Lovro Mihić

Lovro Mihić je hrvatski rukometaš koji igra na lijevom krilu. Svoju rukometnu karijeru započeo je u RK Zagrebu nakon čega je 2015. godine potpisao dvogodišnji ugovor s bjeloruskim prvakom Meshkov Brestom čiji je trener bio tadašnji hrvatski izbornik Željko Babić. Upravo je ta godina bila ključna za Lovru jer ga je Željko Babić pozvao u Hrvatsku seniorsku reprezentaciju.

Obrazovanje

Lovro Mihić je pohađao Osnovnu školu kralja Tomislava u Zagrebu nakon čega je upisao srednju školu.

Privatni život

Lovro Mihić je rođen 25.8.1994. godine u Zagrebu gdje je odrastao i proveo djetinjstvo sa sestrom Lucijom.

U sretnoj je vezi s djevojkom Tarom koja ga često bodri na natjecanjima.

Posao

Lovro se bavio karateom te ima i osvojeni crni pojas, no prevladala je želja za rukometom. U RK Zagreb došao je s deset godina te prošao sve kategorije i svima bio kapetan. No, nije imao puno prilika za dokazivanje, stoga 2015. godine odlazi u bjeloruski Meshkov Brestom s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor. U isto vrijeme pridružio mu se i suigrač Filip Ivić.

U Bjelorusiji su ga dočekali Ljubo Vukić, Ivan Pešić i Ivan Karačić te tadašnji hrvatski izbornik Željko Babić i njegov pomoćnik Andrija Nikolić.

2016. godine Lovro je karijeru nastavio u poljskom rukometnom klubu Wisła Płocku.

2013. godine nastupio je na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Mađarskoj gdje je bio kapetan.

2016. godine tadašnji izbornik Hrvatske seniorske reprezentacije pozvao je Lovru da se priključi na treninzima za Olimpijske kvalifikacije u Danskoj.

2017. godine pozvan je u Hrvatsku seniorsku reprezentaciju od tadašnjeg izbornika Željka Babića. Lovro je debitirao na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj u prvoj utakmici protiv Saudijske Arabije na kojoj je briljirao te su ga tada prozvali odličnom zamjenom Manuela Štrleka. U utakmici protiv Čilea je postigao osam golova iz isto toliko pokušaja te je proglašen igračem utakmice.

U prosincu 2018. godine Lovro je produžio ugovor s poljskim rukometnim klubom Wisła Płockom sve do 2021. godine.

Najveća postignuća

Na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Mađarskoj 2013. godine izabran je za najbolju sedmorku turnira, a postigao je 55 golova. Momčad Hrvatske osvojila je srebro.

Na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Francuskoj 2017. godine Lovro je nakon utakmice Hrvatska – Čile proglašen igračem utakmice s osam postignutih pogodaka.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*