Mia Negovetić

Mia Negovetić je hrvatska pjevačica koja je u javnosti postala poznata 2015. godine nakon pobjede u RTL-om dječjem pjevačkom talent showu Zvjezdice. Ubrzo je stekla i svjetsku slavu i to kada je na YouTubeu objavila video u kojem pjeva pjesmu Listen koju u originalnoj izvedbi izvodi Beyonce. Pjesma ima više od sedam milijuna pregleda. Nakon pobjede u showu, Mia je pozvana u američki televizijski show Little Big Shots. 2017. godine stala je prvi puta i ispred kamera u filmu General o generalu Anti Gotovini te se tako okušala i u glumi.

Obrazovanje

Mia je pohađala Osnovnu školu Brajda u Rijeci. Iako se vrlo rano počela baviti profesionalnim pjevanjem, Mia ne razmišlja o profesionalnoj pjevačkoj karijeri.

Više puta je naglašavala kako bi htjela biti slastičarka ili veterinarka, no ipak je upisala Prvu riječku gimnaziju u Rijeci.

Privatni život

Mia Negovetić je rođena 5.10.2002. godine u Rijeci od majke Kristina i oca Igora. Ima mlađu sestru Lanu koja je također krenula stopama starije sestre. Lana pokazuje zanimanje za klavijature i bubnjeve, a osim za pjevanje, pokazuje veliki talent u likovnoj umjetnosti.

Mia nije pohađala glazbene škole, ali je odrasla u obitelji koja voli pjevati. Iako nitko u Mijinoj obitelji nema formalno glazbeno obrazovanje, pjesma i sluh su im u genima. Mijina majka Kristina je prije nastupala na gažama s jednim bendom, a otkad je dobila obitelj često pjeva po kući i na obiteljskim slavljima dok otac Igor voli svirati gitaru. U obitelji Negovetić pjesma je dio njihovog života pa je tako i Mia od malena slušala glazbu i upijala note isključivo svojim sluhom. Mijin pradjed je pjevao preko 50 godina, a i jedan je od osnivača zbora u Circolu.

Mia osim pjevanja, voli i gimnastiku te kuhanje i pečenje kolača koje je usavršila pod budnim okom svoje bake.

Slobodno vrijeme najviše voli provoditi sa svojim prijateljima, igrajući se na ulici i odlazeći u šetnje te s obitelji planinari i vozi bicikl.

Od glazbe najaviše voli slušati stranu noviju i staru glazbu, a omiljene pjevačice su joj Whitney Houston i Celine Dion.

Posao

Svoju glazbenu karijeru, Mia je započela u osnovnoj školi. Iako nije nikada pohađala glazbenu školu, Mia je pobijedila na pjevačkom natjecanju u školi te se nakon toga, na nagovor profesorice glazbenog odgoja Maje Bolić, prijavila na Dječji mikrofon na kojem je također pobijedila. Uslijedilo je sudjelovanje, ali i pobjeda u ZTC traži malu zvijezdu, a nakon toga Mia se 2015. godine prijavila i u RTL-ov tv glazbeni show Zvjezdice.

Za vrijeme održavanja Zvjezdica, Miju je u Opatiji na FEN-u zapazila redateljica mimohoda Petra Radin koja ju je pozvala da svojim pjevačkim nastupom upriliči svečanost koja se održala u povodu 20. obljetnice Oluje u Zagrebu.

Mia tu ponudu nije mogla odbiti pa je tako u kolovozu 2015. godine na svečanom mimohodu povodom Dana pobjede otpjevala hrvatsku himnu Lijepa naša domovino što joj je donijelo veliku popularnost. Mia je na nastupu bila odjevena u majicu oslikanu vukovarskom golubicom, a na nogama je imala Startasice, tenisice koje je za tu prigodu vukovarsko Borovo posebno dizajniralo tako što je na mašni bio simbol pletera.

31.10.2015. godine, među brojnom talentiranom djecom, Mia je odnijela pobjedu u Zvjezdicama što joj je otvorilo sva vrata. Njezin talent je prepoznat i munjevito otkriven kako u Hrvatskoj tako i u svijetu.

Na YouTubeu je objavljen video njezinog nastupa u osnovnoj školi povodom kraja školske godine kada je otpjevala pjesmu Listen koju u originalu izvodi popularna Beyonce. Spomenuti video ubrzo je skupio preko sedam milijuna pregleda.

Mia je pozvana u američki televizijski show Little Big Shots autora Steve Harveyja i Ellen DeGeneres. Nakon nastupa u spomenutom showu, Mia je postigla veliki uspjeh pa su se u javnosti pojavili komentari od kojih se od Beyonce tražilo da sklopi suradnju s Mijom. Na službenoj Facebook stranici američkog pjevačkog showa The Voice objavljena je snimka Mijinog nastupa uz komentar: “Beyonce, čuvaj se!”

Nakon toga i dalje je nizala svoje uspjehe pa je nastupala kao gost na Vanninom koncertu u Velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a pjevala je i s Markom Toljom, Jacquesom Houdekom i Damirom Kedžom.

16.9.2016. godine Mia je održala svoj samostalni koncert u Lisinskom i time postala najmlađa pjevačica kojoj je to pošlo za rukom.

Početkom 2017. godine otputovala je u SAD gdje je u New Yorku i Washingtonu sve prisutne oduševila svojim predivnim glasom. Tamo je nastupala u Universal Music Groupu, Atlantic Recordsu te Sony ATV-u.

Ubrzo su počele stizati i ponude iz inozemstva, točnije iz Njemačke, Argentine i Hollywooda. Filmski producenti iz Hollywooda su joj poslali scenarij u kojem je trebala igrati glavnu ulogu. No, Mia je sve to odbila te odlučila prihvatiti ponudu da prvi puta zaigra u filmu ispred hrvatskih kamera.

U lipnju 2017. godine stala je ispred kamera u filmu o hrvatskom generalu Anti Gotovini, General. Miji je pripala uloga Anice, mlađe sestre generala Gotovine.

8.12.2017. godine Mia Negovetić je u Opatiji premijerno nastupila u svojoj prvoj kazališnoj ulozi u dvojezičnom mjuziklu, na hrvatskom i engleskom jeziku, Magic Musical gdje je utjelovila lik Malog Diva. Plesala je, pjevala i glumila u isto vrijeme te tako pokazala još jedan od svojih brojnih talenata. Magic Musical će se 17.3.2018. godine premijerno održati i u zagrebačkom Lisinskom.

Krajem 2017. godine Mia radi na svom prvom albumu surađujući s producentima iz SAD-a i Švedske.

29.2.2020. godine Mia je nastupila na Dori s pjesmom “When it comes to you”. U tijesnoj utrci s Damirom Kedžom, presudio je ipak bod više od publike te joj je tako izmakla pobjeda.

Najveća postignuća

Mia Negovetić je svoj san počela ostvarivati kada je pobijedila na RTL-ovom pjevačkom tv showu Zvjezdice. Otada je redala uspjeh za uspjehom. Pozvana je u američki tv show Little Big Shots, a njezina izvedba pjesme Listen, koju u originalu izvodi Beyonce, postigla je neočekivani uspjeh na YouTubeu.

Pokazala je svoj talent i u glumi pa je tako uz pjevanje glumila u filmu General o generalu Anti Gotovini te u mjuziklu Magic Musical, što su bile njezine prve filmske i kazališne uloge.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*