Saša Kopljar

Saša Kopljar poznato je televizijsko lice prisutno na malim ekranima već godinama. Prvenstveno je poznat kao voditelj središnjih informativnih emisija, prvo na HRT-u, zatim na Novoj TV, ali i kao voditelj emisija povodom prigodnih događaja (kao što su bili posjeti pape Ivana Pavla II. i Benedikta VI. Hrvatskoj).

Obrazovanje

Saša Kopljar diplomirao je na Pedagoškom fakultetu u Osijeku (današnji Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti) .

Privatni život

Saša Kopljar rođen je 25.9.1962. godine u Osijeku. Majka mu je bila poznata hrvatska glumica i operna primadona Gita Šerman Kopljar. Otac je radio kao nastavnik tehničke kulture u osnovnoj školi.

Saša se vjenčao dva puta, Prvo je bio u braku s poznatom hrvatskom spisateljicom Julijanom Matanović. Nakon razdvoda upoznao je Renatu s kojom je dobio dvoje djece, Arianu i Frana. Kćer Ariana odlučila je krenuti modnim koracima te se baviti manekenstvom. Iza sebe ima već nekoliko velikih modnih revija, pa je tako nosila odjeću s potpisom kuće Dior.

Saša slobodno vrijeme najviše voli provoditi s obitelji, u šetnji gradom ili na putovanjima. Ljeta provodi u Primoštenu, a nekoliko je puta izjavio kako nije ljubitelj kupanja u Jadranskom moru jer mu je “prehladno”.

Posao

Saša je karijeru u novinarstvu započeo krajem 80-ih kada je postao dopisnik Večernjega lista iz Osijeka. Godine 1988. postaje novinar u Informativnom programu HRT-a u Osijeku, a 1990. godine sudjeluje i u HRT-ovom programu “Za slobodu”.

U ratnim godinama Saša je izvještavao s ratišta u Hrvatskoj i BiH, a bio je dio ekipe koja je 1991. napadnuta u osječkom naselju Brijest od strane JNA.

Prilikom napada jedan je član ekipe poginuo, a jedan je bio teško ranjen. Nakon preseljenja u Zagreb, Saša započinje svoj zvjedani uspon pred malim ekranima te izvještava o radu Vlade, Sabora, Predsjednika, vodi razne mozaične i zabavne emisije, ali i informativne emisije.

Godine 1992. postaje urednik i voditelj središnjeg Dnevnika HRT-a kojeg vodi i uređuje sve do 2001. Od 2001. do 2002. vodi zabavne emisije “Svakodnevica”, “Bingo”, “Placa, pjaca, trg”.

Godine 2004. počeo je uređivati i voditi središnji Dnevnik Nove TV, nakon čega je ubrzo postao zaštitno lice komercijalne televizije. Svojim jasnim, umjerenim i uvijek uvjerljivim nastupom, postao je omiljeno televizijsko lice gledatelja širom Hrvatske.

Najveća postignuća

Saša se može pohvaliti da je s Dnevnikom Nove TV došao na prvo mjesto najgledanijih informativnih emisija u Hrvatskoj, a u rujnu 2016. prema istraživanju Agencije za mjerenje učinaka Media Net, dospio je među 15 najpopularnijh TV voditelja.

Osim što je najgledanija informativna emisija u Hrvatskoj, Dnevnik Nove TV dobitnik je i raznih priznanja (nagrada za promicanje demokracije, slobode medija i ljudskih prava). Također, Saša i Dnevnik Nove TV stekli su i status “informativne emisije kojoj se najviše vjeruje”.

Autor. M.G.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*