Mladen Vulić

Mladen Vulić je filmski, televizijski i kazališni glumac kojeg je publika zapamtila po brojnim ulogama, kako onima u predstavi kazališta Gavella tako i u serijama kao što su “Larin izbor”, “Čista ljubav” i mnoge druge.

Obrazovanje

Mladen je 1997. godine diplomirao na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

Privatni život

Mladen Vulić rođen je 1.9.1969. u Vinkovcima. Osim što je poznat kao glumac, u mladosti je neko vrijeme bio pjevač benda Opća opasnost. Unatoč tome što je bio pjevač smatra kako za glazbu nikad nije bio previše talentiran.

Bio je u braku s Anamarijom poznatom kao balerinom zagrebačkog HNK-a. Vjenčali su se 2002., a u braku su dobili dvoje djece, kćeri Nadiju i mlađu Sofiju.

Iako su se trudili da sačuvaju brak, poznati glumac i devet godina mlađa supruga odlučili su se razići. Razveli su se 2012., a unatoč razvodu par je odlučio ostati u korektnim odnosima zbog djece. Nakon razvoda Anamarija se s djecom preselila u Rim, što Mladena nije spriječilo da i dalje viđa svoju djecu.

Posao

Mladen je do 2001. bio u stalnom angažmanu HNK-a u Zagrebu, a nakon toga je odradio brojne predstave za kazalište Gavella da bi potom postao slobodni umjetnik.

Glumio je u predstavama “Kralj Lear” u režiji Stevena Kenta, u predstavi “Ivona” u režiji J. Novljakovića te u filmovima “Kako je počeo rat na mom otoku” Vinka Brešana, “Duh u močvari” B. Ištvančića, “Konjanik” B. Ivande i mnogim drugim.

Glumio je i u filmu Krste Papića “Cvjetni trg” sa Slavenom Knezovićem. Surađivao je i s Arsenom Ostojićem na dva filma “Ta divna splitska noć” i “F20” te je bio dio povijesnog reality spektakla na RTL-u “Anno: Ljeto Gospodnje 925”. U povijesnom spektaklu je glumio jednog od najpoznatijih hrvatskih vladara kralja Tomislava.

Mladen je glumio i u nekoliko serija kao što su “Larin izbor”, “Stella”, “Najbolje godine”, “Zora dubrovačka” te u “Čistoj ljubavi”.

U Zori dubrovačkoj je glumio ratnog zapovjednika Mihu, a u Larinom izboru Alena vlasnika konobe.

Mladen se pojavio i u videospotu benda Opća opasnost za pjesmu “Tvoje ime čuvam”. Spot je sniman u Vinkovcima i Zagrebu s atraktivnim kadrovima gdje se Malden Vulić i Pero Galić voze na motorima Harley Davidson.

Najveća postignuća

Kao glumac istaknuo se u nekoliko velikih projekata pa se s kolegom Ljubomirom Kerekešom pojavio u filmu “Lov u Bosni”, o ratu u Bosni i Hercegovini viđen očima stranog novinara kojeg glumi Richard Gere.

Među odlična filmska ostvarenja ubraja se i “Ta divna splitska noć” iz 2004. godine.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*