Saša Lozar

Saša Lozar poznat je kao talentirani pjevač koji je glazbenu karijeru započeo 2003. godine prijavljivanjem u show Story Super Nova Music Talents i osvajanjem visokog drugog mjesta. Lozar je poznat i po pobjedi u 2.sezoni plesno – pjevačkog showa “Tvoje lice zvuči poznato”.

Obrazovanje

Osnovnu školu Ivane Brlić-Mažuranić Saša Lozar je pohađao u Prigorju-Brdovečkom. Nakon završenog osnovnoškolskog obrazovanja upisao se u Gimnaziju Tituša Brezovačkog u Zagrebu. Maturirao je 1998. godine.

Privatni život

Saša Lozar je rođen 12.02.1980.godine u Laduču. 6 godina nakon Sašinog rođenja rodio se njegov brat Ivan.

2005. godine Lozar se oženio svojom dugogodišnjom djevojkom Marinom. Tri godine starija Marina i Saša su se vjenčali 27.08.2005. godine u Crkvi sv. Katarine u mjestu Zagorska Sela. Nakon vjenčanja Saša i Marina su započeli zajednički život u zagrebačkom naselju Trnovčica. 19.03 2008. godine su postali roditelji kćerkice Eve. Saša Lozar slovi privatno kao obiteljski čovjek.

Saša nerijetko govori koliko uživa u hrani. Supruga Marina često hvali Sašine kulinarske vještine. Osim odličnog snalaženja u kulinarstvu Lozar se izvrsno snalazi i u plesu. Omiljeni ples mu je rumba.

Prvi Lozarov glazbeni nastup je bio 1992. godine kad se prijavio u Turbo limach Show. Ušao je u finale i osvojio drugo mjesto. U finalu ga je pobijedila Renata Sabljak.

Lozar često sudjeluje na humanitarnim koncertima. U veljači 2008. godine je bila organizirana velika humanitarna akcija “Novi život se rađa” kako bi se prikupila sredstva za odjel rodilišta Opće bolnice Zabok u svrhu kupnje skupocjenog i vrlo potrebnog uređaja za praćenje i snimanje otkucaja srca djeteta u majčinoj utrobi za vrijeme trudnoće i poroda.

Saša Lozar je bio jedan od izvođača koji je uveličao glazbeni dio večeri. Također, u ožujku iste godine je pjevao na humanitarnom koncertu “Kilometar sada je metar” udruge Kamenčići, koja je poznata po tome što se skrbi za osobe koje imaju mentalnu retardaciju na području Šibensko-kninske županije.

U lipnju 2009. je sudjelovao u humanitarnom koncertu “Molitva za Leonu” u Novskoj. Također, 2010. godine nastupao je i na koncertu u Zaprešiću na kojem su se prikupljala sredstva za mladića Nikolu Vidaka, koji je stradao u prometnoj nesreći te se nalazio u stanju tzv. budne kome.

Veliku potporu je dao i koncertu koji je održan u prosincu 2016.godine u sklopu humanitarne akcije “Pokaži ljubav – gledaj srcem” za prikupljanje sredstava potrebnih za adaptaciju kabineta senzorne integracije Centra za odgoj i obrazovanje “Vinko Bek”.

Posao

Godine 1992. se prijavio na Turbo limach Show i u finalu izgubio od Renate Sabljak. 2003. godine se prijavio na “Story Super Nova Music talents (SSNMT)” u kojem je ostvario izniman uspjeh te također završio u finalu s Rafaelom Dropulićem, Nerom Stipčević i danas vrlo poznatom pjevačicom Natali Dizdar.

U finalu je pobjedu odnio Rafael Dropulić “Rafo”, a Saša je završio na visokom 2. mjestu. U showu se sprijateljio s Damirom Kedžom i Tinom Samardžićem te je iste godine osnovan prvi hrvatski boy band pod imenom “Saša, Tin i Kedžo”.

Njihova pjesma “365” je ostvarila velik uspjeh i postala je hit na radio stanicama diljem Hrvatske. Osim “365”, velik uspjeh je ostvarila i pjesma “Ništa ili sve”.

Na ljeto 2004. godine band “Saša, Tin i Kedžo” je održao svoju prvu, ali i posljednju turneju po jadranskoj obali. Nakon turneje grupa je izgubila popularnost i raspala se. Iza sebe su ostavili samo jedan album pod nazivom “Instant”.

Nakon raspada kratkotrajnog boy banda “Saša, Tin i Kedžo”, Saša Lozar se nastavio baviti pjevanjem i krenuo je u solističku karijeru. 2006. godine je oduševio nastupom u Trogiru na Runjićevim večerima gdje je otpjevao pjesmu “Molitva za Magdalenu”.

Sudjelovao je na 9. Festivalu Dalmatinske Šansone u Šibeniku 2006. godine s pjesmom “Iskra” te 2007. godine na istoimenom festivalu s pjesmom “Usne”. Iste godine Saša Lozar je izdao svoj prvi album pod nazivom “1 dan”.

Osim što se bavi glazbom, Lozar ima posao i radijskog voditelja. Uz Dalibora Petka, Antoniju Blaće i Adrijanu Tolj bio je voditelj na Narodnom radiju 2011. godine, a 2012. godine je zamijenio Miu Kovačić i postao DJ- em jutarnjeg programa na Totalnom FM-u. 6.02. 2013.godine preuzeo je mjesto Barbare Kolar i postao voditelj Jutarnjeg showa Antene Zagreb.

Lozar je ostvario veliki uspjeh sa svojom pjesmom “Nemoćan pred njom” koja ima preko milijun pregleda na YouTube. 2012. godine Saša Lozar je izdao singl “Rano me radi nje nebo budi”.

Spot za pjesmu je sniman u hotelu Antunović i u jednom privatnom stanu pod vodstvom redatelja Gorana Markovanovića. Sašinu djevojku u spotu glumi lijepa Barbara Radulović.

Godine 2012. sudjelovao je u HRT-ovom showu “Ples sa zvijezdama”. Plesna partnerica mu je bila Marija Šantek. U showu je ostvario veliki uspjeh. On i njegova plesna partnerica Marija su ispali u pretposljednjoj emisiji, odnosno završili su na visokom 3. mjestu.

Godine 2015. odnio je pobjedu u drugoj sezoni plesno-pjevačkog showa na Novoj TV “Tvoje lice zvuči poznato”. Žiri je bio oduševljen njegovim vokalnim sposobnostima.

Za potrebe showa kandidati su se morali transformirati u određene glazbenike pa je tako Lozar utjelovio 12 fantastičnih glazbenika poput Maje Blagdan, Eltona Johna, Arethe Franklin, Vanilla Ice, Alicea Coopera, Rod Stewarta i drugih.

Najveća postignuća

Glazbeni virtuoz Saša Lozar je ostvario izniman uspjeh u glazbenoj karijeri. Sudjelovao je u brojnim plesnim i pjevačkim emisijama i u svakoj ostvario izniman uspjeh.

2007. godine objavio je svoj album prvijenac “1 dan”. Jedan od najvećih trenutaka u karijeri bio je koncert 2016. godine održan u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski., održan 22. travnja 2016. godine.

Na koncertu je ugostio svoje glazbene prijatelje, Natali Dizdar s kojom je sudjelovao u showu “Story Super Nova Music talents”, Natali Posavec i Luku Bulića.

Autor: A.Z.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*