Mladen Vukorepa

Mladen Vukorepa je inženjer elektrotehnike po zanimanju, a široj javnosti je poznat kao jedan od lovaca iz popularnog kviza “Potjera”. Gledatelji TV kvizova mogli su ga još u 80-ima vidjeti u “Kviskoteci”, a posebno se pamte njegovi nastupi u “Izazovu” u kojemu je bio rekorder, te u obnovljenoj “Kviskoteci” u kojoj je osvojio treće mjesto.

Obrazovanje

Završio je Matematičku gimnaziju u Zagrebu, a nakon toga studij elektrotehnike.

Privatni život

Mladenova ljubav prema kvizovima datira još od osnovne škole kada je imitirao legendarnu “Kviskoteku” i sastavljao kvizove za prijatelje. Njegova omiljena područja su sport i zemljopis, a manje su mu draga pitanja iz društveno-humanističkih znanosti i nekih vrsta umjetnosti.

Kao dijete je znao listati atlase, gledati putopisne reportaže i zamišljati kako putuje u daleke krajeve. Što privatno, što poslovno, Mladen je proputovao više od 20 zemalja.

Za njega je igra jedan od ključeva za uspješno stjecanje novih znanja pa tako radije odigra pub kviz nego što uči nove stvari. Smatra da je lakše i zabavnije učiti uz igru.

U slobodno vrijeme se rekreativno bavi košarkom. Neoženjen je i nema djece.

Posao

Mladen Vukorepa je osim u “Kviskoteci” i “Izazovu” nastupao i u kvizovima “Brojke i slova”, “Diploma” i “EUnigma” – kvizu Hrvatske radio televizije koji je emitiran 2013. godine povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Redoviti je sudionik pub kvizova. Dva puta zaredom je s ekipom Perlice osvojio prvo mjesto na Državnom prvenstvu u pub kvizu.

Mladen se 2017. godine pridružio Morani Zibar, Deanu Kotigi i Krešimiru Sučeviću-Međeralu u kvizu “Potjera”. Iako je ranije sudjelovao u kvizovima, imao je tremu prije prvog nastupa u “Potjeri”. Razlog je taj što je uloga lovca dosta različita od uloge natjecatelja u njegovim ranijim nastupima. Lovac mora biti znalac, ali i suvoditelj i duhoviti komentator.

Nema posebnih trikova za postizanje koncentracije u završnoj potjeri, osim da se najbolje što može usredotoči na pitanja koja čita voditelj Tarik Filipović. Prije nego što je postao lovac, Mladen je razmišljao da se prijavi u “Potjeru” kao natjecatelj. Prijatelji, susjedi i kolege su ga također nagovarali da se prijavi, ali na kraju ipak nije sudjelovao kao natjecatelj.

Zbog posla i drugih obaveza nema vremena za ciljano učenje za kviz, a kaže da nema ni želju učiti nešto što ga uopće ne zanima. Kao i drugi HRT-ovi lovci, Mladen Vukorepa je pri samom vrhu ljestvice Hrvatskog kviz saveza na kojoj se nalazi ukupno 240 natjecatelja.

Najveća postignuća

Mladen je jedan od najboljih hrvatskih kvizaša. 2016. godine je bio član hrvatske reprezentacije na kvizaškim Olimpijskim igrama u Ateni, a najviše se istaknuo na području sporta, gdje je osvojio četvrto mjesto.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*