Marija Miholjek

Marija Miholjek poznata je hrvatska novinarka javnosti najpoznatija po ulozi voditeljice u središnjoj informativnoj emisiji Nove TV. Također radi i kao urednica u “Večernjim vijestima” u istoj televizijskoj kući. Rođena je u Đakovu 25.12.1976. godine.

Obrazovanje

Završila je đakovačku opću gimnaziju, a potom je upisala politologiju na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti, gdje je i diplomirala.

Privatni život

Marija je u braku s Borisom Miholjekom od 2005. godine. Par se upoznao u 1. razredu đakovačke opće gimnazije, a vezu su započeli tek nakon završetka srednje škole. Unatoč tomu što je Marija nastavila školovanje na fakultetu u Zagrebu, a Boris u Osijeku, par je održavao kontakt i svoju vezu koju su brakom okrunili u đakovačkoj katedrali.

Ubrzo nakon stupanja u brak Marija je dobila poslovnu ponudu u Zagrebu koju je prihvatila te je nakon odrađene smjene žurila u Đakovo gdje je njezin novopečeni suprug radio u glazbenoj školi. Ubrzo se par preselio u Zagreb, kada je Boris dao otkaz nakon četverogodišnjeg predavanja u školi.

Ponosni su roditelji sina Bona rođenog 2009. godine i kćerke Zlate rođene tri godine kasnije. Zanimljivo je da je Bono rođen 25.4. te je ime dobio po zaštitniku grada Vukovara.

Marija Miholjek ne skriva svoju ljubav prema rukometu, a posebno ističe da joj je Domagoj Duvnjak jedan od najdražih rukometaša. Poput svog sugrađanina Duvnjaka, na poslu često koristi rečenicu: “Ostavit ćemo srce na terenu!”.

Posao

Nakon studija Marija Miholjek počela je raditi na đakovačkoj radio postaji. Uz to, bavila se novinarstvom u jednim novinama u kojima je pisala o gradskim problemima, ali i o problemima koja zahvaćaju slavonska sela.

Ipak, svoja prva voditeljska iskustva stekla je u Osijeku kao voditeljica Županijske panorame.

Na Novoj TV počela je raditi 2003. godine kao dopisnica iz Osijeka u informativnom programu, a istodobno je radila reportaže za religijski i mozaični program, emisije za umirovljenike i branitelje kao i reportaže za program za nacionalne manjine.

Kao voditeljica u informativnoj misiji Dnevnik Nove TV počela je raditi 2005. godine, a uz voditeljski posao, obavlja posao i urednice “Večernjih vijesti”.

Osim toga radila je i kao voditeljica u emisiji “Provjereno” od 2007. do 2009. godine, koja se također prikazuje na Novoj TV.

Najveća postignuća

Uz brojna postignuća na Novoj TV, kao i brzo napredovanje od posla dopisnice pa sve do voditeljice informativnog programa i urednice “Večernjih vijesti”, Marija Miholjek već je nekoliko godina angažirana oko voditeljskog posla humanitarnog koncerta zaklade Ana Rukavina “Želim život”.

Iskusnoj ekipi koju čine Petar Pereža, Mia Kovačić, Dorijan Elezović pa i Marija Miholjek, ovo je definitivno jedan od najomiljenijih angažmana upravo zbog humanitarnog karaktera i velike i moćne priče koja je imala vrlo tužan početak.

Marija Miholjek istaknula je kako na ovu priču svaki put reagira vrlo emotivno budući da su ona i Ana Rukavina zajedno studirale. Upravo ona u njoj budi sjećanje na divnu i hrabru ženu kao i nasljeđe koje je svojom željom za životom svima nama darovala.

Autor S.I.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*