Mislav Bago

Mislav Bago jedan je od najpoznatijih hrvatskih novinara i političkih izvjestitelja. Javnosti je postao poznat kao voditelj i urednik političkih emisija na HRT-u, a kasnije se njegova popularnost podigla kada je počeo raditi kao politički analitičar na Novoj TV. Zbog svog novinarskog rada Bago je dobio mnoga priznanja svoje struke, ali stekao i mnoge protivnike među gledateljima, pogotovo one političke. Mislav Bago rođen je u Zagrebu 1973. godine.

Obrazovanje

Mislav Bago završio je osnovnu školu u Velikog Gorici, gdje je živio s roditeljima. Nakon osnovne škole preselio se u Zagreb i tamo upisao gimnaziju na Gornjem gradu. Nakon mature upisao je Fakultet političkih znanosti na kojem je i diplomirao.

Privatni život

Mislav Bago rođen je 1973. godine u Zagrebu, ali je djetinjstvo proveo u Velikoj Gorici. Tamo su mu roditelji imali stan, gdje su se preselili kad je Bago bio dijete. Kada je krenuo u srednju školu, Mislav se preselio u bakin stan, gdje je živio preko tjedna, a vikendom bi odlazio kod roditelja.

Otac Mislava Bage podrijetlom je iz Hercegovine, dok mu je majka prava Zagrepčanka. Bago ima i mlađeg brata Zvonimira.

Kao dijete, Bago je volio skupljati poštanske marke i, kao gotovo svaki dječak, baviti se sportom. Danas fizičku kondiciju održava trčanjem i vježbanjem u teretani. Slobodno vrijeme, kojeg i nema tako puno, provodi čitanjem, a najviše uživa čitajući biografije, memoare i povijesne knjige. Osim toga, Bago se voli odmarati gledajući filmove ili televiziju, te druženjem s prijateljima.

2015. godine Mislav Bago završio je u bolnici nakon lakše prometne nesreće, ali se već nakon nekoliko dana oporavio i vratio na posao.

Posao

Mislav Bago novinarskim se poslom počeo baviti 1994. godine. Na preporuku prijateljice, Branimir Bilić ga je zaposlio kao novinara kojem je posao bio raditi priloge za emisiju Parlament. Nedugo nakon što se usavršio kao istraživački novinar, Bago se usmjerio na političke teme i tako postao politički novinar, što će mu kasnije donijeti i najveći uspjeh u novinarskom poslu.

Radeći za HRT, Bago je počeo pratiti i komentirati rad Hrvatskog Sabora, rad Vlade te cijele političke scene Hrvatske. Bio je voditelj i urednik emisija Otvoreno i Magazin, a njegova specijalnost ostala je praćenje izbora.

2009. godine Mislav Bago otišao je s HRT-a i počeo raditi za Novu TV. Dobio je posao urednika novinara. Na Novoj TV Mislav Bago se i dalje bavi političkim pitanjima kao politički komentator, reporter i jedan od urednika informativnog programa.

Bago je također bio i potpredsjednik Hrvatskog novinarskog društva.

Najveća postignuća

Već na početku svoje novinarske karijere Mislav Bago postao je zapaženi novinar. Već 1998. godine dobio je nagradu za najbolju reportažu, koju mu je dodijelilo Hrvatsko novinarsko društvo.

2004. godine dobio je nagradu za najbolji intervju godine, kojeg je napravio s Ivom Sanaderom, tada predsjednikom Vlade.

Nakon što je prešao na Novu TV i počeo raditi kao njihov urednik novinara, 2010. godine ova televizija proglašena je najgledanijom u Hrvatskoj, dok je njen Dnevnik postao najgledaniji u državi.

2006. godine Bago je još jednom dobio nagradu za najbolji intervju, ali i za novinara godine.

Europski pokret BiH Mislava je Bagu 2013. godine proglasio najboljim novinarem regije te ga nagradio za njegov doprinos novinarstvu. 2015. godine Mislav Bago proglašen je najpopularnijim novinarem u Hrvatskoj.

2016. godine, prema istraživanjima, Mislav Bago ostao je među prvih petnaest najpopularnijih novinara u Hrvatskoj.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*