Monika Kravić

Monika Kravić poznata je kao TV- voditeljica te nekadašnja sudionica reality showa “Story Supernova Talents”, koja je bila vjenčana za Maria Mamića, sina Zdravka Mamića. Iza sebe ima nekoliko angažmana na Novoj TV kao i RTL-u.

Obrazovanje

Monika je u Zagrebu završila osnovnu i srednju školu, a nakon što je rodila dva sina, završila je preddiplomski studij na Fakultetu političkih znanosti.

Privatni život

Monika Kravić rođena je 27.2.1982. godine u Zagrebu u obitelji majke Mire i oca Ivana. Monika ima 11 godina mlađu sestru Jelenu. Poznato lice s TV ekrana korijene vuče iz Hercegovine kao i njezin bivši suprug Mario Mamić.

Godine 2007. Monika je upoznala Maria Mamića, a već 2008. godine vjenčali su se u crkvi Duha Svetog na Jarunu. Iako je vjenčanje bilo tajno, poznati par je odlučio prirediti raskošnu svadbu u hotelu Westin za više od 350 uzvanika. Kako bi spriječili ulazak nepozvanima, obitelj Mamić je unajmila i garažu hotela te zaštitare koji su čuvali goste poznatog para.

Monika je na vjenčanju imala haljinu s potpisom poznatog dizajnera Valentina te dijamantne naušnice. Pretpostavlja se kako je to bilo jedno od skupljih vjenčanja za koje je Zdravko Mamić navodno izdvojio milijun kuna. Goste su zabavljali Marko Perković Thompson i Mate Mišo Kovač.

Nakon vjenčanje mladenci su uselili u stan od 200 kvadrata za koji se pretpostavlja kako je Zdravko Mamić platio 600.000 eura. Za uređenje je potrošeno oko 300.000 eura. Bivša voditeljica je ubrzo nakon vjenčanja prestala raditi i postala je kućanica. U 12. mjesecu 2008. godine Monika i Mario su postali ponosni roditelji sina Josipa. Monika je rodila carskim rezom u privatnoj klinici Podobnik. Porodu je nazočio i njezin suprug.

Godine 2012. Monika je u privatnoj klinici na Svetom Duhu rodila i drugog sina. Poznata bivša voditeljica i suprug Mario odlučili su drugo dijete nazvati Jakov. Izjavili su kako je sin Josip trebao dobiti to ime, ali je Mario želio da mu prvo dijete nosi ime po pokojnom djedu.

U 11. mjesecu 2015. zbog sumnje da su transferima igrača oštetili Dinamo za više od 78 milijuna kuna, uhićeni su Zdravko Mamić kao i njegov sin. Nakon uplaćene jamčevine braća Mamić, sin i Damir Vrbanović pušteni su iz pritvora kako bi se branili sa slobode. Nakon toga su krenuli problemi u bračnom životu Monike i Maria.

Da nisu uspjeli prevladati krizu potvrdilo se nakon što je Mario iselio iz stana na Tuškancu te kada su počele nagađanja da je u vezi s pokćerkom Ljube Jurčića, Tijom Jurčić. Par se navodno upoznao na Pagu u ljeto 2016. godine. Iste godine Mario i Monika su predali zahtjev za sporazumnom rastavom braka. Monika je nakon razvoda priznala kako joj najveću utjehu pružaju njeni sinovi.

Nažalost u 1. mjesecu 2017. nakon teške bolesti život je izgubila majka Mira. S ocem Ivanom i sestrom Jelenom Monika se na zagrebačkom groblju Mirogoj oprostila od svoje majke. Podršku su joj došle pružiti prijateljice Martina Podgorski, Mirna Maras, a na sprovod je došao i bivši muž Mario Mamić s ocem Zdravkom i majkom Nadom.

Posao

Prije nego što se prijavila na poznati show Story SuperNova Monika je gostovala u spotu Petre Graše u pjesmi “Ko nam brani” s njegovog prvog albuma “Utorak”. U to je vrijeme zgodna brineta bila članica modne agencije Midiken.

Godine 1999. bila je na promociji albuma u hotelu Esplanade gdje je plesala uz pjevača. Nakon toga je uslijedila prijava na show. Iako je pobjednik showa bio Marin Tironi, nakon nesuglasica s Novom TV, umjesto njega kao voditelja “Red Carpeta” angažman su bili Dorijan Elezović i Monika.

Uspješnu karijeru voditeljice započela je 2003. godine na Novoj TV gdje je u sklopu Red Carpeta pet godina vodila Novu Scenu, radila je u nogometnog programu “Loptomanija”, na Hrvatskom radijskom festivalu te u informativnom programu.

Nakon šest godina pauze 2014. godine Monika se vratila na televiziju te je kratko vrijeme na RTL-u vodila “Extra Magazin”.

Najveća postignuća

Godine 2004. proglašena je najljepšom televizijskom voditeljicom po izboru čitatelja Večernjaka, a na svečanom proglašenju dobila je titulu Miss Ekrana.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*