Indira Levak

Indira Levak je hrvatska pjevačica, rodom iz Županje. Vrhunac karijere postigla je kao vokalistica grupe “Colonia” koja je aktivna od 1996. godine. Poznata je i kao jedan od mentora u hrvatskoj inačici planetarno popularnog showa “The Voice”. Promotorica je robne kuće “Planet obuća”. Karakterizira je pozitivan stav prema životu, nadahnjujuća energija i upornost, što je vidljivo kroz njezin javni, ali i privatni život.

Obrazovanje

Redovnu osnovnu školu završila je u rodnoj Županji. U dobi od devet godina upisala je osnovnu glazbenu školu “Srećko Albini” također u Županji, u trajanju od šest godina. Još kao jako mlada djevojka znala je da je glazba ono čime se želi baviti cijeli svoj život.

Privatni život

Indira Vladić rođena 15.9.1973. godine u Županji, srednja je kći Franje i Ismete Vladić. Otac joj je dao ime po indijskoj premijerki Indiri Gandhi, a ima značenje “živa vatra”, što odgovara njezinom temperamentu i energičnosti. Ima stariju sestru Emiliju i mlađu Sanelu. Kao dijete bila je izuzetno živahna i vedra te je često upadala u sukobe braneći slabije. Od tuda dobiva i nadimak Rambo.

Indira je uvijek njegovala obiteljske vrijednosti i u brojnim intervjuima davala naznake da se želi skrasiti i imati svoju vlastitu obitelj. Nakon šest mjeseci veze, 2001. godine, udaje se za Narcisa Mujkića. Turbulentan brak, poljuljan prevarama i raznim poslovnim aferama, završava razvodom 2010. godine.

Indira pronalazi sreću i ljubav kraj poduzetnika i prvaka u bodybuildingu Miroslava Levaka, kojeg je upoznala u Šibeniku. Ljubav su ozakonili 31. svibnja 2014. godine. Uz njega je uvidjela još jedan svoj skriveni talent – dizajniranje namještaja i profesionalnih sprava za vježbanje. Uz glazbenu karijeru, tako daje i svoj doprinos u suprugovoj tvrtki “Koloseum”. Iako velika zagovornica i promotorica slavonskih specijaliteta, na suprugov poticaj, posvetila se vježbanju, sportu i zdravom životu.

Kako navodi u novijim intervjuima, najveća joj je želja postati majka, što bi istaknula kao najvećim uspjehom u svom ambicioznom životu.

Posao

Prvo profesionalno iskustvo s glazbom ima u dvanaestoj godini, kada postaje članica orkestra limene glazbe u Županji. U orkestru ostaje aktivna trinaest godina, svirajući klarinet. Uz puhački instrument, svira i harmoniku.

Svoju poduzetnost i liderske sposobnosti, pokazuje već u osmom razredu osnovne škole, osnovavši glazbeni sastav s četiri kolegice “Zauvijek Mladi”. Nakon raspada ne odustaje od glazbene karijere i pokušava se probiti kroz razne grupe.

Kako bi zaradila što više novca koje bi uložila u glazbu i ostvarila svoj san, zapošljava se 1993. godine u Županijskom uredu za opću upravu.

1995. godine, na poziv Borisa i Tomislava Jelića, radijskih voditelja i producenata, postaje vokal sastava “Colonia”. Zanimljivo je da ju je današnji kolega Boris zapazio upravo dok je svirala u orkestru limene glazbe na jednom sprovodu.

Iako su krenuli kao grupa bez imena, ali velikih snova i ambicija, albumom “Vatra i led” 1997. godine zasjedaju na vrh hrvatske dance scene. Članovi grupe često ističu kako je početak bio težak, pun odbijanja i loših prognoza. No, zle jezike su ušutkali brojnim nagradama, prodajom albuma koja je rasla kroz svaki novi izdani album te probijanjem na inozemno tržište.

