Dalibor Petko

Dalibor Petko je poznat kao radijski i televizijski voditelj koji je zahvaljujući osebujnom načinu vođenja raznih emisija osvojio srca mnogih, kako slušatelja i gledatelja tako i brojnih suradnika.

Obrazovanje

Dalibor Petko nakon osnovne škole završio je gimnaziju u Velikoj Gorici i nakon toga se posvetio razvoju karijere pred mikrofonom i kamerama.

Obitelj

Dalibor Petko rođen je 27.1.1978. godine. Već je kao dijete znao da će se jednog dana baviti poslom koji će tražiti puno samopouzdanja, simpatičnosti i kreativnosti.

Priznao je da mu je obitelj na prvom mjestu i zbog toga svake godine koristi priliku za obiteljskim okupljanjem na Božić, kada se može družiti sa sestrom i nećacima kao i svojim roditeljima.

Dalibor je imao samo 11 godina kada je postao prvi pobjednik dječjeg natjecanja u emisiji Turbo Limach Show.

Dalibor je nastupio s pjesmom od Tajči “Hajde da ludujemo” i bilo mu je jedino važno da poznatoj pjevačici čestita rođendan. Imitirao je ne samo Tajči nego i Magazin, Josipu Lisac, Nove Fosile.

Kao dijete volio je skupljati postere Novih Fosila, a najdraža njihova pjesma oduvijek je bila “Dunjo mirisna”.

Posao

Dalibor nakon Turbo Limac Showa nije poželio graditi pjevačku karijeru, ali je svejedno odlučio djelovati pred publikom kao jedan od najpoznatijih radijskih voditelja.

“Glazbeni show Dalibora Petka” trajao je sedam uspješnih sezona i od Dalibora stvorio ličnost kakva je danas i zbog čega ga mnogi vole.

Vodio je popularnu emisiju u terminu od 18 do 20 sati i pritom ugostio mnoge poznate osobe. S vremenom je postao zaštitni znak Narodnog radija.

Bez obzira na uspješan period koji je imao na radiju, Dalibor je odlučio kako je došlo vrijeme da se okuša i na televiziji pa je tako prihvatio posao voditelja u poznatoj emisiji na Novoj TV u “InMagazinu” zajedno s Miom Kovačić i nekadašnjom pjevačicom Mineom.

Najveća postignuća

Dalibor Petko je dobio veliko priznanje za svoj rad te je u kategoriji “Radijska osoba godine” osvojio Večernjakovu ružu.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*