Neven Ciganović

Neven Ciganović je pionir modnog stylinga u Hrvatskoj. Ciganović slovi kao veliki ljubitelj plastične kirurgije i tetovaža kojih ima preko 20. Sudjelovao je u mnogim poznatim hrvatskim i stranim realityjima poput “Parental Control”, “I Date My Mum”, “Celebrity Big Brother”, “Survivor” i ostalima.

Obrazovanje

Neven Ciganović pohađao je Osnovnu školu Rudi Čajevac, koja se danas zove Osnovna škola Izidora Kršnjavoga.

Završio je srednju Tekstilnu školu u Zagrebu, a studirao je na Tekstilno tehnološkom fakultetu. Fakultet nikada nije završio jer se zaposlio.

Privatni život

Neven Ciganović rođen je 20.4.1970. u Zagrebu. Odrastao je u centru Zagreba. Ima sestru Jasenku i kako sam kaže ponosni je ujak njenim sinovima. Do 29. godine života živio je sa svojim roditeljima. Kaže kako mu je odgovaralo živjeti s njima, nije imao razlog da ode ranije iz obiteljskog doma jer su roditelji čvrsto vjerovali u njega.

Krajem 2005. godine preselio se u Ameriku, u Los Angeles ali nakon dvije godine vratio se u domovinu. Iako se pisalo kako je otišao zbog završetka ljubavne veze, Ciganović navodi kako ipak to nije bio razlog već se zasitio rada kao stilist i htio se malo zabavljati i eventualno dobiti neke nove poticaje.

U Americi je dugo čekao radnu dozvolu, ali kad ju je dobio počeo je raditi za producentsku kuću Mega One Film kao njihov stilist. Preko njih je i otišao na casting za MTV gdje je sudjelovao u veoma gledanom showu “Parental Control”. Nakon sudjelovanja u showu “Parental Control” sudjelovao je u showu “I Date My Mum”.

Iz Amerike se vratio u Hrvatsku kako bi sudjelovao u “Big Brotheru”. No, nakon izlaska iz “Big Brother” kuće nije se mogao više vratiti u Ameriku jer mu je bila odbijena viza. To su bili teški trenuci za njega. Tada je počeo pisati blog i sudjelovao je na raznim eventima i gostovao u nekim emisijama.

Osim sudjelovanja u “Celebrity Big Brotheru”, 2012. godine uključio se u reality show “Survivor” koji se snimao u Kostarici. Ciganović smatra kako mu je avantura u Kostarici bila najgore iskustvo u životu i da tako nešto nikada više ne bi ponovio u svom životu.

2015. godine sudjelovao je u srpskom reality show-u “Parovi”, no gledatelji su ga brzo izbacili iz daljnjeg natjecanja. Također, 2010. godine je bio gost u reality show-u “Farma” koji se prikazivao na Novoj TV.

Ciganović nikada nije skrivao od javnosti da je ljubitelj tetovaža i plastičnih operacija. U Italiji, u Milanu dok je radio kao model se i podvrgnuo prvoj plastičnoj operaciji. Uljepšavao je nos nekoliko puta, bradu, a silikonom je postupno povećavao usnice. Ciganović ima na tijelu preko 20 tetovaža.

Posao

Početkom 90-ih godina radio je u modnoj agenciji Next u Zagrebu. Osmišljavao je odjevne kombinacije manekenkama za njihove fotografske mape i bavio se vizualnim identitetom pjevačica u usponu na tek pokrenutoj dance sceni.

Neven Ciganović je radio kao stilist u magazinu Extra. Isticao se promjenama imidža slavnih tv-voditeljica, sportašica i pjevačica te modnim kritikama sudionika estradnih događaja i festivala.

2010. godine bio je član žirija koji je upisivao nove polaznike Modne škole Evolution iz Varaždina.

Ciganović je neko vrijeme imao vlastitu satiričnu emisiju o showbizz sceni”Čušpajz” u sklopu šoubiz magazina “Exkluziv Tabloid” na RTL Televiziji. U svom prilogu “Čušpajz” je komentirao aktualna tjedna događanja na društvenoj sceni.

Iako je bilo najava da bi “Čušpajz” mogao prerasti u zasebnu emisiju to se ipak nije dogodilo. 2014. godine RTL Televizija je objavila da je došlo vrijeme za neke nove projekte i “Exluziv Tabloid” je ukinut.

2013. godine Neven je bio voditelj satirične emisije “Nedjeljom u 3” na 24sata TV. U “Nedjeljom u 3” su se na satiričan način analizirale sve tjedne aktualne teme.

Neven Ciganović 2013. godine na RTL Televiziji snimao je “Modni sud” Extra Magazina gdje je kao najzabavniji član žirija nedjeljom komentirao modne pogotke i promašaje slavnih.

Nakon nekoliko povremenih angažmana Ciganović je 2016. godine dobio stalni posao, zadužen za imidž firme.

Najveća postignuća

Početkom 90-ih godina radio je u modnoj agenciji Next u Zagrebu. Tih godina još nije postojao naziv za njegovo zanimanje. Pojam stilist uvriježio se tek proteklih 15- ak godina kad je Ciganović već stekao veliko iskustvo, stoga se Neven Ciganović nesumnjivo smatra pionirom modnog stylinga u Hrvatskoj.

Poznati hrvatski stilist Neven Ciganović u Americi je radio kao stilist za producentsku tvrtku Mega One Film.

Autor: A.Z.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*