Jasmin Stavros

Jasmin Stavros poznat je kao pjevač zabavne glazbe koji se proslavio još za vrijeme Jugoslavije kao bubnjar. Iza sebe ima bogatu karijeru zahvaljujući kojoj se često mogu čuti njegovi hitovi na svim radio postajama domaće glazbe.

Obrazovanje

Jasmin Stavros je završio osnovnu glazbenu školu za klavir i srednju školu za kontrabas. U međuvremenu je pohađao i satove solo pjevanja.

Nakon završetka glazbenog školovanja Jasmin je odlučio otići u Sjedinjene Američke Države kako bi upisao privatnu jazz akademiju Stanley Spector, koja se nalazi u New Yorku.

Na akademiji je imao odlične rezultate pa je tako bio proglašen za najboljeg studenta iz Europe. Zahvaljujući uspjehu na akademiji dobio je zelenu kartu, ali se zbog obitelji odlučio vratiti u Hrvatsku.

Privatni život

Jasmin Stavros rođen je 1.11.1954. godine u Splitu kao Dragoljub Milo Vasić. Godine 1976. vjenčao se sa Žarkom, ženom za koju je više puta priznao kako ga je odmah osvojila. Roditelji su dvojice sinova, Mile i Krešimira, a imaju i unuka, dijete koje je stariji sin dobio u braku s Anom Miščević.

S obitelji već duže vrijeme živi i djevojčica Lidija kao pridruženi član, štićenica doma u Nazorovoj. Jasmin i Žarka ju nisu mogli posvojiti zbog svojih godina.

Jasmin je osim po pjesmama poznat i kao veliki humanitarac te vjernik koji je za vrijeme Domovinskog rata održao stotine humanitarnih koncerata. Od početka se trudio odgajati djecu u kršćanskom duhu, zbog čega je više puta prisustvovao duhovnim obnovama.

Posao

Jasmin je glazbenu karijeru započeo svirajući bubnjeve dok je imao dvanaest godina. Profesionalno je počeo svirati u raznim splitskim grupama već na početku srednje škole.

Prvo je bio u grupi More, Mladim batalima koji su kasnije postali mega popularni, Magazin i Delfinima koji su ga 1971. godine pozvali da im se pridruži na šestomjesečnoj turneji SSSR-om.

Devetnaestogodišnji Stavros već je bio navikao na predani rad i profesionalne nastupe jer je i ranije, 1968. svirao u grupi Aquarius u šibenskom hotelu Solaris dok je u Splitu pohađao dvije srednje škole.

Za Jugoton, danas najpoznatiju hrvatsku muzičku kuću Croatia Records počeo je raditi 1978. i od onda je kao najtraženiji bubnjar u Jugoslaviji svirao s najvećim imenima glazbene scene među kojima su: Arsen Dedić, Josipa Lisac, Mišo Kovač i mnogi drugi.

Osim popularne glazbe svirao je i klasičnu u splitskom HNK pod dirigentskom palicom Šuteja, Bareza i Papandopula. U istom kazalištu godinama je pjevala njegova majka.

Dok je boravio u Americi nastala je popularna pjesma “Dao bih sto Amerika” i danas rado slušana na brojnim zabavama.

S bubnjevima se prestao baviti 2000. godine i otada se posvetio solo karijeri. Trenutno ima ugovor s Hit recordsom.

Danas malo koja zabava može proći bez njegovih pjesama: “Kad se prijatelji rastaju”, “Umoran”, “Nemoj se udavati”.

Pored glazbe okušao se i u glumi, pa tako ne treba zaboraviti njegov angažman u zabavnoj emisiji “Nad lipom 35”. Osim pjevanjem bavi se i aranžiranjem, produciranjem i komponiranjem.

Najveća postignuća

Njegova ploča “Ljubio sam anđela” na kojoj je i hit “Umoran” ima platinastu nakladu, a i sve ostale ploče prodane su u ogromnim brojkama.

Najveći financijski uspjeh donijela mu je pjesma “Đuli”, koju je snimio s Danijelom Popovićem.

Autor: M.M.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*