Joško Lokas

Joško Lokas poznati je hrvatski voditelj. Karijeru je posvetio vođenju kvizova, od kojih je sigurno najpoznatiji Upitnik, iako se više ne prikazuje. Poznat je i po vezama s nekim poznatim Hrvaticama.

Obrazovanje

Joško Lokas u rodnom je Zagrebu pohađao Prvu tehničku školu Tesla gdje se izučavao za strojarskog tehničara. Nakon toga upisao je fakultet koji nije bio nimalo srodan njegov srednjoškolskom obrazovanju. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu završio je Hrvatski jezik i književnost.

Privatni život

Joško Lokas rođen je 3.11.1971. godine u Zagrebu. Uz majku i oca, odrastao je i sa sestrom Anom. Njegov otac umro je u 56-oj godini života.

Prisjeća se kako je srednjoškolske dane provodio na Zdencu kod Hrvatskog narodnog kazališta i u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Joško Lokas poznat je po burnom ljubavnom životu. Sam kaže da žene doživljava kao nešto posebno i da u tome možda griješi. U prvi brak ušao je s Ivanom Silom i iz tog brake ima troje djece – Nou, Toma i Jakova. Njegova prva žena dolazi iz Vukovara, a tijekom rata preselila se u Zagreb. Upoznali su se u Zagrebu, a zajedno su radili na OTV-u. Kada je kviz Upitnik počeo s emitiranjem, ona je bila u jedna od osoba koje su osmišljavale pitanja za kviz. Par se vjenčao 23. ožujka 2001. godine.

U braku su bili osam godina, a brak se raspao zbog navodne Lokasove nevjere i to tijekom Ivanine zadnje trudnoće. Nakon tog braka, Lokas je prohodao s poznatom hrvatskom glumicom Natašom Janjić. Par se upoznao na snimanju serije Mamutica. Prohodali su 2009. godine, a u braku su bili dvije godine.

Od Nataše se Lokas razveo u jesen 2014. godine. Kao najveće probleme u tom braku naveo je ljubomoru i netoleranciju.

Nakon toga, Joško je prohodao s 19 godina mlađom Jelenom Katarinom Kapom, manekenkom iz Trogira, a rekao je da nije da ne razmišlja o trećem braku, dapače, pričaju o njemu. Atraktivna Jelena je bila Miss turizma.

Lokas se inače u slobodno vrijeme bavi plivanjem, biciklizmom i trčanjem, a ima vremena i za putovanja i čitanje knjiga.

Posao

Na televiziju se pokušao probiti kroz razne reklame, vijesti i reportaže, ali postao je poznat širokoj javnosti 1997. godine kad je na HTV došao kviz Upitnik, a on je izvorni upravo Lokasov proizvod. Dinamičan kviz koji se igrao preko telefona, a trebalo je odgovarati na pitanja iz raznih kategorija poput sporta, povijesti i zemljopisa.

Kviz se emitirao svaki dan, a ugasio se 2004. godine nakon 1815 emisija. Prava za emitiranje Upitnika kupljena su u drugim državama naše regije, a prodan je i strancima, ali u nešto izmijenjenom obliku.

Nakon toga bio je voditelj emisije Večeras s Joškom Lokasom, ali taj projekt nije zaživio. Osim toga, vodio je kviz Izazov koji je bio hrvatska inačica poznatog američkog kviza Jeopardy.

Zatim se posvetio radu s druge strane kamera te je suvlasnik producentske kuće Drugi plan koji drži s Miodragom Silom i Nebojšom Tarabom.

Nakon toga postao je voditelj novog kviza Šifra, koji se emitira na HTV-u četvrtkom. U tom projektu natjecatelji prolaze kroz 3 kruga pitanja te imaju mogućnost u hodu mijenjati i ispravljati svoje odgovore.

Osim kvizova, njegovi su projekti još i Dvornikovi, o poznatoj hrvatskoj obitelji na čelu s Dinom Dvornikom. Uz to, bio je dio kulinarske emisije Kod Ane s poznatom hrvatskom kuharicom Anom Ugarković.

Lokas se okušao kao producent u kriminalističkoj seriji Mamutica gdje je imao prilike raditi s velikim imenima hrvatske glumačke scene poput Nataše Janjić i Lucije Šerbedžije.

Najveća postignuća

Lokasov kviz Upitnik bio je jedan od najdugovječnijih kvizova u Hrvatskoj te je bio hvaljen i od kritike i od publike. Lokasov način vođenja ušao je u kvizaške anale, a sam kviz je zaživio i u inozemstvu. I njegov drugi projekt Šifra dobio je pozitivne komentare.

Autor: M.S.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*