Nataša Janjić

Nataša Janjić je hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica koja je svojim djelovanjem na hrvatskoj kulturnoj sceni pridonijela razvoju domaće kazališne i filmske industrije. Glumila je u brojnim televizijskim i filmskim naslovima. Pored toga što je aktivna u glumačkim vodama, Nataša je i televizijska producentica.

Obrazovanje

Nakon završene osnovne i srednje gimnazijske škole u Splitu, 2000. godine Nataša upisuje studij novinarstva i Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu.

Godine 2004. diplomirala je na Akademiji dramskih umjetnosti ulogom u klasi Borne Baletića ulogom Marthe u predstavi “Tko se boji Virginije Woolf?”.

Privatni život

Nataša Janjić je rođena 27.11.1981. godine u Splitu. Roditelji su joj se upoznali u Sarajevu, gdje su zajedno studirali arhitekturu. Pored toga što se bave arhitekturom, svojevrsni su umjetnici i kreativci i Nataša je od malih nogu razvijala strast i ljubav prema umjetnosti općenito.

Otac je imao posebnu naklonost prema glumi i kazalištu, stoga je i Nataša, još kao dijete, često posjećivala kazališne predstave i igrokaze za djecu. Premda je otac slobodno vrijeme posvećivao glumi, Nataša ističe majku, koja je među prvima rekla da će Nataša biti glumica. Još kao dijete, Natašu su upisali u Gradsko kazalište mladih u Splitu. Okružena vršnjacima koji su dijelili prvo zanimanje, a zatim i talent prema glumi, Nataša je stekla nova poznanstva i prijateljstva.

Pored glume, Nataša svoje slobodno vrijeme voli provoditi na putovanjima, gdje upoznaje nove kulture i susreće nepoznate mentalitete. Premda se često pojavljuje drugima na malim televizijskim ekranima, Nataša rijetko gleda televiziju. Ističe kako sve što je zanima može pronaći na internetu, a što ne pronađe na internetu razmjenjuje s prijateljima i s obitelji. Teško joj je svakodnevno pratiti epizode serije, jer joj je životni tempo ubrzan i rijetko nađe vremena za takvo nešto.

Nataša je bila u četverogodišnjoj vezi s redateljem Antoniom Nuićem, s kojim je raskinula 2009. godine, kada je započela vezu s poznatim hrvatskim televizijskim voditeljem, Joškom Lokasom.

2012. godine Nataša i Joško su stupili u brak, ali 2014. godine na iznenađenje mnogih par se razveo.

Zatim je bila u vezi s ginekologom Markom Kisićem, a sredinom 2016. godine ulazi u vezu s produkt dizajnerom Samirom Šećerkadićem. Nakon godinu dana veze, par prekida.

U ljeto 2017. godine Nataša ulazi u vezu s dubrovačkim akademskim slikarom i dizajnerom Perom Mrnarevićem. Pero se vrlo brzo uselio u Natašin stan, ali ipak veza je pukla sredinom siječnja 2018. godine.

7.9.2018. godine Nataša je objavila da čeka dijete s ortopedom Nenadom Medančićem iz Pazina. Natašu i Nenada upoznali su njihovi bliski prijatelji, supružnici Marijana Batinić i Matej Pašalić.

Krajem 2018. godine Nataša se u tajnosti udala za dvije godine mlađeg Nenada Medančića. Nije otkrila točan datum.

19.2.2019. godine Nataša je rodila sina Tonija zagrebačkoj privatnoj poliklinici Podobnik.

Posao

Kada se kao dijete upisala u Gradsko kazalište mladih u Splitu, Nataša je zavoljela glumu i gotovo da je odmah znala što će upisati nakon završene srednje škole. Kako je pored glume također voljela i novinarstvo, upisala je dva fakulteta u isto vrijeme.

Nakon što je diplomirala na Akademiji dramskih umjetnosti, Nataša je debitirala u Maloj sceni ulogom Roxane u Cyranou.

Od 2006. godine zaposlena je u kazalištu “Gavella”, gdje je glumila u nemalom broju kazališnih predstava. Tako je 2004. godine glumila ženu u krevetu, u predstavi od Lade Kaštelan “Prije sna”. Iste godine kada se pojavila na kazališnim daskama, Nataša je započela karijeru i kao filmska glumica. Tako je 2005. godine glumila u hrvatskoj drami Dalibora Matanića “Volim te” u ulozi Nataše, a iste godine pojavila se i u popularnoj hrvatskoj televizijskoj seriji “Naša mala klinika” u ulozi Ankice Hmelj.

