Romina Knežić

Romina Knežić poznata je hrvatska televizijska novinarka, urednica i voditeljica. Imamo ju prilike gledati u središnjoj informativnoj emisiji Dnevnik Nove TV gdje radi kao voditeljica s kolegama Sašom Kopljarom, Petrom Perežom i Marijom Miholjek. Rođena je u Puli 1981. godine.

Obrazovanje

Romina se obrazovala u Italiji gdje je studirala i diplomirala novinarstvo.

Privatni život

Romina Knežić se u prosincu 2008. godine vjenčala u opatijskoj Villi Angiolini za ruskog odvjetnika Sergeja Šitova. Upoznali su se slučajno kada je Sergej, koji je ujedno i vlasnik odvjetničkog ureda u Moskvi, kupio kuću pored njezine u Bregima pored Opatije. Tada su započeli svoju ljubavnu vezu na daljinu, a Sergej je svaki mjesec dolazio u Hrvatsku. Upravo zbog učestalih dolazaka, Sergej je i naučio hrvatski jezik.

Sergej je Rominu zaprosio u Rusiji, točnije u posjeti Peterhofu, imanju koje je ruski car Petar darovao carici Katarini, a kada su se vratili s izleta u Moskvu, poklonio joj je prsten od bijelog zlata koji je kupio u Istri.

U travnju 2011. godine postali su roditelji djevojčice Zoye. Zbog poslovnih obaveza živjeli su na tri adrese, u Zagrebu, Opatiji i u Moskvi.

Ipak, nakon šest godina braka par se sporazumno rastao 2014. godine. Romina je medijima tu informaciju potvrdila tek nakon godinu dana budući da nikada svoju vezu niti brak nisu provlačili po medijima.

Svaki slobodni trenutak ova voditeljica provodi s kćerkom s kojom voli ići na izlete u prirodu.

Posao

Budući da je studirala novinarstvo u Italiji, Romina Knežić radila je godinu dana na privatnoj televiziji TeleQuatro, gdje je radila različite poslove – od montaže pa sve do voditeljskog posla. Nakon toga radila je kao dopisnica iz Hrvatske u Italiji, a pisala je za talijanske novine o životima talijanskih manjina diljem svijeta.

Nakon što se vratila u Hrvatsku, Romina je radila četiri godine na radiju Rijeka, a u studenom 2006. godine počinje raditi na Novoj TV na kojoj i danas radi.

Osim u središnjoj informativnoj emisiji Dnevnik Nove TV, Romina se pojavila i u voditeljskoj ulozi na humanitarnom koncertu Zaklade Ana Rukavina s Miom Kovačić i kolegom Petrom Perežom.

Najveća postignuća

Agencija za mjerenje učinaka komunikacije Media Net na 9. Weekend Media Festivalu održanom u Rovinju 2016. godine predstavila je rezultate istraživanja tko je najpopularniji, a tko najbolji novinar. Među 15 najpopularnijih novinara našla se i Romina Knežić, također s kolegama s Nove TV poput Petra Pereže, Mislava Bage, Saše Kopljara i drugih.

Autor: S.I.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*