Ana Miščević

Ana Miščević je hrvatska novinarka, javnosti poznata kao voditeljica RTL-ove glazbene emisije “Top.HR”, koju je vodila s novinarom Dorijanom Klarićem. Također je reporterka za vijesti u emisiji “RTL Danas” za koju redovno putuje na mjesta s kojih uživo prenosi reportaže o aktualnim temama. Bila je voditelja RTL-ove emisije “Modni Sud” gdje je s poznatom vizažisticom Ivanom Bilandžijom i Nevenom Ciganovićem komentirala i otvarala teme o modnim pogocima i promašajima s hrvatskih, ali i svjetskih modnih događaja s crvenog tepiha, filmskih premijera i slično.

Obrazovanje

Osnovnu i srednju školu završila je u Zagrebu, gdje je upisala studij novinarstva na Sveučilištu u Zagrebu.

Privatni život

Rođena je 8.2.1978. godine u Zagrebu. Svoje djetinjstvo opisuje u bezbrižnim igrama, a posebno draga igra koju je gotovo svakodnevno igrala je Mikado, igrica sa štapićima. Sa svojom obitelji je ljetne dane znala provoditi u gradiću Novalji, na otoku Pagu.

U veljači 2009. godine započela je vezu sa sinom Jasmina Stavrosa, Milom, glazbenim producentom i bubnjarom, s kojim je nakon godinu dana veze dobila sina Milu. Par se razišao u listopadu 2013. godine nakon četiri godine veze. Nikada se nisu vjenčali, a Ana, kao razlog prekida navodi nepomirljive razlike koje su utjecale na njihovu vezu, a na kraju je i završile.

Zbog njihovog sina, ostali su u dobrim odnosima, često se viđaju premda više ne žive zajedno. Kako Ana sama kaže, iako nisu partneri, ostali su obitelj. Nedugo nakon prekida, Milo se odselio, a Ana je sa sinom ostala u zajedničkom stanu u Zagrebu, koji je u vlasništvu Milinih roditelja.

Svoje slobodne dane ljeti provodi sa sinom u mjestu Prigradica, na Korčuli, kod svoga svekra Jasmina. Dok je bila s Milom u vezi, ljetovanje su provodili zajedno.

Sina je upisala u američki vrtić, gdje s drugom djecom razgovara na engleskom jeziku, što je po Ani vrlo bitno, da drugi jezik savlada još kao dijete, a kao drugi razlog za upis u američki vrtić, Ana navodi druženje s djecom iz drugih zemalja, gdje se Milo može upoznati s multikulturnim stranama te djece. On dijeli prostoriju s Kinezima, Fincima, Talijanima, Indijcima i drugima.

U slobodno vrijeme za vrijeme ljetnih dana, Ana uživa u vrtlarstvu. Kako sama kaže, kada sin krene odmarati, posveti se biljkama koje je posadila, poput masline, limuna, ruže i mnogih drugih u vrtu na otoku Korčuli. Kada nije na moru, svoje slobodno vrijeme provodi sa sinom Milom u obližnjem parku u kvartu.

Posao

Kada se RTL televizija oformila 30. travnja 2004. godine i tako postala u 99,9% vlasništvu RTL Grupe, Ana Miščević je započela svoju novinarsku karijeru. U početku je surađivala s timom novinara u pozadini televizijskih kamera. Radili su na sastavljanju i emitiranju zabavnih i informativnih programa.

U početku je informativni program bio u vidu petnaesto minutnih vijesti “Vijesti RTL-a” i Miščević je surađivala s novinarima, snimala reportaže o aktualnim, ali i zanimljivim stvarima u Hrvatskoj.

Nakon šest godina “Vijesti RTL-a” prelaze u “RTL Danas” gdje je Ana aktivnije izvještavala, ovoga puta i ispred kamera. Radila je reportaže o aktualnim događanjima, festivalima, kulturnim događanjima. Tako je 2013. godine izvještavala uživo s najvećeg glazbenog festivala elektroničke muzike “Ultra” u Splitu, gdje je ispred glavne bine prenosila što se događa trenutno i što se sve može očekivati na tom festivalu, kojeg posjećuje veliki broj mladih diljem svijeta. Ta reportaža bilježi gledanost preko trideset tisuća pogleda na YouTube kanalu, jer je Miščević odjednom bila okružena velikim brojem ushićenih posjetitelja Ultre, a jedan od njih je Miščević počastio i poljupcem.

Zatim je u RTL-ovoj emisiji “Sve u šest” radila reportaže o zanimljivim životnim temama, o kojima je voditeljica Antonija Stupar Jurkin prethodno otvorila u emisiji. Miščević je putovala na mjesta u kojima je radila intervjue s ljudima koji su svojim djelovanjem i aktivnostima vezani za pojedine teme u emisiji. Tako je snimala Martu Vukšu, djevojčicu koja je ostavila stereotipne barbike kao igračke za djevojčice i primila se lopte i zaigrala nogomet s dječacima.

Pored toga što aktivno radi u informativnim programima na RTL-u, Miščević je 2012. godine počela voditi emisiju “Modni Sud” gdje je s vizažisticom i stilisticom Ivanom Bilandžijom Billy, društvenim kroničarom Nevenom Ciganovićem i poznatom osobom koju ugoste u emisiji komentirala modnu kombinaciju ljudi s estrade u Hrvatskoj, ali i u svijetu.

Tako je ugostila Marka Grubnića, komičara Ivana Šarića, gdje su komentirali prvo fizički. a potom i modni izgled Luke Nižetića. U emisiji su gostovali Viktor Drago, Antonija Mandić, Antonija Blaće, Alka Vujica, Maja Šuput, Petra Nižetić i mnogi drugi poznati koji su se okušali kao modni kritičari.

Godine 2015. započela je nova emisija TOP.Hr koju su vodili Dorijan Klarić i Ana Miščević. Emisija se emitirala subotom na RTL 2 programu. Ideja je bila spojiti glazbena ostvarenja iz Hrvatske na jedno mjesto. U emisiji su ugostili brojne poznate ljude poput Indire Levak, Davida Temelkova, Ante Casha, predstavnici grupe “Koktelsi”. Ana izdvaja da za tu emisiju nema posebne pripreme, jer su razgovori spontani i upravo zbog toga čine cijelu atmosferu opuštenom i publici zanimljivom.

Najveća postignuća

Ana Miščević je od samoga početka emitiranja najpoznatije RTL-ove emisije “Exkluziv”. Miščević je gledatelje svojim reportažama vodila na Fashion Weekove diljem svijeta i tako je ta emisija među prvima prikazala i učinila dostupnim domaćim gledateljima svijet modnih revija u stranim zemljama.

Autor: A.P.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*