Godine 2006. pojavila se u hrvatskom dugometražnom filmu “Sve džaba” u ulozi Maje. U kazalištu “Gavella” iste godine glumila je u predstavi “Majstor i Margarita”, Nataša je dobila glavnu ulogu. Iduće godine glumila je u predstavi “Četvrta sestra”, gdje je Nataša igrala ulogu Tanje. Iste godine pojavila se u popularnoj seriji “Bibin svijet”, kao Tamara. Imala je i manju ulogu u filmu “Pravo čudo” zatim je glumila u filmu “Kradljivac uspomena” i “Pusti me da spavam” u ulozi Klare. Iste godine glumila je u predstavama poput “Mećava” po knjizi Aleksandra Sergejeviča Puškina, zatim “San Ivanjske noći” od Shakespearea, u ulozi Helene.

Od 2006. do 2008 godine glumila je u seriji “Luda kuća” kao Tamara Šušnjara. Godine 2008. glumila je u seriji “Mamutica” kao Martina, a 2009. godine u sklopu kazališta “Gavello” glumila je u amaterskom projektu Filipa Šovagovića “Ilijada 2001”. Nataša je glumila ulogu Maje Fraz Vraz Filipović, zatim je glumila u predstavi “Život je san”, gdje je glumila ulogu princeze Stele. Iste godine glumila je u četiri filmska naslova. Pojavila se u filmu “Sveti Georgije ubiva aždahu”, zatim u filmu “U zemlji čudesa”, kao Dunja, “Libertango” kao Julija i film “Kenjac” kao Jasna.

Godine 2010. glumila je u predstavi “Peer Gynt” od redatelja Aleksandra Popovskog. Zatim u predstavi “Tartuffe” po knjizi Molierea. Iste godine glumila je u filmu “Ta tvoja ruka mala” u ulozi Mije. Pojavila se i u hrvatskoj dramsko-biografskoj seriji “Tito”, gdje je dobila ulogu Olge Hebrang.

Od 2010. do 2014. godine glumila je u lutkarskoj seriji za djecu “Tajni dnevnik patke Matilde” kao prasica Roza. Godine 2011. glumila je u predstavi “Dundo Maroje” kao Petrunjela.

Iste godine nastupila je na popularnoj televizijskoj emisiji “Zvijezde pjevaju”, gdje joj je glazbeni partner bio Marko Tolja. Nastupali su u petoj sezoni i osvojili drugo mjesto.

Godine 2012. glumila je u filmu “Ljudožder vegetarijanac” kao Mia i u filmu “Svi uvjeti za priču” u ulozi Nataše.

Godine 2013. glumila je u kontroverznoj predstavi Mate Matišića “Fine mrtve djevojke”. Nataša je bila u ulozi studentice Marije, iste godine glumila je u predstavi “Candide ili optimizam”.

Godine 2015. glumila je u hrvatskoj humorističnoj dramskoj seriji “Horvatovi” u ulozi Danijele, zatim je glumila ulogu Lidije u seriji “Da sam ja netko”.

Godine 2016. glumila je u predstavi “Priče iz Bečke šume” u ulozi Marijane. Iste godine glumila je u filmu “Zbog tebe” u ulozi Lane. Od 2016. do 2017. glumila je u hrvatskoj telenoveli Jelene Veljače “Prava žena”. Godine 2017. glumila je u predstavi “Nevidljivi” u ulozi Ann.

2018. godine Nataša je ostvarila sporednu ulogu u filmu Comic Sans, Nevija Marasovića.

Najveća postignuća

Za ulogu Sonie u predstavi “ŽIVOTx3” Nataša je dobila Nagradu hrvatskog glumišta 2005. godine. Godine 2017. dobila je glavnu ulogu u predstavi “Komet”, od redateljice Aide Bukvić. Nataša u toj predstavi glumi zaručnicu Elisabeth.

21.7.2018. godine u Puli su dodijeljene nagrade 65. Pulskog filmskog festivala na kojem je Nataša dobila nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu nastupajući u filmu Comic Sans.

Autor: A.P.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*