Antonija Blaće

Antonija Blaće poznata je kao hrvatska televizijska i radijska voditeljica. Javnost ju je zapamtila kao voditeljicu emisija ”Big Brother”, ”Tog se nitko nije sjetio”, ”Hrvatska traži zvijezdu” te kao radijsku voditeljicu na Narodnom i Prvom radiju.

Obrazovanje

Srednju školu završila je u Zagrebu. Voditeljica je završila Grafički fakultet u Zagrebu te je diplomirana inženjerka grafičke tehnologije. Također, u Londonu je završila i školu za Odnose s javnošću, a ima i položen tečaj za turističkoga pratitelja. Studirala je i portugalski, ali je odustala je nakon dvije godine.

Privatni život

Rođena je 2.10.1979. godine u naselju Crnica, u Šibeniku. Vjenčala se za Hrvoja Brlečića 26.6.2105. godine na Gornjem Gradu u Crkvi svetog Marka. Na vjenčanju je bilo oko 200 uzvanika, a od slavnih gostiju ne treba zaboraviti na Joška Lokasa, Janicu Kostelić, Marijanu Batinić i mnoge druge.

Antonija je na sebi imala vjenčanicu s potpisom dizajnerskog dvojca eNVy room.

Jedno vrijeme živjela je u Soriju, talijanskom gradiću u pokrajini Liguriji, gdje je njen suprug igrao za mjesni vaterpolski klub.

Nakon što se oporavljala od operacije, Antonija je neko vrijeme poslovne obaveze stavila u drugi plan.

Antonija Blaće je uvijek bila spremna pomagati potrebitima, pa je tako izabrana za veleposlanicu udruge ”RTL pomaže djeci”.

Posao

Hrvatska javnost upoznala je mladu voditeljicu 2004. godine kada je bila kandidatkinja u hrvatskoj inačici emisije ”Big Brother”. Emisija je bila natjecateljskog i eliminirajućeg karaktera, a Antonija Blaće je izdržala je 91 dan.

Godinu kasnije, odnosno 2005. postaje voditeljica emisije ”Big Brother”. Kao voditeljica te emisije radila je preko deset godina. Vodila je regionalni ”Big Brother” u Beogradu te ”Celebrity Big Brother”. Osmu sezonu emisije prepustila je kolegici i dobroj prijateljici Marijani Batinić.

Nakon početnih angažmana, Antonija Blaće postaje redovna voditeljica i zaposlenica privatne televizijske kuće RTL Televizija.

Vodila je ”Fear Factor” te prvu sezonu emisije ”Večera za 5” 2007. godine. U razdoblju od 2009. do 2010. godine vodila je prve dvije sezone emisije ”Hrvatska traži zvijezdu”. Godine 2012. bila je voditeljica emisije ”Survivor” koja se snimala u Argentini.

Godine 2013. kao suvoditeljica Davoru Dreletu vodi emisiju ”Tri, dva, jedan – peci!”, a godinu kasnije, 2014. sama vodi ”Tri, dva, jedan, kuhaj”.

Od 2013. pa sve do 2016. godine vodila je emisije ”Tog se nitko nije sjetio”, ”X Factor Adria” zbog čega je često trebala putovati u Beograd. Ne treba zaboraviti angažman u povijesno-dokumentarnoj natjecateljskoj emisiji ”Anno: Ljeta Gospodnjeg 925.”.

U međuvremenu dok nije radila na televiziji, Antonija Blaće je do 2013. godine bila voditeljica emisije ”Jutro uz Narodni” na Narodnom radiju. Nakon toga je prešla na Prvi radio Zagreb kao voditeljica jutarnje emisije.

Nakon projekta “Anno: Ljeta Gospodnjeg” Antonija se angažirala kao voditeljica na novom projektu “Izazov života”. Cilj je pomoći kandidatima da izgube višak kilograma, a onaj tko uspije izgubiti najviše kilograma dobit će novčanu nagradu.

Kasnije je angažirana kao voditeljica na RTL-ovim projektima “Gospodin savršeni” i “Zvijezde – ljetni hit”.

Najveća postignuća

Dobitnica je nagrade ”Večernjakov ekran” za debitanticu godine. To priznanje je zaslužila svojim prvim voditeljskim nastupom u emisiji ”Big Brother”.

Izabrana je za Cosmo slavnu curu, u izboru čitateljica na natječaju ”Ja sam više od selfieja” u organizaciji časopisa Cosmopolitan.

Godine 2016. Večernji list objavio je listu 7 najzgodnijih TV voditeljica, a Antonija Blaće našla se na šestom mjestu te liste. Voditeljica je dobila i nagradu za ”Naj žensku TV osobu”.

Autor: M.S.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*