Goran Navojec

Goran Navojec hrvatski je kazališni, filmski i televizijski glumac. Također, utemeljitelj je i umjetnički direktor BOK festa u Bjelovaru. U svojoj bogatoj karijeri ostvario je niz zapaženih kazališnih, filmskih i televizijskih uloga.

Obrazovanje

Goran Navojec u Bjelovaru je završio dvije osnovne škole, onu redovnu, ali i glazbenu gdje je učio saksofon. Nakon toga, upisao je upravno-pravnu školu, također u Bjelovaru. Uvijek je bio odličan đak.

Privatni život

Goran Navojec rođen je u Bjelovaru 10.10.1970. godine. Nakon završene srednje škole, preselio se u Zagreb gdje se posvetio glumi. Goran ima mlađeg brata Bojana koji je također glumac.

Za sebe govori da je tradicionalist iako kaže da je tolerantan prema svima. Da nema problema s tolerancijom, potvrdio je radeći u Orgijama tolerancije s redateljem Janom Fabreom.

Glumac nema niti svoj Facebook profil, a svi oni koji postoje su lažni. Ne voli današnji ubrzani način života kada se ljudi sve manje druže oči u oči, a sve više komuniciraju putem društvenih mreža. On i dalje više voli s nekim sjesti i popričati uživo.

Među kolegama glumcima Goran Navojec poznat je kao odličan zabavljač. Bez njega se ne dogodi niti jedan glumački tulum.

U slobodno vrijeme voli svirati. Pop-rock grupa Karne u kojoj je Navojec vokal i svira saksofon nastala je 2010. godine u Sarajevu nakon što je glumio u seriji Lud, zbunjen, normalan.

Od 2001. godine Goran Navojec u vezi je s koreografkinjom Larisom Lipovac.

Par se vjenčao na otoku Visu 2009. godine. Godinu dana kasnije, 2010. godine dobili su sina Grgura.

U rujnu 2015. godine bračni par je objavio da se rastaje te naglasio da za razvod nije kriva treća osoba.

2016. godine Goran je prvi put zajedno snimljen s glumicom Marijom Škaričić.

Posao

Goran Navojec nije vezan za niti jedno kazalište, a osim po kazališnim ulogama, poznat je po popularnim televizijskim serijama i filmovima. Glumio je popularnog Dudu u seriji Odmori se, zaslužio si te u filmu Parada redatelja Srđana Dragojevića.

Ostvario je glavnu ulogu u filmu Duga mračna noć, Tončija Vrdoljaka. Nikada nije ni slutio da će se svojom glumom uspjeti probiti i izvan granica Hrvatske. Htio je samo snimati. No, 2011. godine snimao je uz Toma Cruisea Nemoguću misiju: Protokol duh u kojem je glumio ruskog zatvorenika. Ovom ulogom otvorio je svoja vrata Hollywooda.

Njegove uloge zapažene su i u Belgiji i Njemačkoj gdje se rado prikazuju filmovi u kojima je glumio.

Glumio je u više od trideset filmova i preko deset TV serija. Njegove najpoznatije televizijske uloge su Naša mala klinika, Lud, zbunjen, normalan, Bitange i princeze, Kazalište u kući, Horvatovi, Odmori se, zaslužio si, Tito i mnoge druge. Od filmova ističu se Sve najbolje, Život je truba, Nemoguća misija: Protokol duh, Šuma summarum, Dva igrača s klupe, Bogorodica, Kako je počeo rat na mom otoku i mnogi drugi.

2008. godine nastupio je u TV showu Zvijezde pjevaju gdje je neočekivano rano ispao s pjevačicom Marijom Husar. 2012. godine nastupio je ponovo u TV showu Zvijezde pjevaju s Ivanom Kindl i pobijedio.

Nekoliko godina vodio je projekt Go-go Swing Orchestra, no zbog krize je ukinut.

2016. godine pojavio se kao jedan od članova žirija u TV showu Tvoje lice zvuči poznato.

Goran se kao jedan od glavnih likova pojavio u filmu “Mare” redateljice Andree Štake sa svojom partnericom Marijom Škaričić. Spomenuti dvojac u filmu igra uloge muža i žene, a film govori o konavoskoj domaćici koja promijeni svoj život nakon što uviđa važnost osobne slobode. Film je snimljen u okolici Dubrovnika.

Četiri godine nakon što je pojavio kao član žirija u televizijskom showu NOVE TV, Goran je ponovo odabran kao jedan o članova žirija. Uz njega, u žiriju se nalaze i Indira Levak, Nives Celzijus, Igor Mešin.

Najveća postignuća 

Glumio je u više od trideset filmova i preko deset TV serija. Njegove najdraže i najznačajnije uloge svakako su filmovi Duga mračna noć i Miris kiše na Balkanu, a gledateljima je omiljen i u serijama Naša mala klinika i Lud, zbunjen, normalan.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*