Momčilo Otašević

Momčilo Otašević je poznat kao televizijski i kazališni glumac iz Crne Gore te član Narodnog kazališta u Beogradu i Crnogorskog narodnog kazališta. Najveću popularnost stekao je zahvaljujući brojnim serijama poput Budve na pjedni od mora i sl.

Obrazovanje

Momčilo je u Cetinju završio osnovnu i srednju školu, a potom je upisao Fakultet dramskih umjetnosti.

Tijekom studiranja najveći dojam na glumca ostavio je profesor Branislav Mićunović. Momčilo je izjavio kako mu profesor za vrijeme studija nije dao da se opusti i često mu je znao reći kako ne glumi dobro.

Unatoč kritikama koje je dobivao Momčilo je priznao da cijeni profesora, ali da bi bilo lijepo da mu je ponekad rekao “bravo” za bilo koju ulogu.

Privatni život

Momčilo Otašević je rođen 20.2.1990. u mjestu Cetinje u Crnoj Gori. Sebe je opisao kao pomalo buntovnog tinejdžera, ali koji nikada nije posegnuo za drogama i drugim oblicima ovisnosti.

Nakon dvije i pol godine, 2015. prekinuo je vezu s Tinom Jovetić. Nije želio iznositi puno detalja osim da je vezi presudila udaljenost budući da kao glumac ima sve više obaveza.

Početkom 2016. Momčilo je započeo ljubavnu vezu s poznatom glumicom Jelenom Perčin, s kojom se upoznao na snimanju serije “Kud puklo da puklo”.

U veljači 2018. godine Momčilo i Jelena su objavili da će uskoro postati roditelji kćerkice.

Krajem travnja 2018. godine Momčilo i Jelena vjenčali su se u tajnosti u Kotoru u Crnoj Gori. Par je izmijenio zavjete u krugu najbliže obitelji i prijatelja.

13.8.2018. godine Momčilo je dobio svoje prvo dijete, kći Mašu. Jelena je djevojčicu rodila u Petrovoj bolnici u Zagrebu.

Posao

Za vrijeme druge godine studija Momčilo je snimio dvije predstave, dva filma i seriju. Publika ga je zapamtila po ulogama u seriji “Kud puklo da puklo” Vlade Bulića i Mirne Miličić, “Budva na pjeni od mora” , a ne treba zaboraviti na suradnju s poznatim glumcem Mads Mikkelsenom.

Momčilo je s kolegicom Sanjom Jovićević Popović glumio u reklami za poznatu francusku tvornicu namještaja. U reklami su njih dvoje imali zadatak da preurede dom danskog glumca.

Momčilo je glumio u filmovima kao što su “Dječaci iz ulice Marxa i Engelsa”, “As pik – Loša sudbina”, “Jagode”, “Led” i mnoge druge.

Za potrebe filma “Ruske kape” morao je smršavjeti budući da je glumio ovisnika. Film se bavi svim problemima droge.

Nakon svakog projekta sve je više rasla popularnost crnogorskog glumca, a posebno kada je prikazana serija “Zora dubrovačka” u kojoj je glumio liječnika Filipa.

Nakon serije Kud puklo da puklo Momčilo se pojavio u još jednoj seriji “Čista ljubav”. U seriji glumi negativca, a osim njega pojavljuju se i drugi poznati glumci poput Ksenije Pajić, Ivana Hercega, Tare Rosandić, Sanje Vejnović i drugih.

Osim kao glumac Momčilo se dokazao i kao voditelj pa je tako vodio emisiju “Superljudi” o posebnim ljudima koji su pokazali da nemoguće ipak postoji.

Najveća postignuća

Zbog uloge u filmu “Dječaci iz ulice Marxa i Engelsa” u režiji Nikole Vučevića, Momčilo je bio nominiran za najboljeg glumca na Međunarodnom festivalu u Madridu.

Da je veliki talent dokazao je po tome što je odabran za kandidata u programu “Shooting Stars” filmskog festivala Berlinale.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*