Mia Kovačić

Mia Kovačić poznata je kao zaštitno lice Nove TV. Mia je dizajnerica interijera te je u javnosti poznata kao manekenka, kolumnistica i televizijska voditeljica emisija od kojih se ističu “In magazin” i reality show “Farma”. Rođena je u Zagrebu 15. prosinca 1982. godine.

Obrazovanje

Mia Kovačić školovala se u Zagrebu. Nakon završene osnovne škole pohađala je XV. gimnaziju, odnosno popularni MIOC. Upisala je studij dizajna na Arhitektonskom fakultetu gdje je i diplomirala. Nakon toga, 2012. godine u Moskvi, u Rusiji je bila upisala stručno usavršavanje.

Privatni život

Mia Kovačić provela je sretno djetinjstvo u Zagrebu. Uvijek ističe kako je tijekom odrastanja imala veliku podršku roditelja te im je danas zahvalna što su je dobro odgojili. Majka Ksenija profesorica je na Medicinskom fakultetu i doktorica nuklearne medicine, a otac Goran inženjer je naftnog rudarstva. Mija ima i dvije godine stariju sestru Karlu.

Mia je odrasla na zagrebačkom Trgu Eugena Kvaternika, popularnom Kvatriću, a vrijeme je provodila igrajući se s prijateljima u parkovima. Od malena je puno putovala, a sa sestrom je plesala u ZKM-u te su zajedno učile francuski i njemački jezik. Prisjeća se kako su je roditelji vodili na kazališne predstave, u kino te je cijela obitelj svakoga dana zajedno ručala, a za vrijeme ručka svatko je pričao svoje dogodovštine. Tata Goran imao je veliku kolekciju gramofonskih ploča, kaseta, a na kraju i CD-ova i u njezinoj obitelji uvijek se slušala dobra glazba.

Mia Kovačić bila je u vezi s Lovrom Ivasom, vlasnikom tvrtke za efekte i svjetlosnu opremu i trgovine odjećom Mint. Iako su se znali godinama, iz prijateljstva je buknula ljubav kada ju je Lovro zamolio da mu uredi trgovinu. Mia je tada bila apsolventica dizajna na Arhitektonskom fakultetu. Veza je trajala godinu i pol, a par je prekinuo početkom 2009. godine.

Nakon toga, Mia je bila u dugogodišnjoj vezi s poduzetnikom Ivorom Vucelić. Kada je Ivor dobio posao u Rusiji, Mia se preselila u Moskvu i dvije je godine živjela na relaciji Zagreb-Moskva, no ljubav je početkom 2013. godine pukla. Mia se vratila u Zagreb, a Ivor je ostao živjeti i raditi u Moskvi.

Te iste godine Iva se upustila u ljubavnu vezu s poznatim putopiscem Hrvojem Šalkovićem, no nakon tri mjeseca, ljubav je pukla.

Slobodno vrijeme Mia provodi družeći se s prijateljima, voli trčati u Maksimiru, a vikendom često pješači na Sljeme.

Posao

Mia Kovačić je svoju showbiz karijeru započela još za vrijeme studija kada je tako pokušala zaraditi džeparac. Iako je danas diplomirana dizajnerica interijera, javnosti je najpoznatija upravo s malih ekrana.

U početku se za vrijeme studija, bavila manekenstvom. Među njezinim prvim revijama ističe se revija vjenčanica, a nakon toga sudjelovala je i na Cro-a-porteru. Neko vrijeme je radila kao model i izvan hrvatskih granica.

Televizijsku karijeru započela je kao suvoditeljica Red Carpeta, popularne showbiz emisije na Novoj TV koju je vodila s Danijelom Delaleom.

Jedno je vrijeme radila i kao radijska voditeljica na Totalnom FM radiju, ali zbog preseljenja u Moskvu, angažman je tada prekinula.

2012. godine uz stručnjaka za gastronomiju Renea Bakalovića vodila je emisiju “Okusi Hrvatske” u kojoj je gledateljima otkrivala tajne hrvatskog kulinarstva.

Poznata je kao zaštitno lice Nove TV i kao voditeljica najgledanijeg reality showa “Farma” kojeg vodi od početka emitiranja. Dugogodišnja je voditeljica emisije “In magazin”, te kolumnistica časopisa “StoryBook” za kojeg piše o dizajnu. Snimila je modne kampanje za Replay čije je zaštitno lice te za eNvy room.

Nakon što je diplomirala na Arhitektonskom fakultetu, na Studiju dizajna, Mia se više posvetila svojoj dizajnerskoj karijeri. S prijateljem Mikulom Radmanom osmislila je zanimljivi drveni kauč, a nakon toga izbacili su i cijelu liniju koja se sastoji od fotelja te još nekih varijanta kauča. Linija se zove 1516 mm. Uz to, Mia i Mikula kreću i u novi projekt koji je još u razvoju, a to je dizajn lijesova za kućne ljubimce. Mia ponekad prihvati i posao kao dizajnerica uređenja interijera.

Najveća postignuća

Mia Kovačić najpoznatija je po svojim plasmanu za televizijsku kuću Nove TV. Najveću popularnost stekla je kao voditeljica emisije “In magazin” te reality showa “Farma”.  Uz to gradila je i manekensku karijeru te je postalo i zaštitno lice Replayja. Nakon što je diplomirala dizajn na Arhitektonskom fakultetu, posvetila se i dizajnerskoj karijeri. Do sada se može pohvaliti dizajnom kauča s prijateljem Mikulom Radmanom.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*