Mario Mlinarić

Mario Mlinarić je hrvatski glumac, maneken, televizijski voditelj, ali i profesor kineziologije. U javnosti se pojavio 2000. godine kada je proglašen prvim pratiteljem Misterom turizma. Uloga Jakova Barišića, u hrvatskoj televizijskoj sapunici, “Zabranjena ljubav”, donijela mu je popularnost među gledateljima, ali i šire. Također se pojavio u popularnoj televizijskoj reality emisiji “Farma”, gdje je i pobijedio.

Obrazovanje

U Bjelovaru završava osnovnu školu. Nakon završene osnovne škole odlazi u Zagreb, gdje upisuje srednju školu, smjer hotelijerstvo i turizam. Nakon što je maturirao, upisuje Kineziološki fakultet, na kojemu je i magistrirao. Nakon toga posvetio se doktoratu na Kineziološkom fakultetu.

Privatni život

Rođen je 8.12.1979. godine u Bjelovaru. Mario ima tri godine stariju sestru Andreu.

1990. godine kao dijete doživio je veliku obiteljsku tragediju kada im je otac Marijan, pod utjecajem alkohola i neuračunljivosti, usmrtio majku Ivku i tako završio u zatvoru pod kaznom od deset godina.

Nakon toga, Mario i njegova sestra Andrea završavaju kod strica Drage i njegove supruge u Bjelovaru, za koje Mario ističe da su ih odgojili i priuštili im sve što su mogli priuštiti. Njegov otac je za vrijeme jednog dopusta uspio pobjeći u Italiju gdje se predstavljao kao izbjeglica iz Knina. U Italiji je proveo deset godina, a kada se vratio u Hrvatsku uhitili su ga i vratili u zatvoru u Lepoglavu. Nakon deset godina je pušten i danas izrađuje relikvije od drveta. Mario se nikada nije susreo s ocem, za kojega tvrdi da mu je uništio djetinjstvo.

Još kao dijete pokazao je veliko zanimanje za sport. Trčanje, igranje lopte su bile svakodnevne stvari koje je Mario radio. Zbog tragedije koja ga je zadesila kao dijete, Mario je sa sestrom morao raditi razno razne poslove kako bi mogao otplatiti školovanje i život u Zagrebu.

Za vrijeme osnovne i srednje škole Mario je aktivno trenirao rukomet petnaest godina. Igrao je za klub Medveščak i za Kraljevski klub Bjelovar. Svoje profesionalno sudjelovanje u sportu je ostavio kada se ozbiljnije ozlijedio tijekom svoga treninga.

Nakon poslovne suradnje 2009. godine, s Bojanom Kennedy, direktoricom Mercedes-Benz, u tvrtki Euroline, Mario i Bojana su ostali u prijateljskim odnosima, a kasnije, povezani zajedničkim interesima i ljubavlju prema sportu, Bojana i Mario su postali par.

Vjenčali su se 2013. godine. Par živi u Opatiji, Bojana se školovala u Americi, gdje je aktivno trenirala i bavila se sportom. Iz prvog braka ima jedanaestogodišnju djevojčicu Laru, Mario s Bojanom ima i sina Lea, koji se rodio 2013. godine.

Mario, zbog svakodnevnih aktivnosti kombinira prehranu od povrća i voća, a kako je i sama Bojana bivša sportašica, kako sam Mario kaže, vješta je u kombiniranju i pripremanju zdrave prehrane.

Za svoje treninge kaže da ne može proći dan da ih ne odradi. To mu je svakodnevna rutina, koju ne želi propustiti.

Posao

Kako još kao dijete pokazao je izniman talent i interes za sport, a posebno za rukomet, Mario je još kao osnovnoškolac krenuo u aktivno bavljenje rukometom. Nakon što ga je zadesila obiteljska tragedija, 1990. godine, Mario je morao birati između ljubavi prema rukometu i osnovnim egzistencijalnim potrebama, stoga se povukao iz rukometa i krenuo u potragu za poslom koji će mu osigurati školovanje u Zagrebu i osnovne potrebe za život. To su u početku bili poslovi u ugostiteljstvu kao konobar, a kasnije i drugi.

