Maja Šuput

Maja Šuput popularna je hrvatska pjevačica i zabavljačica. Pjeva već dugi niz godina te se ubraja u veterane hrvatske glazbene scene. Maja je veoma tražena na vjenčanjima čime si već godinama uredno puni subote. Pjevačku karijeru započela je u grupi ENJOY davne 1998. godine.

Obrazovanje

O Majinom obrazovanju poznato je tek da je pohađala trogodišnju školu latinoameričkih plesova i jazz dancea. Još kao srednjoškolka nastupala je kao plesna pratnja čime je stekla iskustvo nastupa pred publikom. Ubrzo nakon toga upoznaje dečke iz grupe ENJOY i započinje svoju glazbenu karijeru.

Privatni život

Maja Šuput rođena je 22.9.1979. godine u Zagrebu. Premda nije sanjala o karijeri pjevačice, putevi su je doveli do glazbene scene koja je postala njezin život. Poslu je u potpunosti posvećena te ulaže velik trud u svoje nastupe i izgled što joj ostavlja malo vremena za privatni život. Velika joj je podrška otac Boris koji je dugo bio njen menadžer i producent. Osim kćeri, brinuo je i o karijerama drugih poznatih pjevača, neki od najpoznatijih su Mišo Kovač, Jasmin Stavros i Zlatko Pejaković.

Upravo zbog savjeta i potpore oca, Maja je radišna i posvećena glazbi. Jednom je prilikom izjavila kako joj je otac rekao da je najskuplja subota ona koju je odlučila ostati doma. Stoga uredno popunjava subote nastupima na vjenčanjima, trgovima, klubovima i drugim tulumima sa svojom dugogodišnjom grupom Enjoy. 2013. godine Maja i njezin bend optuženi su za remećenje javnog reda i mira zbog preglasnog nastupa na svadbi. 2016. godine stigla je oslobađajuća presuda.

Kada je riječ o privatnom životu Maje, veliko zanimanje javnosti izazvale su njezine brojne ljubavne veze.

Kratko vrijeme bila je u vezi s poduzetnikom Andrijanom Plenčom, nakon čega je započela turbulentnu vezu s Marijem Kovačevićem, vlasnikom lanca Hemingway. Ta je veza naveliko medijski popraćena, a šuškalo se i o zarukama. Maja je opovrgnula zaruke, ali je ipak istaknula da se već osjeća kao udana žena. Ljubav na kraju nije potrajala, a Maja se našla u vezama s jedriličarem Tinom Miletićem i Britancem Alexom Nichollom. Pripisivalo joj se i zavođenje Ivana Dražića s kojim je snimila pjesmu “Lopove”, što je Maja opovrgnula jer ne želi mlađeg dečka. 2016. je viđena sa bivšim dečkom Marijem pa se nagađa da će se pomiriti. U isto se vrijeme priča se o Majinom osobnom asistentu Marku koji je prati na svim nastupima. Par često objavljuje zajedničke fotografije i videozapise.

Maja voli uglađene muškarce u odijelima i protiv je veza na daljinu. Za sebe kaže da voli zabavu od koje i živi. Mnogo se pisalo o navodnim estetskim zahvatima, od čega je tek potvrdila povećanje grudi i liposukciju podbratka. Besprijekoran izgled na fotografijama pripisuje programima za uređivanje slika.

Posao

Svoju glazbenu karijeru Maja je započela 1998. godine. Jednom prigodom ljetovala je u Medulinu i upoznala dečke iz grupe JOY. Kako su tad tražili pjevačicu, a nijedna djevojka im se nije dopala, Maja je spontano uzela mikrofon i počela pjevati. Tad je postala njihova pjevačica i rođena je grupa Enjoy.

Prvi javni nastup imali su na Dori 1999. s pjesmom “Uzalud”, a završili su na 17. mjestu. Prvi album koji se zove “Joy” izdan je u veljači iste godine. U 2000. zabilježena su dva ključna nastupa: s pjesmom “Baby” na Dori 2000 te s pjesmom “Što je nebu bilo” na Radijskom festivalu u Vodicama. U konkurenciji od četrdeset pjesama zauzeli su šesto mjesto na festivalu. 2001. nastupaju treći put na Dori s pjesmom “Hello” koja ih je dovela na deveto mjesto. Iste godine izdan je i drugi album “Uzmi me”, dok je treći “Čista 5tica” izdan 2003. Sva tri albuma izdala je diskografska kuća MENART.

Maja nastavlja uspješnu glazbenu karijeru i sve se više pojavljuje “solo”. Izdala je još tri albuma. “Obori me s nogu” nastaje 2006., a “Nevaljala” 2011. Pojavila se i na Dori 2006. s pjesmom “Kad sklopim oči” te 2008. s “Lako zaljubljiva”. Najnoviji album “Showgirl” izdan je krajem 2015., a sadrži najslušanije hitove sve popularnije Maje.

Osim glazbe, Maja se pojavila i u drugim izdanjima. Sudjelovala je u prvoj sezoni “Plesa sa zvijezdama”. S partnerom Ištvanom Vargom nije dogurala do finala, ali je ipak pokazala svoju svestranost. Tome je dodala i sudjelovanje u drugoj sezoni popularnog showa “Tvoje lice zvuči poznato” te zasluženo 4. mjesto.

Najveća postignuća

Majina popularnost raste iz dana u dan. Na društvenim mrežama prati je velik broj ljudi. Najslušanije pjesme kroz dugogodišnji Majin rad su: “Ne lomi mi srce”, “Lopove”, “Neprilika”, “Djevojačko veče”, “Dobra djevojka”, “Hej, Balkano”, “Poljubi me kraj rijeke”, “Ljubi me”, “Nek ti bude krivo” i “Varaš me”.

Zadnjih godina Maja redovito izbacuje hit za hitom. No, najveći uspjeh donijela je pjesma “Lopove” u duetu s Ivanom Dražićem iz grupe Connect. Pjesma ima preko 10 milijuna pregleda na YouTube-u, a Maji je donijela i Godišnje priznanje Hrvatske diskografske udruge.

Autor: J.B.

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*