Luka Šebetić

Luka Šebetić je hrvatski rukometaš koji je sa 17 godina debitirao u dresu Zagreba. Za hrvatsku rukometnu reprezentaciju prvi je put zaigrao 2016. godine. Od srpnja 2017. član je francuskog kluba Tremblay. Igra na poziciji desnog vanjskog.

Obrazovanje

Studirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Privatni život

Rođen je 26.5.1994. godine u Bjelovaru. Oženjen je i ima jedno dijete.

Posao

Luka Šebetić je na rukometnu scenu stupio 2011. godine kada je sa 17 godina debitirao u dresu Zagreba u utakmici Lige prvaka. Tada se za njega govorilo da je rukometni Mateo Kovačić i da bi mogao postati najbolji hrvatski rukometaš nakon Domagoja Duvnjaka.

2016. godine se našao na popisu igrača tadašnjeg izbornika Željka Babića za Europsko prvenstvo u Poljskoj. Dobro se pokazao već u prvoj pripremnoj utakmici protiv Slovenije u kojoj je postigao pet golova i uz Duvnjaka i Štrleka bio najbolji strijelac Hrvatske.

Iste je godine zabio 23 pogotka u Ligi prvaka, a najviše je prilika dobio nakon ozljede Luke Stepančića. Najbolju utakmicu te sezone odigrao je protiv Flensburga u Ligi prvaka, kada je postigao osam pogodaka i izabran je u momčad kola Lige prvaka.

Na Svjetskom prvenstvu koje se početkom 2017. godine održalo u Francuskoj, Luka je odigrao devet utakmica u kojima je postigao 13 pogodaka. Lino Červar ga je izostavio s popisa za Europsko prvenstvo 2018. godine u Hrvatskoj i od tada ga neko vrijeme nije bilo na reprezentativnim akcijama.

U srpnju 2017. godine potpisuje sporazumni raskid ugovora s PPD-om Zagreb. Uprava kluba zahvalila se Luki na dugogodišnjoj sjajnoj suradnji, iskazanoj požrtvovnosti i profesionalnom odnosu, a on je svoju karijeru nastavio graditi u redovima francuskog prvoligaša Tremblaya.

Nakon odigranog Croatia Cupa na kojem je Hrvatska uvjerljivo pobijedila Crnu Goru i Italiju, Lino Červar je s popisa putnika za Svjetsko prvenstvo koje se 2019. godine održavalo u Danskoj i Njemačkoj skinuo Šebetića.

Najveća postignuća

Luka Šebetić je igrač koji je ulaskom s klupe u stanju promijeniti ritam igre i podignuti momčad. Karakteran je igrač i veliki borac koji svojim vanjskim udarcima u nekoliko minuta igre može napraviti pomutnju kod protivnika.

2016. godine je izabran u momčad kola Lige prvaka. Iste je godine s hrvatskom rukometnom reprezentacijom na Europskom prvenstvu u Poljskoj osvojio brončanu medalju.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*