Maja Šuput

Maja Šuput popularna je hrvatska pjevačica i zabavljačica. Pjeva već dugi niz godina te se ubraja u veterane hrvatske glazbene scene. Maja je veoma tražena na vjenčanjima čime si već godinama uredno puni subote. Pjevačku karijeru započela je u grupi ENJOY davne 1998. godine.

Obrazovanje

O Majinom obrazovanju poznato je tek da je pohađala trogodišnju školu latinoameričkih plesova i jazz dancea. Još kao srednjoškolka nastupala je kao plesna pratnja čime je stekla iskustvo nastupa pred publikom. Ubrzo nakon toga upoznaje dečke iz grupe ENJOY i započinje svoju glazbenu karijeru.

Privatni život

Maja Šuput rođena je 22.9.1979. godine u Zagrebu. Premda nije sanjala o karijeri pjevačice, putevi su je doveli do glazbene scene koja je postala njezin život. Poslu je u potpunosti posvećena te ulaže velik trud u svoje nastupe i izgled što joj ostavlja malo vremena za privatni život. Velika joj je podrška otac Boris koji je dugo bio njen menadžer i producent. Osim kćeri, brinuo je i o karijerama drugih poznatih pjevača, neki od najpoznatijih su Mišo Kovač, Jasmin Stavros i Zlatko Pejaković.

Upravo zbog savjeta i potpore oca, Maja je radišna i posvećena glazbi. Jednom je prilikom izjavila kako joj je otac rekao da je najskuplja subota ona koju je odlučila ostati doma. Stoga uredno popunjava subote nastupima na vjenčanjima, trgovima, klubovima i drugim tulumima sa svojom dugogodišnjom grupom Enjoy. 2013. godine Maja i njezin bend optuženi su za remećenje javnog reda i mira zbog preglasnog nastupa na svadbi. 2016. godine stigla je oslobađajuća presuda.

Kada je riječ o privatnom životu Maje, veliko zanimanje javnosti izazvale su njezine brojne ljubavne veze.

Kratko vrijeme bila je u vezi s poduzetnikom Andrijanom Plenčom, nakon čega je započela turbulentnu vezu s Marijem Kovačevićem, vlasnikom lanca Hemingway. Ta je veza naveliko medijski popraćena, a šuškalo se i o zarukama. Maja je opovrgnula zaruke, ali je ipak istaknula da se već osjeća kao udana žena. Ljubav na kraju nije potrajala, a Maja se našla u vezama s jedriličarem Tinom Miletićem i Britancem Alexom Nichollom. Pripisivalo joj se i zavođenje Ivana Dražića s kojim je snimila pjesmu “Lopove”, što je Maja opovrgnula jer ne želi mlađeg dečka. 2016. je viđena sa bivšim dečkom Marijem pa se nagađa da će se pomiriti. U isto se vrijeme priča se o Majinom osobnom asistentu Marku koji je prati na svim nastupima. Par često objavljuje zajedničke fotografije i videozapise.

Maja voli uglađene muškarce u odijelima i protiv je veza na daljinu. Za sebe kaže da voli zabavu od koje i živi. Mnogo se pisalo o navodnim estetskim zahvatima, od čega je tek potvrdila povećanje grudi i liposukciju podbratka. Besprijekoran izgled na fotografijama pripisuje programima za uređivanje slika.

2015. godine upoznala je svog budućeg supruga, Puljanina ruskih korijena, Nenada Tatarinova. Par se upoznao u hotelskom kompleksu D-Resort Šibenik u kojem je Maja noćila, a Nenad ju je osvojio tek nakon trećeg dolaska. Nenad je u spomenutom hotelu bio generalni direktor. Par je vezi od kolovoza 2017. godine, a zaručili su se u siječnju 2018. godine.

U svibnju 2019. godine Maja i Nenad uplovili su u bračnu luku. Vjenčanje je održano na imanju Meneghetti, u Balama u Istri, a zbog posla Maja nije uzela suprugovo prezime, već je ostavila svoje Šuput.

Posao

Svoju glazbenu karijeru Maja je započela 1998. godine. Jednom prigodom ljetovala je u Medulinu i upoznala dečke iz grupe JOY. Kako su tad tražili pjevačicu, a nijedna djevojka im se nije dopala, Maja je spontano uzela mikrofon i počela pjevati. Tad je postala njihova pjevačica i rođena je grupa Enjoy.

Prvi javni nastup imali su na Dori 1999. s pjesmom “Uzalud”, a završili su na 17. mjestu. Prvi album koji se zove “Joy” izdan je u veljači iste godine. U 2000. zabilježena su dva ključna nastupa: s pjesmom “Baby” na Dori 2000 te s pjesmom “Što je nebu bilo” na Radijskom festivalu u Vodicama. U konkurenciji od četrdeset pjesama zauzeli su šesto mjesto na festivalu. 2001. nastupaju treći put na Dori s pjesmom “Hello” koja ih je dovela na deveto mjesto. Iste godine izdan je i drugi album “Uzmi me”, dok je treći “Čista 5tica” izdan 2003. Sva tri albuma izdala je diskografska kuća MENART.

Maja nastavlja uspješnu glazbenu karijeru i sve se više pojavljuje “solo”. Izdala je još tri albuma. “Obori me s nogu” nastaje 2006., a “Nevaljala” 2011. Pojavila se i na Dori 2006. s pjesmom “Kad sklopim oči” te 2008. s “Lako zaljubljiva”. Najnoviji album “Showgirl” izdan je krajem 2015., a sadrži najslušanije hitove sve popularnije Maje.

Osim glazbe, Maja se pojavila i u drugim izdanjima. Sudjelovala je u prvoj sezoni “Plesa sa zvijezdama”. S partnerom Ištvanom Vargom nije dogurala do finala, ali je ipak pokazala svoju svestranost. Tome je dodala i sudjelovanje u drugoj sezoni popularnog showa “Tvoje lice zvuči poznato” te zasluženo 4. mjesto. Također, poznata je kao jedna od članica žirija popularnog televizijskog showa Nove TV, “Supertalent”.

Maja Šuput je, uz Franu Ridjana, jedna od voditeljica glazbenog zabavnog showa “Tvoje lice zvuči poznato” u sezoni 2020. Prijašnje sezone vodili su Rene Bitorajac koji u sezoni 2020. više ne sudjeluje u showu i Igor Mešin koji se sada uz, Nives Celzijus, Indiru Levak i Gorana Navojca, našao u ulozi člana žirija.

Najveća postignuća

Majina popularnost raste iz dana u dan. Na društvenim mrežama prati je velik broj ljudi. Najslušanije pjesme kroz dugogodišnji Majin rad su: “Ne lomi mi srce”, “Lopove”, “Neprilika”, “Djevojačko veče”, “Dobra djevojka”, “Hej, Balkano”, “Poljubi me kraj rijeke”, “Ljubi me”, “Nek ti bude krivo” i “Varaš me”.

Maja tijekom svoje bogate karijere, redovito izbacuje hit za hitom. No, najveći uspjeh donijela je pjesma “Lopove” u duetu s Ivanom Dražićem iz grupe Connect. Pjesma ima više od 10 milijuna pregleda na YouTube-u, a Maji je donijela i Godišnje priznanje Hrvatske diskografske udruge.

Autor: J.B.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*