Mia Negovetić

Mia Negovetić je hrvatska pjevačica koja je postala poznata 2015. godine nakon pobjede u RTL-om pjevačkom talent showu Zvjezdice u kojem su nastupala isključivo djeca. Mia je postala poznata i u svijetu i to kada je na YouTubeu objavila video u kojem pjeva pjesmu Listen koju u originalnoj izvedbi pjeva Beyonce. Pjesma ima više od sedam milijuna pregleda. Nakon pobjede u showu, Mia je sudjelovala u američkom televizijskom showu Little Big Shots. 2017. godine Mia je stala ispred kamera glumeći u filmu General o generalu Anti Gotovini te se tako okušala i u glumačkoj karijeri.

Obrazovanje

Mia je pohađala Osnovnu školu Brajda u Rijeci, a nakon toga je upisala srednju školu.

Iako se vrlo rano počela baviti profesionalnim pjevanjem, Mia ne razmišlja o profesionalnoj pjevačkoj karijeri.

Iako je više puta naglašavala kako bi htjela biti slastičarka ili veterinarka, Mia je upisala Prvu riječku gimnaziju u Rijeci.

Privatni život

Mia Negovetić je rođena 5.10.2002. godine u Rijeci od majke Kristina i oca Igora. Mia ima mlađu sestru Lanu koja je također krenula stopama starije sestre. Lana pokazuje zanimanje za klavijature i za bubnjeve, a osim za pjevanje, pokazuje veliki talent u likovnoj umjetnosti.

Mia nije pohađala glazbene škole, ali je odrasla u obitelji koja voli pjevati. Iako nitko u Mijinoj obitelji nema formalno glazbeno obrazovanje, pjesma i sluh su im u genima. Mijina majka Kristina je prije nastupala na gažama s jednim bendom, a otkad je dobila obitelj često pjeva po kući i na obiteljskim slavljima dok otac Igor voli svirati gitaru. U obitelji Negovetić pjesma je dio njihovog života pa je tako i Mia od malena slušala glazbu i upijala note isključivo svojim sluhom. Mijin pradjed je pjevao preko 50 godina, a i jedan je od osnivača zbora u Circolu.

Mia se osim pjevanja, voli i gimnastiku te kuhanje i pečenje kolača koje je usavršila pod budnim okom svoje bake.

Mia slobodno vrijeme najviše voli provoditi sa svojim prijateljima, igrajući se na ulici i odlazeći u šetnje te s obitelji planinari i vozi bicikl.

Od glazbe, Mia sluša stranu noviju i staru glazbu, a omiljene pjevačice su joj Whitney Houston i Celine Dion.

Posao

Svoju glazbenu karijeru, Mia je započela u osnovnoj školi. Iako nije nikada pohađala glazbenu školu, Mia je pobijedila na pjevačkom natjecanju u školi te se nakon toga na nagovor profesorice glazbenog odgoja Maja Bolić prijavila na Dječji mikrofon na kojem je također pobijedila. Uslijedilo je sudjelovanje, ali i pobjeda u ZTC traži malu zvijezdu, a nakon toga Mia se 2015. godine prijavila i u RTL-ov tv glazbeni show Zvjezdice.

Za vrijeme sudjelovanja u Zvjezdicama Miju je u Opatiji na FEN-u zapazila redateljica mimohoda Petra Radin koja ju je pozvala da svojim pjevačkim nastupom upriliči svečanost koja se održala u povodu 20. obljetnice Oluje u Zagrebu.

Mia tu ponudu nije mogla odbiti pa je tako u kolovozu 2015. godine na svečanom mimohodu povodom Dana pobjede otpjevala hrvatsku himnu Lijepa naša domovino što joj je donijelo veliku popularnost. Mia je na nastupu bila odjevena u majicu oslikanu vukovarskom golubicom, a na nogama je imala Startasice, tenisice koje je za tu prigodu vukovarsko Borovo posebno dizajniralo tako što je na mašni bio simbol pletera.

31.10.2015. godine, među brojnom talentiranom djecom, Mia je odnijela pobjedu u Zvjezdicama i tada su joj se počela otvarati sva vrata. Njezin talent je prepoznat i munjevito otkriven kako u Hrvatskoj tako i u svijetu.

Nakon pobjede u Zvjezdicama, Miji su se počela otvarati vrata u Hrvatskoj i diljem svijeta. Tako je na YouTubeu objavljen video njezinog nastupa u osnovnoj školi povodom kraja školske godine kada je otpjevala pjesmu Listen koju u originalu izvodi popularna Beyonce. Spomenuti video ubrzo je skupio preko sedam milijuna pregleda.

Mia je pozvana u američki televizijski show Little Big Shots autora Steve Harveyja i Ellen DeGeneres. Nakon nastupa u spomenutom showu, Mia je postigla veliki uspjeh pa su se u javnosti pojavili komentari od kojih se od Beyonce tražilo da sklopi suradnju s Mijom. Na službenoj Facebook stranici američkog pjevačkog showa The Voice objavljena je snimka Mijinog nastupa uz komentar: “Beyonce, čuvaj se!”

Nakon toga, Mia je i dalje počela nizati svoje uspjehe pa je tako nastupila kao gost na Vanninom koncertu u Velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a pjevala je i s Markom Toljom, Jacquesom Houdekom i Damirom Kedžom.

16.9.2016. godine Mia je održala svoj samostalni koncert u Lisinskom i tako postala najmlađa pjevačica kojoj je to pošlo za rukom.

Početkom 2017. godine Mia je otputovala u SAD gdje je u New Yorku i Washingtonu oduševila svojim predivnim glasom. Tako je nastupila u Universal Music Groupu, Atlantic Recordsu te Sony ATV-u.

Ubrzo su počele stizati u ponude iz inozemstva, točnije iz Njemačke, Argentine i Hollywooda. Filmski producenti iz Hollywooda su joj poslali scenarij u kojem je trebala igrati glavnu ulogu. No, Mia je ponudu odbila te prihvatila ponudu da prvi puta zaigra u filmu i to ispred hrvatskih kamera.

U lipnju 2017. godine stala ispred kamera u filmu o hrvatskom generalu Anti Gotovini, General. Miji je pripala uloga Anice, mlađe sestre generala Gotovine.

8.12.2017. godine Mia Negovetić je u Opatiji premijerno nastupila u svojoj prvoj kazališnoj ulozi u dvojezičnom mjuziklu, na hrvatskom i engleskom jeziku, Magic Musical gdje je utjelovila lik Malog Diva. Mia je plesala, pjevala i glumila u isto vrijeme te tako pokazala još jedan od svojih brojnih talenata. Magic Musical će se 17.3.2018. godine premijerno održati i u zagrebačkom Lisinskom.

Krajem 2017. godine Mia radi na svom prvom albumu surađujući s producentima iz SAD-a i Švedske.

Najveća postignuća

Mia Negovetić je svoj san počela ostvarivati kada je pobijedila na RTL-ovom pjevačkom tv showu Zvjezdice. Otada je redala uspjeh za uspjehom. Pozvana je u američki tv show Little Big Shots, a njezina izvedba pjesme Listen, koju u originalu izvodi Beyonce, postigla je neočekivani uspjeh na YouTubeu.

Mia je pokazala svoj talent i u glumi pa je tako uz pjevanje glumila u filmu General o generalu Anti Gotovini te u mjuziklu Magic Musical, što su bile njezine prve filmske i kazališne uloge.

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*