Igor Mešin

Igor Mešin poznati je hrvatski glumac i voditelj. U svojoj dugoj i plodnoj karijeri glumio je u preko 30 filmova, petnaestak televizijskih uloga, te cijelog mnoštva kazališnih uloga. Mešin je i kazališni redatelj, a šira javnost poznaje ga i po njegovim voditeljskim angažmanima. Igor Mešin rođen je u Zagrebu 1967. godine.

Obrazovanje

Igor Mešin završio je osnovnu i srednju školu u rodnom Zagrebu. Nakon mature pokušao je upisati Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu, što mu je uspjelo tek iz trećeg puta. Prije Akademije, glumio je u studiju ZeKaeM-a.

Privatni život

Igor Mešin rođen je 1967. godine u Zagrebu, te odrastao u radničkoj obitelji kao “tipično” zagrebačko dijete. Njegov otac bio je strojobravar, a majka trgovkinja. Još je u najranijoj dobi osjetio poriv da jednog dana postane glumac, iako nitko u njegovoj obitelji nema neku posebnu umjetničku crtu.

Na putu ostvarenja svog sna nailazio je na mnogo stramputica. Nakon srednje škole pokušavao je upisati Akademiju dramskih umjetnosti, ali je čak dva puta bio odbijen. Prije nego je upao na Akademiju, radio je razne poslove kako bi preživio, bio je i konobar i čistač, a nijedan posao nije smatrao nedostojnim. Danas se Mešin ne bavi samo glumom, nego i voditeljskim poslom, zbog kojeg postaje sve više prepoznat upravo po toj ulozi.

Igor Mešin već je dugo u braku s dječjom defektologinjom Antoninom, s kojom ima sina Roka. Također ima i šest godina stariju sestru. Ona danas živi i radi u Kanadi.

Osim glumačkog, Igor ima i pjevačkog talenta, kojeg je dokazao u televizijskom showu “Zvijezde pjevaju”, gdje ga je ovoj vještini podučavala Jelena Radan. Mešin kaže da je i talent u kuhinji. On kuha, a njegova žena zadužena je za čišćenje.

Posao

Igor Mešin glumom se bavio i prije nego je stekao diplomu na dramskoj akademiji. Glumio je najprije u studiju ZKM-a, a nakon što je diplomirao, najprije je dobio stalan angažman u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu, a onda se 1994. godine vratio u Zagreb, gdje je postao član stalne postave u zagrebačkom kazalištu “Komedija”. Tamo je ostvario niz značajnih uloga, a spomenut ćemo predstave “Kralj je gol”, “Opera za tri groša”, “Skidajte se do kraja”, “Nemoćnik u pameti”, mjuzikl “Chicago” i mnoge druge.

Značajne uloge ostvario je i u filmovima. Prva filmska uloga bila mu je u filmu “Obećana zemlja” iz 1982. godine. Nakon toga glumio je filmovima “Zlatne godine”, “Svaki put kad se rastajemo”, “Ruskom mesu”, filmu “Tri muškarca Melite Žganjer”, “Bogorodici” i “Četveroredu”, filmovima “Nebo, sateliti”, “Holding” i mnogim drugima.

U posljednje vrijeme Igora Mešina možemo gledati uglavnom u televizijskim serijama. Najpoznatija njegova uloga je u seriji “Naša mala klinka” te u HTV-ovoj seriji “Odmori se, zaslužio si”. Osim toga, glumio je i u serijama “Luda kuća”, “Bitangama i princezama”, “Bračnim vodama”, “Stipe u gostima” i “Larinom izboru”. Ovih dana možemo gledati i u seriji “Samo ti pričaj”.

Igor Mešin postao je i veoma popularan voditelj. Vodio je natjecateljsku emisiji “Supertalent”, zatim pjevački show “Ne zaboravi stihove”, kulinarski show “MasterChef Hrvatska” i zabavni glazbeni show “Tvoje lice zvuči poznato”.

Manje je poznato da je Igor Mešin i redatelj. Ne samo da je režirao neke spotove i najavne špice, već se okušao i kao kazališni redatelj. Režirao je predstavu “Skidajte se do kraja” svog matičnog kazališta i predstavu “Monty Python’s Spamalot”. Bio je koredatelj u predstavama “Mali dućan strave” i “Gubec-beg”, te koautor “Inventure” u Komediji.

Iako se u prošlim sezonama popularnog televizijskog showa “Tvoje lice zvuči poznato” iskazao kao odličan voditelj, u sezoni 2020., sjeo je na mjesto žirija uz Indiru Levak, Nives Celzijus te Gorana Navojca.

Najveća postignuća

Igor Mešin naš je poznati glumac koji je odigrao mnoštvo kazališnih, filmskih i televizijskih uloga. Ipak, on je i kazališni redatelj, redatelj reklamnih spotova i najavnih špica. Kao kazališni redatelj 2014. godine dobio je nagradu Hrvatskog glumišta za režiju mjuzikla “Monty Python’s Spamalot”, a za istu je predstavu dobio i nagradu za najbolje redateljsko, dirigentsko ili koreografsko ostvarenje u opereti ili mjuziklu.

Igor Mešin najpoznatiji je po svojoj ulozi vozača hitne pomoći u seriji “Naša mala klinika”, te po svojoj ulozi u seriji “Odmori se, zaslužio si”. Danas ga možemo gledati i u sitcomu “Samo ti pričaj”.

Igor Mešin također je i zaposleni voditelj. Vodio je cijeli niz emisija, a danas ga možemo gledati u showu “Tvoje lice zvuči poznato”. Igor Mešin također je sudjelovao u showu “Zvijezde pjevaju”, gdje je pjevao pod mentorstvom Jelene Radan.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*