Godine 2000. Mario prvi puta dolazi u javnost, kao prvi pratitelj Mistera turizma, a zatim i 2003. godine kao prvi pratitelj Mistera Hrvatske. Nakon toga, igrom slučaja, Mario ulazi u glumačke vode i 2005. godine glumi u hrvatskoj sapunici “Zabranjena ljubav” kao Jakov Barišić, cijenjeni fotograf koji je gotovo po prvi puta na hrvatskim ekranima prikazao ljubavni odnos između dva muškarca, naime Jakov je bio biseksualac. Mario je u ulozi Jakova sudjelovao u sapunici sve do 2008. godine. Iste godine kada je završilo snimanje Zabranjene ljubavi, Mario je glumio u hrvatskoj telenoveli “Zakon ljubavi” kao Ivor Vilić. Godine 2009. glumio je u popularnoj hrvatskoj televizijskoj sapunici “Najbolje godine” kao kondukter.

Godine 2007. sudjelovao je u reality showu “Fear factor”, koji se snimao u Argentini. U emisiji se suočavao s raznim strahovima, a na kraju se vratio kao pobjednik, s Markom Grubnićem i Lanom Klingor. Zatim je 2009. godine sudjelovao u drugoj sezoni, također u reality showu, “Farma”. Jedno vrijeme je bio voditelj HTV-ove glazbene emisije “Metro pop” i “Glazbena emisija”.

Za sve navedene aktivnosti sam je Mario rekao da je sudjelovao u serijskim projektima i projektima za reality snimanje kako bi se školovao i kako bi ostvario ono što je oduvijek želio, a to je aktivno bavljenje sportom. Nakon života pred kamerama, Mario je, prema svome zanimanju, osnovao teretanu “Core Gym”, gdje sa svojim klijentima svakodnevno radi kako bi im pomogao ostvariti željenu kilažu ili kardio trening za neki sport. Mario je po struci profesor fizičke kulture. U svojoj karijeri trenera u teretani radio je s brojim poznatim hrvatskim sportašima.

2015. godine bio je voditelj u emisiji “Men’s Health Fitness izazov”, a zatim je 2016. godine ponovno ušao u reality emisiju “Farma”, ali ovoga puta ne kao natjecatelj već kao trener. Imao je zadatak pokazati ostalim natjecateljima osnove postizanja sportskog duha. Farmeri su trebali izgraditi poligon i teretanu.

2017. godine, uz Sanju Žuljević, izabran je za trenera u prvoj sezoni RTL-ove emisije “Život na vagi”. Slogan je da pobjeđuje onaj koji najviše gubi. Iako pomalo paradoksalno, Mario svojim napornim treniranjem s klijentima koji žele izgubiti višak kilograma želi prikazati da je i to moguće.

U studenom 2017. godine, Mario Mlinarić se ponovo pojavljuje kao jedan od trenera u drugoj sezoni RTL-ovog televizijskog showa “Život na vagi”.

U rujnu 2018. godine Mario je bio trener i u trećoj sezoni Života na vagi. No, nakon uspješne tri sezone, Maria i Sanju su u četvrtoj sezoni Života na vagi (2019.) zamijenili treneri Maja Ćustić i Edin Mehmedović.

Najveća postignuća

Godine 2009., kada je sudjelovao u reality showu “Farma”, Mario je izašao kao pobjednik i miljenik publike, ali i ostalih natjecatelja.

Mario je nositelj čak tri Guinnessova rekorda. Prvi rekord je oborio u rujnu 2006. godine kada je s prijateljem gurao automobil težak čak jednu tonu. Automobil su gurali 24 sata. Drugi rekord je oborio 2009. godine kada je sam gurao terenac na 1609 metara i tako srušio rekord za 15 minuta i 21 sekundu. Treći rekord je srušio 2010. godine kada je u 17 sati prešao 29, 325 metara. Tada je gurao Smarta, koji je težio 850 kilograma.

Autor: A.P.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*