Šime Vrsaljko

Šime Vrsaljko je hrvatski nogometni reprezentativac, a od srpnja 2016. godine nogometaš Atletico Madrida. Transfer iz Sassuola u Atletico Madrid sedmi je najveći transfer nekog hrvatskog nogometaša. Šime jako voli tetovaže pa je gotovo cijelo njegovo tijelo oslikano raznim slikama. Cijela leđa oslikao je vjerskim motivima od kojih se ističe i slika “Posljednje večere” na donjem dijelu leđa.

Obrazovanje

Šime Vrsaljko završio je srednju prometnu školu.

Privatni život

Rođen je u Rijeci 10.1.1992. godine od majke Branke i oca Mladena.

Šime je bio u vezi s Mateom Kedžo od srednje škole, a par se nakon devet godina veze, 2017. godine, i vjenčao.

Početkom lipnja 2018. godine Šime i Matea su dobili svoje prvo dijete, sina Brunu.

Posao

Šime Vrsaljko igra na poziciji desnog braniča. U juniorima je igrao na poziciji zadnjeg veznog, a ako je to potrebno za momčad, igrat će i obranu na lijevoj strani.

Šime Vrsaljko je svoju nogometnu karijeru započeo još kao dječak. S nepunih osam godina igrao je za nogometni klub u Zadru s mladim uzrastima. U dobi od četrnaest godina počeo je igrati za nogometni klub Dinamo u Zagrebu, a već 2008. godine je potpisao i profesionalni ugovor sa spomenutim klubom. No, za prvu momčad Dinama počeo je nastupati 2009. godine.

2009. godine bio je šest mjeseci na posudbi u nogometnom klubu Lokomotiva za koji je odigrao sedamnaest utakmica, a u prosincu te iste godine vratio se u Dinamo za koji je prvi puta nastupio u veljači 2010. godine na utakmici protiv nogometnog kluba Croatije iz Sesveta. Nastupajući za Dinamo na međunarodnim natjecanjima uočen je njegov talent i velika vrijednost od brojnih europskih nogometnih klubova.

2013. godine potpisao je ugovor za nogometni klub Genovu, da bi već godinu dana kasnije otišao u Sassuolo u kojem je ostao sve do 2016. godine. U Sassuolu je postao jedan od ključnih igrača, a njegov veliki talent prepoznao je i Atletico Madrid za kojeg Šime nastupa od srpnja 2016. godine kada je potpisao petogodišnji ugovor.

Šime Vrsaljko istaknuo se i nastupajući za Hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Od 2007. godine igrao je redom za U 15, U 17 i U 18, a svojom igrom posebno se istaknuo nastupajući za U 19. Tada se mlada nogometna reprezentacija plasirala na Svjetsko prvenstvo u Kolumbiji koje se održalo 2011. godine. No, Vrsaljko nažalost nije mogao nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Kolumbiji zbog svojih obveza u klubu.

2010. godine je nastupio za reprezentaciju U 19 na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Nakon toga je još nastupao za reprezentaciju U 20 i U 21, da bi u veljači 2011. godine debitirao za Hrvatsku seniorsku reprezentaciju na prijateljskoj utakmici protiv Češke.

Upisao je još tri nastupa za Hrvatsku reprezentaciju do svibnja 2012. godine. Iako nije bio na popisu igrača za Europsko prvenstvo 2012. godine, ipak je naknadno bio uvršten zbog ozljede Ive Iličevića. No, nije igrao u niti jednoj tri utakmice koje je hrvatska reprezentacija tada odigrala.

Vatrenima se pridružio i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu koje je održano 2014. godine te na Europskom prvenstvu u Francuskoj koje je održano 2016. godine.

2018. godine dobio je pozivnicu Zlatka Dalića da zaigra na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji.

Najveća postignuća

Šime Vrsaljko potpisao je ugovor s Atleticom Madridom u srpnju 2016. godine čime je uvršten u sedam najvećih transfera koji su ostvarili hrvatski nogometaši.

2010. godine dobio je nagradu za najveću mladu nadu hrvatskog nogometa koju dodjeljuje “Uvijek vjerni”, Klub navijača hrvatske nogometne reprezentacije.

15.7.2018. godine, na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, Šime Vrsaljko je s hrvatskom nogometnom reprezentacijom osvojio srebro, što je najveći dotadašnji uspjeh hrvatskog nogometa.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*