Martina Beinenfeld

Martina Bienenfeld javnosti je poznata kao direktorica zagrebačke Turističke zajednice koja je pokrenula manifestaciju Advent u Zagrebu. Na poziciju direktorice Turističke zajednice grada Zagreba došla je s mjesta voditeljice Odjela za turizam pri Gradskom uredu za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Grada Zagreba.

Obrazovanje

Diplomirala je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i stekla stručni naziv diplomiranog romanista i informatologa. 2004. godine je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu završila poslijediplomski znanstveni studij, smjer Međunarodni turizam u nacionalnoj ekonomiji.

Privatni život

Rođena je 26.9.1969. godine. Ima mlađu sestru i dva mlađa brata. Veliku ulogu u njenom životu odigrala je njena teta, koja je zaslužna za to što je Martina proputovala svijet i zaljubila se u turizam.

Pokojnog supruga Jakova Bienenfelda upoznala je još dok je bio u prvom braku, a vjenčali su se 1997. godine i dobili dva sina. Jakov je bio poduzetnik, potpredsjednik stranke Bandić Milan 365 i član Židovske općine Zagreb. Preminuo je u veljači 2016. godine.

Posao

Martina Bienenfeld svoju je karijeru započela kao stjuardesa Croatia Airlinesa. Bila je jedna od najmlađih šefica kabinskog osoblja i instruktora što joj je omogućilo brzo napredovanje u poslu.

Poslije nekoliko različitih poslova u tvrtki Croatia Airlines, odlazi raditi u tvrtkama pokojnog supruga VIP trgovina i VIP data, a nakon toga je radila i u Generalturistu. Na čelo ureda Turističke zajednice grada Zagreba došla je početkom lipnja 2014. godine, a poziciju je naslijedila od dotadašnje direktorice TZGZ-a Amelije Tomašević.

Prije toga, Martina Bienenfeld je radila kao voditeljica Odjela za turizam u Gradskom uredu za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, koji je zadužen za poslove u vezi provođenja strategije razvoja turizma Zagreba i Hrvatske.

Sa suradnicima iz Turističke zajednice osmislila je i organizirala zagrebački “Advent” koji je nekoliko godina zaredom proglašavan najboljim adventom u Europi. Uspjeh zagrebačkog adventa bio je toliki da je Martina postala prava turistička zvijezda i našla se u ozbiljnoj konkurenciji za ministricu turizma kada je Andrej Plenković morao brzo sastaviti Vladu nakon neuspjelog eksperimenta Tomislava Karamarka s Tihomirom Oreškovićem.

Martina Bienenfeld i Andrej Plenković poznaju se iz školskih dana pa je možda procijenjeno kako bi se njeno imenovanje moglo krivo protumačiti, stoga je tada na funkciju ministra turizma došao Gari Cappelli.

Martina je u travnju 2019. predstavljena kao nositeljica liste stranke Milana Bandića za izbore za Europski parlament.

Najveća postignuća

Martina Bienenfeld postala je prepoznatljiva po osmišljavanju i organiziranju manifestacije Advent u Zagrebu, koja je triput zaredom nagrađivana titulom najboljeg adventa u Europi. Nekoliko godina nakon njenog dolaska na čelo TZGZ-a, Zagreb je postao nazaobilazna destinacija na turističkoj karti Europe i afirmirao se kao jedan od glavnih ambasadora hrvatskog turizma.

2015. godine je u organizaciji časopisa Zaposlena nagrađena titulom “Žena godine”. Žiri je svoju odluku obrazložio riječima da je ona pridonijela da Zagreb postane sjajna hrvatska turistička destinacija.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*