Mirna Medaković

Mirna Medaković je hrvatska kazališna, filmska i televizijska glumica. Da su se Mirnine mladenačke želje ispunile ona bi danas bila političarka. No, iako nije ušla u političke vode, ipak je postala poznata hrvatskoj javnosti. Neke od televizijskih serija u kojima je glumila su “Zabranjena ljubav”, “Larin izbor”, “Sve će biti dobro” i “Kud puklo da puklo”.

Obrazovanje

Mirna je kao srednjoškolka pratila sva dnevnopolitička događanja pa je nakon srednje škole upisala studij politologije, od kojeg je na kraju odustala.

2004. godine je upisala tečaj glume i dobila ulogu u seriji “Zabranjena ljubav”. Nakon toga je upisala Akademiju dramskih umjetnosti, a diplomirala je 2010. godine. Sad kada razmišlja o svojoj nekadašnjoj želji da bude političarka smatra da je dobro da ju je ta želja prošla jer bi bila loša političarka, s obzirom na to da ne podnosi nepravdu.

Privatni život

Rođena je 20.6.1985. godine u Zagrebu. Odrastala je u Novom Zagrebu, u malom stanu s roditeljima, bakom i djedom. Kako je odrastala željela je imati više privatnosti i to zajedništvo joj je sve više smetalo pa je nakon 22. godine govorila da nikada više neće živjeti s roditeljima.

Mirna je nekoliko godina bila u vezi s glumcem Kristijanom Potočkim kojeg je upoznala za vrijeme zajedničkog rada na predstavi “Spelancija od Stanca”, glumačke družine Histrioni.

2015. godine se u Hrvatskom Zagorju udala za ekonomista Hrvoja Stepinca kojeg je upoznala 2012. godine na jedrenju i od tada su postali nerazdvojni.

Ona i suprug su 2017. godine dobili blizanke Kaju i Zoru, a Mirna je nakon toga postala ambasadorica kampanje “Možeš i ti” koja promiče dojenje. Imena koja su ona i suprug odabrali za svoje kćeri nisu se sviđala dijelu obitelji i prijatelja, ali kad su se njih dvoje uspjeli dogovoriti druga mišljenja im nisu bila važna. Roditeljstvo ju je potaknulo i na pisanje bloga u kojemu se osvrnula na vlastito iskustvo s dojenjem koje je na neki način postalo tabu tema kad se radi o tome da se ono odvija u javnosti.

Mirna se ne voli uspoređivati s kolegama i smatra da svatko ima svoj put. Njezina želja je da traje na sceni ili bilo kojem drugom poslu vezanom uz kulturu i obrazovanje te da pritom ne izgubi sebe, privatni život i svoje ideale.

Posao

Mirna je još kao djevojčica bila članica društva Naša djeca, a osam godina je bila aktivna članica Zagrebačkog kazališta mladih. Početak njezine karijere je vezan uz sapunicu “Zabranjena ljubav”. Na audiciju za seriju ju je pozvala Sanja Vejnović, Mirna je prvo šarmirala žiri na audiciji, a nakon toga i kolege i publiku. Kad je shvatila koliko uživa u glumi odlučila je odustati od studija politologije i upisati Akademiju.

Iako je javnosti poznata uglavnom s malih ekrana, često igra i u kazalištu. Neke od predstava u kojima je glumila su “Duh” Gradskog kazališta Gavella, “Malo veliko kvrgavo drvce” I “Pir malograđana” Hrvatskog narodnog kazališta Šibenik, “Romanca o tri ljubavi” Kazališta KNAP, “Magla d.o.o.” Epilog teatra te “Oproštajno pismo Alexandra McQueena” i “U agoniji” Akademije dramskih umjetnosti.

Prema njezinom mišljenju za uspjeh su potrebni rad, ljubav, disciplina, vedar osmijeh i dobar želudac. Nema svoju najdražu ulogu ali su joj draga sjećanja na projekte uz koje je vežu osjećaji veselja ako je stekla nove prijatelje, srušila neke predrasude i pomaknula svoje granice.

Filmovi u kojima je glumila su “Gdje pingvini lete”, “The Show Must Go On”, “Šuma summarum”, “Noćni brodovi” i “Narodni heroj Ljiljan Vidić”, a osim toga je posudila glas i u nekoliko sinkroniziranih filmova.

2013. godine se pridružila glumačkoj ekipi serije “Larin izbor” u kojoj je tumačila ulogu Esme, privlačne žene koja je magnet za muškarce. U seriji je surađivala s Ivanom Hercegom, Filipom Jurčićem i Ornelom Višticom. Osim odlične ekipe, uloga u seriji ju je oduševila i zbog lokacije snimanja jer je imala priliku posjetiti Lovran i vrijeme zimskih mjeseci.

Mirna je 2015. godine u seriji “Kud puklo da puklo” ostvarila svoju prvu glavnu ulogu za koju kaže da joj je donijela veliko zadovoljstvo te da bi se svaki dan mogla zahvaljivati Goranu Rukavini što je odabrao baš nju. Osim toga, navela je kako bez imalo pretjerivanja može reći da je gledajući Milana Štrljića kako glumi i stvara ulogu dobila besplatan seminar studija glume. 2016. godine je sudjelovala u novoj modnoj kampanji dizajnerice nakita Ive Viljevac.

Iako se prva četiri mjeseca nakon rođenja blizanki Mirna nije odvajala od njih, u jesen 2017. godine se vratila na televiziju i odlučila se za angažman koji nije zahtijevao previše izbijanja iz kuće, a radi se o HTV-ovoj mozaičnoj emisiji “Kod nas doma”.

Najveća postignuća

Iza Mirne je kazališno iskustvo, deseci televizijskih i pet filmskih uloga, a ona osobno najvećim uspjehom smatra to da radi ono što voli.

Autor: A.V.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*