Ivana Kindl

Ivana Kindl hrvatska je pjevačica. Zahvaljujući iznimnom glazbenom talentu dobitnica je brojnih glazbenih nagrada, uključujući i Porin. Apsolutno je otkriće u HRT-ovom showu “Zvijezde pjevaju” u kojemu je pokazala izuzetne mentorske sposobnosti zahvaljujući kojima je svoje partnere dovela do finala, a jednom je i pobijedila.

Obrazovanje

Svoje glazbeno obrazovanje Ivana Kindl započela je već s 9 godina kada je upisala osnovnu glazbenu školu, smjer harmonika.

Nakon završene osnovne škole upisala je i gimnaziju koju je završila 1997. godine.

Potom je upisala Pravni fakultet u Osijeku, no od studija je odustala jer je ljubav prema glazbi prevagnula.

Privatni život

Ivana Kindl rođena je u Požegi 18.1.1978. godine.

Uspješno je spojila poslovno i privatno. Naime, već dugi niz godina uspješno radi s dečkom Alenom Križajem, koji je ujedno i basist u bendu. Oboje ih je privukla ljubav prema glazbi.

U slobodno vrijeme preferira rekreaciju, duge šetnje i vožnju biciklom. Već dugi niz godina ljetuje na otoku Lošinju.

Ima mačke kao kućne ljubimce i surađivala je s volonterima te je nekoliko mačaka spasila i udomila. Pjevačica ih toliko voli da ima želju otvoriti azil za mačke.

Sredinom 2018. godine Ivana je progovorila o svojoj borbi s depresijom. U emotivnoj ispovijesti otkrila je da joj se život počeo mijenjati ulaskom u 30-e godine. Godinama se borila sama sa sobom, dok 2017. godine nije odlučila potražiti liječničku pomoć te je dobila dijagnozu depresije. Otada joj je mnogo bolje, radi na sebi, a uz pomoć antidepresiva osjeća se puno bolje. Priznaje kako joj najviše pomaže holistička medicina, dugi razgovori i masaže tijela koji je opuštaju.

Posao

Glazbom se počela baviti već s 15 godina kada se zaljubila u soul, gospel i blues glazbu, a prije toga upisala je glazbenu osnovnu školu. Sudjelovala je na brojnim amaterskim pjevačkim natjecanjima, a jedan od njih bio je “Zlatni glas zlatne doline”.

Nakon toga Siniša Cmrk pozvao ju je na sudjelovanje u “Turbo limach showu” 1995. godine, a dvije godine kasnije pobijedila je u emisiji “Pljesak molim” izvedbom Vannine pjesme “Ja ti priznajem”.

U Osijeku, gdje je Ivana upisala Pravni fakultet, upoznala je bend “Živi Zid” s kojim je nastupala neko vrijeme, no povratkom u Zagreb počela je ozbiljniju glazbenu karijeru.

1999. godine u Zagrebu je počela pjevati u bendu “Funky town”, a veći korak u njezinoj karijeri dogodio se 2002. godine kada je izdala R’N’B album “Trenutak istine” na kojemu su se našli hitovi “Od svih si bolji” i “Ja neću biti kao druge”. Upravo je ovim albumom osvojila brojne top glazbene ljestvice kao i simpatiju publike.

Osvojila je Ivicu Krajača koji ju je angažirao u mjuziklu “The Mith Of The Labirynth” na kojemu je pokazala zavidne glazbene i scenske sposobnosti.

Drugi studijski album Ivana je nazvala “Moj svijet” koji je svjetlo dana ugledao 2004. godine. Na tom se albumu našao uspješan duet s Jacquesom Houdekom “Kao kazna božja”, kao i uspješan hit koji se i dalje vrti na radiopostajama “Superjaka”. Na ovome albumu surađivala je s Matijom Dedićem, kao i Anom Rucner.

2005. godina izdan je njezin treći album “Live in Sax” na kojem se našlo devet obrađenih pjesama na engleskom jeziku.

Album “Osjećaj” izdan je 2006. godine i sastoji se od dvanaest pjesama.  Donio je dašak promjena u dotadašnjem Ivaninom glazbenom izričaju. Naime, više je naginjao pop retro pravcu i imao je više organskog zvuka.

2008. godine Ivana Kindl natjecala se u pjevačkom showu HRT-a “Zvijezde pjevaju”. Osvojila je prvo mjesto s partnerom Nikšom Kušeljom. Iste je godine organizirala veliki koncert “Gospel u Komediji” na kojemu je ugostila brojne poznate pjevačke zvijezde, uključujući i Josipu Lisac.

2009. godine natjecala se u showu “Zvijezde pjevaju”, a partner joj je bio glumac Duško Modrinić. I ove je godine došla do finala te se pokazala kao izvrsna mentorica, premda je mentorstvo iskusila jedino u ovome showu.

2010. godine Ivana Kindl publici je predstavila i svoj četvrti studijski album pod nazivom “Promjenjiva” u izdanju Menarta s kojim surađuje od početka svoje glazbene karijere. Poznati hitovi s ovoga albuma su “Nisi sam”, “Oči”, te istoimena pjesma “Promjenjiva”.

2011. godine ponovo se pokazala kao odlična mentorica u showu “Zvijezde pjevaju” kada joj je partner bio Mario Petreković.

Ivana je nastupila i kao gost na koncertu povodom proslave 55 godina muškog vokalnog ansambla Ivan Goran Kovačić.

S grupom Boa snimila je moderniju verziju pjesme koja je nastala 1989. godine. Ivana Kindl pjesmi je dala novu energiju kao i senzibilitet, a pjesma nosi naziv “Svi tvoji poljupci 2014”. Spot za ovu pjesmu snimljen je u režiji Filipa Dizdara.

2015. godine Ivana je predstavila hit “Ljubav” koji govori o ljubavi kao najiskrenijoj i najpozitivnijoj emociji. Na ovoj pjesmi surađivala je s Vladom Mirčetom, vrsnim gitaristom koji je pjesmi dao retro štih i osebujan pečat. Iste je godine nastupala na Zagrebačkom festivalu s pjesmom “Sada znaš”.

2016. godine pjesmom “Dobra stvar” Ivana je doživjela izniman uspjeh jer se pjesma našla na nacionalnoj Top 40 ljestvici najemitiranijih singlova. U suradnji s dečkom Alenom Križajem koji je zaslužan za glazbu, i Ines Prajo koja je napisala tekst, Ivana Kindl publici je predstavila funk soul pjesmu “Najbolje”.

2.3.2019. godine Ivana je prihvatila ulogu mentorice u HRT-ovom glazbenom showu Zvijezde pjevaju s partnerom i natjecateljem Krešimirom Sučevićem Međeralom.

Najveća postignuća

Pjesma “Klik” bila je najavna za treći studijski album imena “Osjećaj”, a ujedno je tom pjesmom 2005. godine osvojila prvo mjesto na Zadarfestu.

Ivana Kindl višestruka je dobitnica prestižne glazbene nagrade Porin. 2008. godine, nakon koncerta “Gospel u Komediji”  izašao je i snimak u CD izdanju kojim je Ivana Kindl osvojila glazbenu nagradu Porin. 2011. godine dobitnica je Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu za pjesmu “Utjeha”.

Nominaciju za Porin osvojila je 2012. godine za najbolju žensku vokalnu izvedbu pjesme “Ljubav u meni ostaje” s Chanson festa, a nominaciju za istu kategoriju osvojila je i 2013. godine za izvedbu pjesme “Zamisli”.

Autor: S.I.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*