Mario Petreković

Mario Petreković hrvatski je televizijski voditelj, radijski voditelj i komičar. Svoju popularnost stekao je u ulozi Fizikalca u RTL-ovoj emisiji “Prijatelji na kvadrat”, koja se prikazivala 2005. godine. Nakon toga, postao je stalno televizijsko lice. Bio je jedan od najpopularnijih natjecatelja u prvoj sezoni zabavnog glazbenog showa “Tvoje lice zvuči poznato”, a sljedeće sezone je u istoj emisiji postao jedan od mentora kandidata, specijaliziran za scenske pokrete. Mario Petreković rođen je 1972. godine u Bjelovaru.

Obrazovanje

Mario Petreković završio je osnovnu školu u rodnom Bjelovaru, a nakon nje upisao srednju strukovnu školu za autoelektričare. Znanje iz ove škole kasnije je iskoristio za svoju ulogu u showu “Prijatelji na kvadrat”, u kojoj je imao ulogu Fizikalca, čovjeka zaduženog za manualne poslove pri preuređenju domova.

Privatni život

Mario Petreković rođen je u Bjelovaru 1972. godine. Tamo je proveo djetinjstvo. Također je živio i u Švedskoj te u Engleskoj. Prije nego je počeo raditi na televiziji, bavio se svakakvim poslovima, od prodaje poker aparata, pa do čuvanja djece. Istovremeno je trenirao taekwondo i body building. Sve ove poslove radio je kako bi prebolio smrt majke, koja je umrla kad je Mario imao samo 20 godina. Ali tijekom svih tih sportskih aktivnosti, Mario je uspio jako ozlijediti koljeno, pa ga je nakon toga morao operirati čak pet puta. Tada se već bio vratio u Hrvatsku i radio je na radiju u rodnom gradu.

2009. godine Mario je ušao u vezu s Tenom Hasanefendić, kćerkom Huseina Hasanefendića Husa, vođom Parnog Valjka. Iako je ona čak 12 godina mlađa od njega, par je održavao vezu gotovo 6 godina. Upoznali su se dok je ona bila još brucošica, a ubrzo su počeli i živjeti skupa, upravo u stanu koji je pripadao njenom ocu, a u kojem je Parni Valjak nekada održavao probe. Tena je diplomirala na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, nakon čega je na jesen 2015. godine otputovala u SAD na usavršavanje. To je bio kraj njihovoj vezi.

Posao

Nakon svih neobičnih poslova koje je Mario Petreković radio dok je bio mlad i živio u Švedskoj i Engleskoj, poslovima koji su mu donijeli zanimanje javnosti počeo se baviti 1994. godine. Te godine zaposlio se na Bjelovarsko-bilogorskom radiju kao voditelj. Uređivao je i vodio zabavnu emisiju “Shock Show”. Emisija je bila toliko popularna, da se uskoro počela prikazivati i na televiziji. Otkupila ju je televizija NeT. Ubrzo je od te emisije nastala i kazališna predstava istog imena. Na istom radiju Mario je vodio i glazbene emisije.

Široj javnosti Mario je postao poznat nakon što je počeo sudjelovati u RTL-ovoj emisiji “Prijatelji na kvadrat”. Emisija se bavila preuređenjem domova, a Mario je u njoj glumio “Fizikalca”, čovjeka kojemu je primarna zadaća bila izvoditi teške manualne poslove, a uz to je svojim šalama i upadicama nasmijavao gledatelje. Tu je opet došao do izražaja njegov komičarski talent, koji ga je pratio u svim sljedećim projektima. 2007. godine Petreković je bio voditelj emisije Shpitza, koju je emitirao HRT.

Uz voditeljske angažmane, Petreković je dobivao i televizijske te filmske uloge. Glumio je epizodne uloge u seriji “Stipe u gostima”, te je 2016. godine dobio ulogu i u filmu “ZG80”. Uz to, posuđivao je svoj glas u sinkroniziranim animiranim filmovima “Kako je Gru ukrao Mjesec” i “Asterix: Zemlja bogova”.

Najveća postignuća

Mario Petreković najpoznatiji je po svoj sudjelovanju u glazbeno-natjecateljskom zabavnom showu “Tvoje lice zvuči poznato”. U prvoj sezoni bio je jedan od natjecatelja, a već od svojih prvih nastupa osvojio je srca gledatelja. Dugo je bio favorit i na kraju postao pobjednik prve sezone ovog showa. Upravo zbog njegove zabavne prirode i nevjerojatnog talenta u transformacijama, nije čudilo što je u drugoj sezoni postao jedan od mentora, čija je zadaća pripremati natjecatelje za nastupe. Petreković ih tako priprema za scenski nastup i koreografiju.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*