nakon sumnje da su oštetili Dinamo, protiv Maria, Zdravka i Zorana pokrenuta je istraga kao i drugih poznatih sportskih menadžera.

Obrazovanje

Mario Mamić je nakon osnovne i srednje škole upisao Ekonomski fakultet u Zagrebu na kojem je i diplomirao.

Mario je 2006. godine u HNS-u položio ispit te stekao sve uvjete da dobije menadžerksu licencu.

Privatni život

Mario Mamić rođen je 1982. godine u obitelji majke Nade i oca Zdravka Mamića koji su se vjenčali dva puta. Zdravko se rastao od žene Nade, ali kako se u njegovoj obitelji nije tolerirao razvod, Zdravko je iz poštovanja prema Nadi, ali i majci odlučio vratiti se prvoj ženi.

Ni drugo vjenčanje nije bilo dovoljno da brak opstane, pa su se Zdravko i Nada razišli, ali unatoč svemu ostali su u dobrim odnosima.

Mario Mamić je 2007. godine upoznao Moniku Kravić s kojom se vjenčao 2008. godine. Mladenci su odlučili vjenčati se u tajnosti, pa su tako razmijenili zavjete u crkvi Duha Svetog na Jarunu. Nakon tajnog vjenčanja Mario i Monika su organizirali proslavu vjenčanju u hotelu Westin gdje su preko 350 uzvanika zabavljali Mate Mišo Kovač i Marko Perković Thompson.

Cijelu svadbu je financirao otac Zdravko, a pretpostavlja se da je za svečanost morao izdvojiti milijun kuna. Nakon vjenčanja par se uselio u luksuzni stan na Tuškancu za koji je Zdravko izdvojio 600.000 eura, a još je potrošeno oko 300.000 eura na uređenje.

Krajem 2008. godine u 12. mjesecu Mario i Monika su postali roditelji sina Josipa. Monika je rodila u privatnoj klinici na Svetom Duhu, a iako se prvi sin trebao zvati Jakov, Mario je izrazio želju da mu sin nosi ime po djedu Josipu. Nakon četiri godine Monika je rodila sina Jakova.

O krizi u bračnoj zajednici Monike i Maria počelo se nagađati u 2015. godini, a pretpostavlja se kako su cijelu situaciju pogoršali poslovni i financijski problemi nakon što je pokrenuta istraga protiv Zdravka, Zorana i Maria Mamića.

Poznati par je 2016. godine predao zahtjev za sporazumnom rastavom braka. Bez obzira na to što su se razišli Mario je sa sinom, ocem Zdravkom i majkom Nadom došao na sprovod Mire Kravić, majke Monike Kravić koja je umrla u 1. mjesecu 2017. godine.

Ubrzo nakon što su počeli bračni problemi Mario se zaljubio u Tiu Jurčević, pokćerku poznatog političara i ekonomskog stručnjak Ljube Jurčića. Tia iza sebe isto tako propali brak s nekadašnjim košarkašem Cibone Chrisom Warren s kojima ima sina Domenica.

Mario i Tia upoznali su se na ljeto 2016. godine na Pagu, a kako je Mario tada još uvijek bio u braku s Monikom, nisu imali ništa više od prijateljskog odnosa. Nakon razvoda Zdravko je isplatio Moniku nakon čega je ona izašla iz doma koji je djelila s Mariom.

Nakon što se Mario iselio iz stana na Tuškancu, postalo je jasno kako se ne radi samo o romansi nego ljubavi. Otada su se sve više počeli pojavljivati u zajedno u javnosti, a Mario ju Tiu poveo na vjenčanje Matea Kovačića.

Tia je uz Maria bila u mnogim teškim trenucima, pa i kad su pucali na oca Zdravka Mamića kod Tomislavgrada te zbog optužbi od strane DORH-a.

Tia i Mario vjenčali su se 14.10.2017., u hotelu Westin. Vjenčao ih je matičar, a vjenčanju i kasnije proslavi je prisustvovalo preko 100 uzvanika. Mladenci su za kumove odabrali Marka Vjetrovića, glasnogovornika NK Partizan i njegovu suprugu Višnju.

Posao

Godine 2000. Zdravko Mamić je osnovao MSA ili Mamić Sports Agency kada se bavio zastupanjem brojnih nogometaša u pregovorima s klubovima za vrijeme produženja ugovora ili transfera.

U 4. mjesecu 2006. iz sudskog je registra izbrisana tvrtka MSA te osnovana agencija ASA International. Ovim postupkom je Mamić želio izbjeći sukob interesa budući da je godinama u Dinamu bio na važnim funkcijama.

Nakon što je osnovana ASA agencija, rukovodeće mjesto je dobio sin Mario te njegov prijatelj i kolega Nikky Vuksan. Mario je zastupao Matea Kovačića prilikom prelaska iz Intera u Real Madrid.

Zbog sumnje da su oštetili Dinamo za više od 70 milijuna kuna, 2015. godine uhićeni su Mario i Zdravko Mamić te Damir Vrbanović, a ubrzo i Zoran Mamić. Nakon uplaćene jamčevine pušteni su iz pritvora da bi se mogli braniti sa slobode.

U 7. mjesecu 2017. podignuta je i druga optužnica protiv Damira Vrbanovića, Maria, Zdravka i Zorana Mamića, Sandra Stipančića, Igora Krote te Nikkyja Antonija Vuksana, da su iz Dinama izvukli preko 116 milijuna kuna.

Najveća postignuća

Mario Mamić je kao menadžer imao poznate klijente, neke od najboljih nogometaša kao što su Dejan Lovren, Luka Modrić, Ognjen Vukojević, Šime Vrsaljko i mnogi drugi.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*