Ksenija Pajić

Ksenija Pajić poznata je kao kazališna, televizijska i hrvatska glumica koja iza sebe ima brojne uloge i razna priznanja. Glumila je u prvoj hrvatskoj sapunici “Villa Maria” te u ostalim telenovelama koje su nastale pod poznatom producentskom kućom AVA.

Obrazovanje

Ksenija Pajić je u Rijeci završila osnovnu i srednju školu. Nakon završene srednje škole otišla je u Zagreb i upisala Akademiju dramskih umjetnosti. Diplomirala je 1984. godine.

Privatni život

Ksenija je rođena 30.6.1961. u Rijeci. Imala je bezbrižno djetinjstvo odrastajući s mlađom sestrom Sandrom. Njihova majka je bila kod kuće i brinula se o kćerima. Za vrijeme školovanja u Rijeci neko se vrijeme bavila gimnastikom, a bila je i član dramske grupe te Muzičke omladine.

Odlazak na Akademiju u Zagreb Kseniji je predstavljao šok jer je često morala mijenjati stanove, budući da mnogi od njih nisu bili jeftini kao ni prikladni za življenje.

Početkom 90-ih vjenčala se za pijanista Emila Vukova, sina Vice Vukova. 1992. godine rodila im se kćer Vita, a razveli su se kada je djevojčica napunila tri godine. Unatoč rastavi ostali su u dobrim odnosima, a Ksenija je za Vicu Vukova uvijek imala samo lijepe riječi.

Posao

Za vrijeme studija Ksenija je počela raditi na Dubrovačkim ljetnim igrama gdje je sudjelovala na dvije predstave “Hekuba” i “Hamlet”. Nakon diplome počela je raditi u Teatru u gostima s glumcima poput Vanje Dracha, Borisa Buzančića i Ane Karić.

U Teatru je radila dvije sezone, kada ju je Miro Međimorec pozvao u kazalište Gavella. Budući da Mirjana Majurec nije mogla zbog zdravstvenih razloga glumiti Klaru, uskočila je Ksenija i odlično odradila posao u “Ledi”. Nakon toga je glumila u predstavi “Viktor ili dan mladosti” u režiji Paola Magellija.

Nakon što je glumila u te dvije predstave, 1987. je dobila stalni angažman te u isto vrijeme počela raditi na projektima za televiziju. Glumila je u filmu “Za sreću je potrebno troje” Rajka Grlića, a nakon toga u filmu “Oficir s ružom”.

Pored kazališta i filmova glumila je u nekoliko poznatih serija. Ne treba zaboraviti na “Smogovce” gdje je glumila ženu Crnog Jacka.

2004. dobila je ulogu u prvoj hrvatskoj telenoveli “Villa Maria” gdje je glumila bogatašicu Anu Jurak. Pojavila se i u seriji “Ljubav u zaleđu” kao vlasnica trač časopisa “Stars” te u “Običnim ljudima” kao najbolja prijateljica Vanje koju je glumila Vanessa Radman. Zbog nekoliko zapaženih uloga u telenovelama proglašena je kraljicom hrvatskih sapunica.

Imala je nekoliko gostujućih uloga u serijama “Bitange i princeze”, “Zauvijek susjedi” te “Luda kuća”. 2007. se vratila sapunicama u povijesnoj seriji “Ponos Ratkajevih”.

Nakon Ponosa Ratkajevih Ksenija se pojavila u još jednoj seriji “Čista ljubav”. Osim nje u seriji glume i drugi poznati glumci kao što je Ivan Herceg, Ljubomir Kerekeš, Tara Rosandić, Sanja Vejnović i mnogi drugi.

Najveća postignuća

Za ulogu u filmu “Oficir s ružom” dobila je nagradu na međunarodnom festivalu u Valenciji.

Dobitnica je Nagrade udruženja dramskih umjetnika za ulogu Gvandolen Fairfax u predstavi “Važno je zvati se Ernest”.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*