Prvi album Colonije izašao je 1997. godine pod imenom “Vatra i led”, a slijedili su ga albumi: Ritam ljubavi (1999.), Jača nego ikad (2000.), Milijun milja od nigdje (2001.), Izgubljeni svijet (2002.), Dolazi oluja (2003.), Najbolje od svega (2005.), Do kraja (2006.), Pod sretnom zvijezdom (2008.), X (Ten) (2010.), Tvrđava (2013.), Feniks (2015.).

Prvu kompilaciju izdali su 2002. godine pod nazivom “The best of, Volume 1”, a slijedile su je: Gold Edition (2005.), Special Dance edition (2009.), Retroactive Early Years (2010.).

Osim u glazbi, Indira Levak uspješna je i kao promotorica raznih domaćih i svjetskih brendova, kao što su: “Planet obuća”, “Dormeo”, “Volkswagen”, “Calvin Klein”, poliklinike Bagatin (promovira tretman po kojem je Poliklinika Bagatin prepoznatljiva – uređaje Med 2 Contour).

Angažirana je od samog početka, kao članica žirija hrvatske verzije svjetski poznatog glazbenog showa “The Voice”. Može se pohvaliti mentorstvom pobjednici druge sezone spomenutog showa, Ruži Janjiš.

Hrabro je zakoračila i u dizajnerske vode, uz potporu svoga supruga Miroslava Levaka. Sa suprugom surađuje kroz tvrtku “Koloseum” koja se bavi proizvodnjom bodybuilding i fitness opreme i dizajniranjem profesionalnih sprava za vježbanje. Također izrađuje i dizajnira namještaj. Sve je krenulo od vrtne garniture, koju je osmislila za svoje dvorište. Od već predstavljenih proizvoda Design by Indira, najpoznatiji je stolac “Galaxy”.

31.5.2017. godine Indira je na svojoj Facebook stranici Indira Icolonia Forza objavila da napušta grupu Colonija te će nastaviti svoju karijeru kao solo pjevačica.

Indira je i glavna dizajnerica u Indira Levak dizajn. Svoju ljubav prema dizajnu otkrila je prilikom opremanja svog doma, a budući da je imala dosta upita vezanih uz dizajniranje, odlučila je svoju ljubav i strast prema uređenju interijera uložiti u posao dizajniranja namještaja.

29.2.2020. godine Indira je nastupila na Dori u Opatiji s pjesmom “You will never break my heart” no na žalost mnogih obožavatelja, nije pobijedila. Njezin outfit za nastup komentiran je kao jedan od najboljih i najposebnijih.

Indira je jedna od članova žirija glazbenog showa NOVE TV Tvoje lice zvuči poznato u sezoni 2020. Uz nju, u žiriju se nalaze Nives Celzijus, Goran Navojec i Igor Mešin. Indira se već pojavila u spomenutom showu, kao gostujuća članica žirija kada je 2017. godine pobjednica showa bila Nives Celzijus.

Najveća postignuća

Iza Indire je mnogo godina uspješne glazbene karijere u grupi “Colonia” s kojom je otpočetka kada je osnovana na samom vrhu hrvatske dance scene. Prvi album “Vatra i led” prodan je u 40 000 primjeraka.

1998. godine zauzimaju 4. mjesto na Dori pjesmom “U ritmu ljubavi”. Zapažen uspjeh donosi i pjesma “Za tvoje snene oči”, koja osvaja GRAND PRIX na Hrvatskom radijskom festivalu, kao i GRAND PRIX na Hitu ljeta, te postaje veliki hit i najizvođenija pjesma 2001. godine.

“Colonia” se ne ograničava samo na domaće tržište. Albumom “Milijun milja od nigdje” i “Izgubljeni svijet” postali su jedna od najpopularnijih grupa u Češkoj Republici i Slovačkoj.

2004. godine, pod njemačko-austrijskom produkcijom AREA 51 izlazi i prvi singl na engleskom jeziku. Probijaju se na talijansko i korejsko tržište. U studenom 2004. godine, na Euroweb chartsu, proglašeni su najboljom grupom, a “C’est la vie” najboljom pjesmom u protekloj godini.

Autor: M.Z.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*