Mirna Maras

Mirna Maras u javnosti je poznata kao televizijska voditeljica i glumica. Pred kamere je prvi put stala kao voditeljica TV Bingo Showa, nakon čega je počela voditi emisije Hrvatske Lutrije gdje bi izvlačila i proglašavala sretne dobitnike. Također, poznata je kao lice meteorološke prognoze Državnog hidrometeorološkog zavoda. Glumila je u pojedinim hrvatskim humorističnim televizijskim serijama. Kada je postala majka pokrenula je poznatu internetsku stranicu MaMi.Hr.

Obrazovanje

Osnovnu i srednju školu završila je u Zagrebu. Nakon završene srednje škole upisuje marketing na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, na kojem je i diplomirala.

Privatni život

Rođena je u Zagrebu 8.4.1979. godine, od majke Jasne i oca Nediljka. Nakon šest godina što je provela kao jedinica svojih roditelja, Mirna je dobila brata Marka, koji je upravo na sestrinu inicijativu dobio ime, jer je Mirna bila zaljubljena u školi u dečka po imenu Marko. Otac je htio da se zove Mate, ali su ipak poslušali Mirninu želju, a Mirna kaže, brat joj je zahvalan na tome. Roditelji su joj dosta tradicionalni. Otac je znao biti strog i kroz odrastanje je morala poštivati kućna pravila, koja je većinom otac postavio. Kako Mirna kaže, od oca je naslijedila ambicioznost i upornost, ali i tvrdoglavost pa se lako porječkaju.

Za svoje djetinjstvo govori da je bilo u potpunosti ispunjeno i u stalnim dječjim igrama koje je redovno organizirala u dvorištu svoje bake. Općenito izdvaja posjete bakama, jedna je živjela u Gospiću, druga u blizini Drniša, točnije u Dalmatinskoj zagori. Imala je prijatelje u jednom mjestu i drugom. Znala je organizirati dječje koncerte u dvorištu, a kod druge bake je znala prodavati cvijeće lokalnim ljudima.

U osnovnoj školi je trenirala plivanje, a nakon toga i atletiku. Atletikom se skoro počela baviti i profesionalno, jer ju je profesorica bodrila da se njome nastavi baviti, kada je vidjela da ima veliki potencijal. Profesionalno bavljenje atletikom je palo u vodu završetkom osnovne škole, kada su krenule nove obveze i drugi prioriteti.

2005. godine Mirna je upoznala svog budućeg supruga Marija Valentića nakon sudjelovanja na jednoj anketi gdje su poznate Hrvatice birale najzgodnije Hrvate. Mirna je izabrala upravo Valentića. Nedugo nakon toga Mario ju je osobno kontaktirao i nakon kraćeg prijateljstva, započeli su vezu.

U kolovozu 2007. godine par se vjenčao u tajnosti na Mljetu, a u braku su dobili sina Niku koji je rođen 2009. godine. Kada je bila u trećem mjesecu trudnoće, zajedno su turistički posjetili Kubu, a općenito su dosta putovali. Par se razišao 2013. godine.

Nakon dugogodišnje veze, 2016. godine se vjenčala sa Željkom Batinićem, s kojim je dobila djevojčicu 7. ožujka 2017. godine.

Posao

Roditelji su imali utjecaj na izbor smjera marketinga na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, ali nakon diplome su joj prepustili da sama otkrije čime se želi baviti. Nedugo nakon diplomiranja Mirna je počela raditi kao voditeljica televizijske emisije u kojoj su mnogi okušali svoju sreću, “TV Bingo”. U početku je imala tremu stajati pred kamerama, ali se ubrzo naviknula i stalno je napredovala u svojoj karijeri.

Nakon rada na TV Bingu, Maras je dobila posao na Novoj TV gdje je prenosila kakvo se vrijeme može očekivati u tjednu koji dolazi u Hrvatskoj. Vremensku prognozu je pronosila iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Godine 2010. počela je raditi kao glasnogovornica i savjetnica za marketing NK Hrvatski dragovoljac, ali se na tom mjestu nije dugo zadržala.

Nakon posla na Novoj TV 2011. godine Mirna prelazi u televizijsku kuću “Doma TV” gdje je bila na poziciji voditeljice emisije “Mamin svijet”. Ta emisija je bila namijenjena roditeljima koji očekuju svoje dijete. Većinom su to bile gledateljice koje su bile u različitim stadijima trudnoće i roditeljstva. Kako je i sama Mirna tada imala sina od godinu i pol znala je na vlastitom iskustvu preporučiti mladim roditeljima što mogu očekivati u novoj ulozi.

Iste godine Mirna dolazi na poziciju voditeljice projekta “Zadovoljna”. To je televizijska emisija u kojoj gledatelji mogu vidjeti razne savjete za zdravlje, njegu i ljepotu žene, ali također su u emisiji bile teme o roditeljstvu i majčinstvu. Posljednja emisija je bila emitirana 25. prosinca 2011. godine.

Potom 2014. godine odlazi na HTV 1 gdje počinje voditi televizijsku igru “Loto”, koja je ujedno i najstarija igra Hrvatske Lutrije. Maras bi čitala sedam dobitnih brojeva s loptica, koje bi se birale u velikom staklenom bubnju.

U zadnjem danu 2014. godine vodila je emisiju uživo na Novoj TV, s kolegom Borisom Mirkovićem. Emisija “S Novom u Novu” se prikazivala uživo. Gledatelji su se mogli priključiti telefonskim pozivima, čestitati nadolazeću Novu godinu drugim ljudima, puštali su strane i domaće glazbene hitove.

Od 2015. godine je na poziciji voditeljice “Eurojackpot” na HRT-u. Kako je ostala trudna na tom radnom mjestu, u siječnju je dobila porodiljni dopust. Kako je sama Mirna rekla, vratit će se ponovno na posao nakon mjesec dana odmora od rođenja prinove, jer je pomalo hiperaktivnog duha i voli biti u akciji.

Pored toga što je poznata televizijska voditeljica, Mirna se okušala i u glumačkim vodama. Njezina prva uloga je bila novinarka Nina u humorističnoj hrvatskoj seriji “Nad lipom 35” gdje je glumila od 2006. do 2009. godine. Zatim je 2008. glumila u seriji “Zauvijek susjedi” kao profesorica Jagić. Iste je godine glumila i u seriji “Bračne vode” kao Sandra. U emisiji “I godina nova” pojavila se kao novinarka Nina iz serije “Nad lipom 35”.

Najveća postignuća

Kada je dobila prvog sina, odlučila je pokrenuti portal za mlade majke MaMi.Hr. Kako je i sama često tražila savjete po forumima i stranicama, a svi savjetu su bili na drugim mjestima, Mirna je odlučila pokrenuti portal u kojemu će, svi koje interesira pojedina tema, pronaći željene informacije na jednom mjestu. Portal je ubrzo postao popularan te ga posjećuje veliki broj mladih roditelja.

Godine 2005., prema jednom hrvatskom tjedniku, dobila je titulu “najseksi Hrvatice 2005. godine”.

Autor: A.P.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*