Tara Rosandić

Tara Rosandić poznata je hrvatska glumica s brojnim zapaženim ulogama u kazalištu te serijama “Pod sretnom zvijezdom” i “Čista ljubav” i u filmu “Zvizdan” Dalibora Matanića, gdje je glumila partijanericu Petru. Pored uloga u raznim projektima Tara je dobitnik i nekoliko nagrada.

Obrazovanje

Iako je kratko vrijeme živjela u Beču u Zagreb se vratila prije početka škole. Nakon osnovne i srednje škole završila je Akademiju dramskih umjetnosti.

Privatni život

Tara je rođena 2.2.1988. u Zagrebu. Rođena je u velikoj obitelji, a nakon što je počeo Domovinski rat, njezini roditelji su odlučili otići raditi u Beč. Tara je više puta izjavila kako je njoj i braći bilo ugodnije živjeti u Zagrebu pa su se ubrzo vratili, a prije početka škole živjela je s mamom na relaciji između Zagreba i Beča.

Najdraže uspomene iz djetinjstva su one kada su joj roditelji čitali priče prije spavanja. Najviše joj se svidjela priča o Vlakiću iz priča “Ja to mogu”.

Tara je oduvijek nastajala držati ljubavni život u tajnosti daleko od kamera, a priznala je kako u vezi nikada nije bila ljubomorna jer smatra da to nije dobro za ljubavnu vezu.

Posao

Glumom se počela baviti prije nego je diplomirala na Akademiji, kada ju je kao garderobijerku u kazalištu primijetio Dražen Ferenčina te dao manju ulogu u predstavi “Romeo i Julija”. Tara je glumila u filmovima “Kosac”, “Zvizdan” i “Moć montaže”.

Glumila je u nekoliko predstava kao što je “Nevjerojatan događaj” Ivice Bobana, komedija “Ne plaćamo” i “Na zlu putu”.

Osim rada u Histrionima, početkom 2017. počela je s angažmanom u Gavelli na predstavi “Srce veće od ruku” Elvisa Bošnjaka i “Tesla anonimus” Filipa Šovagovića.

Pored angažmana koji ima u kazalištu, njezin se glas može čuti na Hrvatskom radiju u “Pričama za laku noć” gdje su pročitane priče mnogih pisaca kao što su Sanja Pilić, Sunčana Škrinjarić, Ivana Brlić Mažuranić, braća Grimm i drugi.

Nakon predstava u Histrionima i Gavelli Tara je još jednom dobila ulogu na televiziji, ovog puta kao jedan od glavnih likova u seriji “Čista ljubav”.

Pored Tare u seriji glumi Ivan Herceg, Ksenija Pajić, Ljubomir Kerekeš, Nives Celzijus, Momčilo Otašević, Sanja Vejnović i mnogi drugi. Ivan Herceg glumi smetlara i bivšeg policijskog inspektora te samohranog oca koji se zaljubi u Sonju, odgajateljicu u vrtiću.

Najveća postignuća

Tara je kao mlada glumica dobila veliko priznanje hrvatskog glumišta za mlade umjetnike u dobi do 28 godina, za ulogu Lene u predstavi “Tko je srušio Berlinski zid” Zorana Mužića. 2014. proglašena je Najhistrionkom sezone.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*