Ornela Vištica

Ornela Vištica je kazališna i filmska glumica rođena u Mostaru 13.9.1989. godine. U različitim anketama proglašena je više puta za najljepšu Hrvaticu. Mnogi je pamte kao zvijezdu serije “Larin izbor” kada je glumila fatalnu Karmen.

Obrazovanje

U Ljubuškom je završila Gimnaziju fra Grge Martića. Nakon gimnazije 2008. godine upisala je Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu. Obveze na snimanju telenovele “Larin izbor” zaustavile su je u nastavku tijeka studija pa je odlučila uzeti pauzu. Diplomirala je glumu na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

Privatni život

Iako je Ornela Vištica rođena u Mostaru uskoro je zbog rata bila prisiljena otići iz svoga rodnog grada u Njemačku, da bi se potom vratila u Ljubuški. U Ljubuškom je provela djetinjstvo, a svoje prve predstave odigrala je u Mostaru.

Upravo u Mostaru odigrala je ulogu Julije u kultnoj predstavi “Romeo i Julija” koju je režirao prof. Andrew Garrod iz SAD-a i Caz Liske iz Moskve. Ta uloga presudno je djelovala na Ornelu Višticu tako da je od tada donijela definitivnu odluku da se do kraja posveti glumi.

2012. godine Ornela Vištica zaljubila se u košarkaša Bojana Bogdanovića, ali veza između košarkaškog reprezentativca i mlade glumice završila je samo nakon nekoliko mjeseci.

Od njezinog ljubavnog života valja još istaknuti jednoipolgodišnju vezu s Igorom Zelićem direktorom fotografije na RTL-u i glumcem Andrejom Dojkićem s kojim je bila šest mjeseci u vezi.

Osim glume velika ljubav joj je i hrvatski jezik.

U slobodno vrijeme Ornela se bavi plesom, čitanjem i pisanjem poezije.

Krajem 2017. godine Ornela je započela ljubavnu vezu s poznatim kuharom Matom Jankovićem, no nakon dva mjeseca veze, par je prekinuo.

Posao

Još u djetinjstvu Ornela je glumila u mnogim predstavama koje su se održavale u Hercegovini. U glumačkoj karijeri do sada je glumila u mnogim televizijskim ulogama.

U telenoveli “Larin izbor” Ornela je utjelovila dobrodušnu i lijepu djevojku Karmen i postala najpoznatija po ovoj ulozi. Serija je snimana 2011. godine i prikazana je u 18 zemalja.

U domaćoj humorističnoj seriji “Špica” Ornela je 2012. godine glumila Fani Gonzales, suprugu Dinamovog nogometaša. Producent serije je Filip Šovagović.

2013. nastupila je u 8. sezoni HTV-ovoj show emisiji Plesu sa zvijezdama gdje je, sa svojim partnerom Markom Hercegom, dospjela do samog finala.

U srpskoj seriji “Žene sa Dedinja” Ornela je utjelovila ulogu Ivone Babić. Serija koja bi trebala trajati pet sezona, počela je sa snimanjem 2009. godine, a Ornela je dobila gostujuću ulogu 2015. godine. Prikazana je na Prvoj srpskoj televiziji kao i na Novoj TV.

U RTL-ovoj dramskoj seriji “Prava žena” utjelovila je Silvu Supe. Autorica i koproducentima serije je Jelena Veljača. Serija je krenula s emitiranjem 2016. godine.

Početkom 2016. godine Ornela Vištica zaposlila se u ansamblu satiričkog kazališta Kerempuh.

U telenoveli “Sjenke prošlosti” Ornela je dobila ulogu mlade antagonistice Iris. Serija je snimana 2017. godine, a krenula je s emitiranjem na RTL-u iste godine u rujnu.

Ornela je sudjelovala u humanitarnom showu RTL televizije “Tri, dva, jedan – peci” uz ostale kolege glumce i poznate osobe čime je donirano 25.000 kuna udruzi “RTL pomaže djeci”. Ornela je u showu sudjelovala u paru s prijateljicom Josipom Bortiek Klobučar.

Najveća postignuća

Ornela Vištica uspješno se bavi glumom još od predškolske dobi, to je rezultiralo brojnim nagradama u glumačkom području od kojih valja istaknuti Nagradu za najbolji scenski nastup Govorničke škole.

U 3. razredu gimnazije napisala je komediju u 8 prizora pod imenom Ženidba koja je izvedena u Mostaru.

Globus ju je 2010. godine proglasio najljepšom Hrvaticom.

Dok je Ornela još bila na trećoj godini studija Akademije dramskih umjetnosti, producenti su je zapazili i pozvali na audiciju za ulogu gatare Karmen u hrvatskoj TV sapunici “Larin izbor”. 2011. godine dobila je ulogu koja ju je i proslavila.

2016. godine Večernji list proveo je anketu među svojim čitateljima za najljepšu Hrvaticu. U izboru je bilo ponuđeno 10 osoba. U Večernjakovu izboru za najljepšu Hrvaticu Ornela Vištica odnijela je uvjerljivi pobjedu dobivši čak u 4564 glasa, što je 33 posto. od ukupnih glasova.

Autor: T.S.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*