Luka Bulić

Luka Bulić poznati je hrvatski komičar, voditelj, imitator i glazbenik koji je karijeru na televiziji počeo kao dijete vodeći emisiju “Mali veliki svijet”.

Obrazovanje

Luka Bulić je diplomirao na Ekonomskom fakultetu na temu o prilagođavanju marketinga kroz karijeru umjetnika. Kao primjer mu je poslužio Oliver Dragojević, koji je kasnije od Luke zatražio kopiju rada kako bi određene dijelove mogao uvrstiti u svoju biografiju “Južnjačka utjeha”.

Privatni život

Luka Bulić rođen je 22. ožujka 1980. godine, a još je bio dijete kada je znao da će javni nastupi biti dio njegove profesije. U braku je s Anom, a zajedno imaju kćer Niku.

Posao

Luka Bulić je imao samo trinaest godina kada je vodio poznatu emisiju za djecu “Mali, veliki svijet”. Na televiziji radi već preko 14 godina i iza sebe ima nekoliko uspješnih projekata.

Radio je na emisiji “Luka i igara” te je gostovao u “Genijalcima”. Radio je kao zabavljač u Comedy Clubu “Tiger Lily”, bio je sudionik showa “Super Nova Music Talents”, vodio je kviz “Jackpot” te je radio kao Ekranov kolumnist.

Prvi put se kao komičar predstavio na dodjeli nagrade “Večernjakova ruža”. Već duže vrijeme radi kao imitator glazbenih zvijezda, a osim toga u slobodno vrijeme snima pjesme i piše tekstove.

Kako se na televiziji prvi put pojavio dok je bio dijete mnogi su mišljenja kako je Luka na neki način dijete televizije koja je uvelike utjecala na daljnji razvoj njegove karijere.

Luka je priznao kako je dobro što se na televiziji nije pojavio preko noći nego se sve događalo pomalo, ali ne može a da se ne zapita bi li sve ispalo drugačije da nije kao dijete počeo raditi na televiziji.

Show Story Super Nova Music Talents bio mu je veliki izazov, pa tako nije trebalo proći puno vremena, a da Luka ne postane zaštitno lice televizije vodeći kviz “Jackpot”.

Nakon što je televizijska kuća promijenila vlasništvo, s kolegama Anjom Alavanjom i Dorijanom Elezovićem prebacio se na tržište susjednih zemalja pa je kao voditelj OBN-a vodio makedonsku verziju Big Brothera “To sam ja”.

Dva je mjeseca vodio sličnu emisiju “Luka i igara” na sarajevskoj televiziji, a kako nije poznavao tamošnju svakodnevicu nije mu se bilo lako šaliti na njihov račun.

Veliku prilika stigla je kada je HTV prihvatio njegovu ideju o polusatnom imitatorskom showu sa skečevima u kojima mu se pridružio Marko Mihalinec i Bojan Bajgorić Šantić te Saša Buneta i Jasna Palić Picukarić.

Luka je inspiraciju pronalazio u svakodnevnom životu ali i kod svojih kolega, pa su u show znali biti uključeni skečevi poznatih filmova i emisija. Najzapaženija rubrika u sklopu emisije bila je “Audicija” jer je upravo tamo do izražaja došla njegova sposobnost imitiranja.

U showu “Luka i igara” oduševio je mnoge imitacijama Ibrice Jusića, Olivera Dragojevića i Celine Dion.

Luka je još jednom dobio veliku priliku na radiju gdje slušatelje svakodnevno oduševljava svojim interpretacijama popularnih pjesama obrađujući trenutno popularne teme.

Tako su ostali zapamćeni hitovi kao što je “Gangnam style”, “Pipl must trast as” koji se nadovezao na govor Ingrid u Europskom parlamentu te “Vidi one u autu” kada je U2 imao koncert u Zagrebu.

Osim u glazbi Luka se odlučio angažirati i na drugom području pa je tako uložio novac i odlučio pomoći svom prijatelju kako bi osnovao tvrtku portal Rep.hr. Na početku je povremeno pomagao oko rada na portalu.

Najveća postignuća

Luka Bulić je nekoliko puta dokazao kako ima sjajne vokalne sposobnosti, a to se najbolje moglo vidjeti tijekom nastupa u showu Tvoje lice zvuči poznato kada je tako vjerno i dobro predstavio jednog od najvećih tenora koji je ikada postojao, Luciana Pavarottija.

Luka se dokazao i na HTV-u kada je prihvaćena njegava ideja o polusatnom showu “Luka i igara” te nakon što je postao zaštitno lice komercijalne televizije vodeći kviz “Jackpot”.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*