Mateja Domitrović

Mateja Domitrović poznata je kao izvršna urednica magazina “Dobra hrana“, novinarka te veliki zaljubljenik u kuhinju i brojne specijalitete. Mateja se u petoj i šestoj sezoni showa “Tri, dva, jedan – kuhaj” pridružila članovima žirija Tomislavu Špičeku i Mati Jankoviću.

Obrazovanje

Mateja Domitrović je završila Grafički fakultet. Bez obzira na odabir fakulteta, Mateja se ubrzo okrenula novinarstvu.

Privatni život

Mateja Domitrović je rođena u Sisku. Kuhanje je zavoljela nakon što je završila fakultet kada je sve više počela razmišljati o namirnicama i raznim specijalitetima.

Najviše voli morske plodove i tjesteninu, a jednom prilikom je izjavila da kad bi mogla birati državu čija su je jela najviše oduševila, onda bi to sigurno bila Francuska.

Posao

Marija se novinarstvom bavi od 2000. godine kada se sve više počela posvećivati gastronomiji i specijalitetima iz drugih zemalja. Iako je proučavanje gastronomije na početku bio samo hobi, s vremenom se pretvorilo u posao.

Godine 2012. počela je raditi u magazinu “Dobra hrana”. Upravo je tamo za potrebe brojnih editorijala spremala razne specijalitete. Bez obzira što se na početku bojala da neće biti dovoljno opuštena, kad bi krenula s pripremom jela, ubrzo bi zaboravila da je snimaju kamere.

Godine 2017. Mateja je pozvana u show na RTL-u kao zamjena za Žakline Troskot. Nakon što je u četvrtoj sezoni zamijenila Željku Klemenčić, Žakline se u petoj sezoni odlučila povući zbog poslovnih obaveza.

Mateja je pozvana u show na prijedlog Mate Jankovića i Tomislava Špičeka. Sa Špičekom je surađivala dok je radila prvu priču za “Dobru hranu”.

Nakon uspješno odrađene pete sezone televizijskog showa “Tri, dva, jedan – kuhaj”, Mateja je kao članica žirija pozvana i u šestu sezonu.

Priznala je da je tijekom snimanja imala tremu i da se oduševila umijećem Tomislava Špičeka kada je u pitanju priprema morskih delicija.

Iako je već snimila nekoliko editorijala za potrebe magazina Dobra hrana, nastup na RTL-u Mateji značio je prvo veliko televizijsko iskustvo.

Najveća postignuća

Nakon što je više godina radila kao novinarka Jutarnjeg lista, Mateja je dobila priliku da se pridruži žiriju u kulinarskom showu “Tri, dva, jedan – kuhaj!”

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*