Marko Petrić

Marko Petrić jedan je od poznatih filmskih i kazališnih glumaca koji iza sebe ima brojne uloge, a dobitnik je i nekoliko priznanja. Publika ga je uspjela upoznati zahvaljujući brojnim projektima gdje se dokazao kao veliki talent.

Obrazovanje

Marko je završio srednju tehničku školu, a potom je 2007. godine u Splitu upisao Umjetničku akademiju te magistrirao 2012. godine. Dok se pripremao za Akademiju pohađao je razne radionice od ZKM-ovog učilišta Denisa Patafte pa sve do Method acting studija braće Vajevec.

Privatni život

Marko Petrić rođen je u Zagrebu 15.8.1987. godine. Dok je još bio učenik srednje tehničke škole Marko se odlučio za jedan sat glume koji je označio prekretnicu u životu i radi kojeg je kasnije odlučio profesionalno se baviti glumom.

Pored glume Marko ima i druge talente. Poznato je da u slobodno vrijeme voli trčati polumaratone te isto tako crtati.

Posao

Zbog ljubavi prema glumi Zagreb je odlučio zamijeniti Splitom gdje je upisao Umjetničku akademiju. Ubrzo nakon upisa postao je stipendist HNK-a. Prva uloga bila je u splitskom HNK na drugoj godini kada je dobio priliku glumiti u predstavi “Seviljski brijač”.

S navršenih 25 godina imao je preko dvadeset uloga među kojima se ističe angažman u Ruskom kazalištu gdje je glumio Razumihina iz poznatog djela “Zločin i kazna” Fjodora Mihajloviča Dostojevskog.

Glumio je u najpoznatijoj ljubavnoj priči “Romeo i Julija” u režiji Nenni Delmestre. Iako je u predstavi bilo puno mladih glumaca s treće godine akademije, pomagali su im i starije kolege kao što su Snježana Sinovčić Šiškov, Trpimir Jurkić i Žarko Radić.

Marko je bio zadovoljan što je upravo Anastasiju dobio za partnericu budući da ju je oduvijek doživljavao kao velikog profesionalca.

Pored toga što je glumio u predstavi o poznatom ljubavnom paru W. Shakespearea, imao je i druge istaknute uloga poput Horacija u predstavi “Hamlet”. Glumio je Bena u predstavi “Smrt trgovačkog putnika” te Marinusa u predstavi “Udarac” i Tomu u predstavi “Marjane, Marjane”.

Pored kazališta Marko se dokazao i na televiziji gdje se pridružio velikog glumačkoj ekipi za seriju “Čista ljubav”. U seriji je najviše scena odradio s glumcima koji su mu glumili roditelje, Sanjom Vejnović i Sašom Anočićem.

Osim njih u seriji se pojavljuje Ksenija Pajić, Tara Rosandić, Ivan Herceg, Ljubomir Kerekeš, Sementa Rajhard, Momčilo Otašević i mnogi drugi.

Najveća postignuća

Zahvaljujući odlično odrađenom poslu u predstavi “Moje dijete” Mikea Bartletta izvedenoj na 55. Splitskom ljetu, Marko je odvojio plaketu Mala Judita.

Marko je 2010. bio nominiran za Nagradu hrvatskog glumišta za izuzetna ostvarenja mladih umjetnika.

Za ulogu Danijela u poznatoj predstavi “Adio, kauboju” izvedenoj na 58. Splitskom ljetu, 2012. je osvojio Nagradu hrvatskog glumišta za izuzetna ostvarenja do 28 godina.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*