Luka Stepančić

Luka Stepančić poznati je rukometaš koji je započeo karijeru u klubovima RK Zagreb i Varteks. Dokazao se na brojnim velikim natjecanjima kao što je Europsko rukometno prvenstvo gdje se odazvao pozivu Line Červara.

Obrazovanje

Luka je 2015. u Splitu upisao stručni studij za trenera rukometa na Kineziološkom fakultetu.

Privatni život

Luka Stepančić rođen je 20.11.1990. u Puli u obitelji Franka Stepančića bivšeg nogometaša. Kao dječak je igrao nogomet sve do 2. razreda osnovne škole kada ga je bratić Toni Bronić koji je trenirao rukomet jednom prilikom poveo na trening. Luka je tada shvatio da mu rukomet odgovara više nego nogomet.

Prvi trener bio je prof. Ratko Benazić, a kasnije su ga trenirali Klaudio Brezac, Valner Franković i Zdenko Batinić.

Luka se 2015. vjenčao s komunikologinjom Anom Jurković s kojom je prije toga bio u dugogodišnjoj vezi. Par se prvo vjenčao pred matičarem da bi 2016. ponovili bračne zavjete u crkvi u Zagrebu, kada su krstili devetomjesečnog sina Jakova. Lijepi par je krstitke i vjenčanje proslavio u Golf & Country klubu.

Ana i Luka su se upoznali preko njegovog prijatelja Stefana Vujića. Stefan je jednom prilikom išao u kino s Anom koja je bila prijateljica njegove djevojke pa je pitao Luku želi li im se pridružiti. Ana se kao i Luka bavila sportom pa je tako do 16. godine trenirala košarku.

Luka i Ana su u 9. mjesecu 2016. postali ponosni roditelji sina Jakova kojeg je Ana rodila carskim rezom. Iako Luka nije mogao biti prisutan zbog obaveza za klub PSG, Ana nije bila sama jer ju je bodrila prijateljica Ana Valčić, supruga rukometaša Josipa Valčića.

Posao

Luka je 2007. zaigrao za RK Zagreb da bi od 2009. do 2010. igrao u Varteksu nakon čega se vratio u PPD Zagreb. Nakon RK Zagreb karijeru je nastavio u inozemnom klubu PSG-u.

Luka je 2013. dobio poziv od izbornika Slavka Goluže da se priključi reprezentaciji za nastup na SP-u koje se održavalo u Španjolskoj.

Nakon Valnera Frankovića koji je igrao za reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996., Luka je bio drugi igrač po redu iz Labina koji je zaigrao za reprezentaciju.

Najveća postignuća

S mladom je reprezentacijom 2009. osvojio zlato na svjetskom prvenstvu, a zbog čega je reprezentacija dobila Nagradu Dražen Petrović.

Luka je prema izboru Handnewsa 2012. proglašen kao jedan od deset najboljih mladih igrača do 22 godine u Ligi prvaka.

Sportska redakcija Jutarnjeg lista dodala ga je na popis sportaša “koji će nas uveseljavati 2013.” Na popisu su se našla i druga poznata imena kao što su Dario Šarić, Blanka Vlašić, Robert Kišerlovski, Marin Čilić i Sandra Perković.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*