Sanja Žuljević

Sanja Žuljević je kineziologinja specijalizirana za zdravu i pravilnu prehranu koja radi kao grupna i osobna trenerica. Sanja je jedina certificirana trenerica Bodyshred programa u Hrvatskoj. 2017. godine izabrana je za trenericu američke inačice tv showa Život na vagi (The Biggest Loser) na RTL televiziji. U spomenutom showu nastupila je tijekom tri sezone, a pomagala je natjecateljima da izgube prekomjernu težinu i ostvare zdrave životne navike.

Obrazovanje

2004. godine u Zagrebu je diplomirala na Kineziološkom fakultetu.

Privatni život

U slobodno vrijeme Sanja je također sportski aktivna te se bavi raznim sportovima na otvorenom kao što su snowboard, surfanje, trekking, planinarenje, brdski biciklizam, penjanje i joga. Velika strast joj je fotografija.

Posao

2005. godine, odmah nakon što je diplomirala postala je osobna trenerica te savjetnica za zdravu prehranu. Sanja je stručnjakinja u sastavljanju programa zdrave prehrane te programima mršavljenja kojima pomaže svima u gubitku kilograma i stjecanju zdravih životnih navika.

Može se pohvaliti da je jedina licencirana trenerica u Hrvatskoj za program Bodyshred. Radi se o treninzima poznate osobne američke trenerice Jillian Michaels. Bodyshred je metabolički trening u trajanju od 30 minuta. Treninzi su efikasni, ali u isto vrijeme i zabavni, a sastoje se od vježbi snage, kardio vježbi i vježbi trbušnih mišića. Naime tri minute se rade vježbe snage, dvije minute posvećeno je kardio vježbama te jedna minuta vježbama trbušnih mišića. Sve ovo ponavlja se u pola sata, a odmor se sastoji od stanke od 30 sekundi u kojoj se i dalje kreće. Ovaj program troši iznimno puno kalorija te radi na tome da istopi masno potkožno tkivo. Tajna je u tome da se i 24 sata nakon treninga troše kalorije.

Spomenuti certifikat dobila je sasvim slučajno kada je bila u Americi, točnije u Teksasu, u posjetu prijateljici. U to vrijeme saznala je da Jillian Michaels u Teksasu održava seminare za metaboličke treninge, a iako u tome nije imala iskustva, prijavila se i na kraju dana, postala je certificirani trener Bodyshred programa.

Sanja radi kao grupni i osobni trener u Tower Fitnessu u Zagrebu gdje prezentira Bodyshred program. Specijalizirana je za funkcionalne i metaboličke treninge te za treninge koji se bave olakšavanjem bolova u lumbalnoj kralježnici.

Zaposlena je i na Učiteljskom fakultetu gdje radi kao stručna suradnica na katedri za Kineziološku edukaciju.

Osim što je jedina licencirana trenerica Bodyshred programa, Sanja je i trenerica TRX-a, CrossFita, Corea, kružnih, intervalnih i proprioceptivnih treninga kao i škole trčanja te programa rehabilitacije.

Radi i kao učiteljica snowboardinga te ronioc, a za vrijeme svog jednogodišnjeg boravka u Americi radila je kao sportski animator djece.

2004. godine Sanja je radila na visinskim poslovima, odnosno na zidinama i crkvama Dubrovnika i Elafita.

2017. godine priključila se televizijskom showu Život na vagi koji je američka inačica showa The Biggest Loser. U spomenutom showu bila je trenerica u tri sezone, a pomagala je prijavljenim kandidatima u njihovoj borbi s prekomjernim kilogramima. Kandidati su bili podijeljeni u dva tima, a pobjednik je bio onaj koji je skinuo najviše kilograma. Kandidati su 24 sata na dan bili pod nadzorom, kako liječnika tako i trenera te su i njihovi obroci kontrolirani i uvijek se znalo tko što jede.

Najveća postignuća

2005. godine Sanja je postala osobna i grupna trenerica te jedina licencirana trenerica u Hrvatskoj za program vježbanja Bodyshred prema američkoj trenerici Jillian Michaels.

2017. godine uz trenera Maria Mlinarića proslavila se u TV showu Život na vagi tijekom kojeg je nastupala u tri sezone. Njih dvoje su svojim treninzima pomagali kandidatima kako bi skinuli prekomjerne kilograme.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*