Filip Ivić

Filip Ivić je hrvatski rukometni vratar. Svoju rukometnu karijeru započeo je u RK Zagreb u kojemu je proveo 13 godina i prošao sve uzraste. Nakon Zagreba odlazi u poljski Kielce, a zatim u njemački bundesligaški klub Gummersbach.

Obrazovanje

Pohađao je višu trenersku školu.

Privatni život

Rođen je 30.8.1992. godine u Zagrebu. Rukomet je počeo trenirati 2003. godine, a prije toga je sedam godina trenirao karate. Svjetsko prvenstvo u Portugalu 2003. godine potaknulo je Filipa da odabere rukomet za koji kaže da mu je donio puno novih prijateljstava.

Jedna od osoba koje su zadužene za njegov uspjeh je i njegova baka koja ga je vozila na treninge, inače ne bi stizao. Osim potpore obitelji i savjeta kolega, Filip kaže kako mu u sportu i u privatnom životu puno pomaže vjera koja mu daje snagu i poticaj.

Slobodno vrijeme voli provoditi u društvu djevojke, prijatelja i rodbine. Nije tip koji voli biti sam i najsretnije se osjeća kad se druži s drugim ljudima.

U vezi je s Ivom Dropulić.

Posao

Filip Ivić je s 11 godina došao igrati za RK Zagreb i u tom je klubu ostao sljedećih 13 godina. U Zagrebu je prošao sve selekcije – od limača, kadeta, juniora do seniora. Nikada nije bio ni na posudbi.

Prve seniorske treninge odradio je u vrijeme kada je trener kluba bio Nenad Kljajić. Nastavio je i kod Ivice Obrvana, a punopravni član momčadi postaje za vrijeme Slavka Goluže.

Golmanskog tenera nije imao sve do 16. godine. Po dolasku u kadetsku reprezentaciju počeo je raditi s Ivanom Pavlakovićem koji mu je otkrio neke detalje koje sam nije mogao znati jer je do tada samo gledao svoje uzore i pokušavao ponoviti ono što oni rade. U prvoj momčadi Zagreba preuzeo ga je Mario Kelentrić i tek je tada počeo detaljnije raditi i paziti na svaku pogrešku.

Filip cijeni sve naše velike golmane Matoševića, Šolu, Alilovića, Loserta i Bašića, ali njegov idol je ipak Thierry Omeyer za kojeg kaže da bi svakom golmanu trebao biti osnovna škola.

U Zagrebu je ostao do 2016. godine, a nakon toga je prešao u poljski klub Vive Tauron Kielce. Na utakmici Kielca i Celja u Ligi prvaka 2017. godine Filip je odmah na početku ozlijedio meniskus desnog koljena, ali je nastavio braniti do kraja prvog poluvremena. Nakon obavljenog pregleda ispostavilo se da mora ići na operaciju i da će oporavak trajati šest tjedana pa ga je Lino Červar izostavio s popisa igrača.

Filip Ivić je za hrvatsku rukometnu reprezentaciju debitirao na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj 2013. godine. Bio je drugi najmlađi golman u povijesti hrvatskog rukometa, nakon Venija Loserta koji je za reprezentaciju zaigrao s devetnaest godina.

Filipovo ime se i godinu dana kasnije našlo na popisu za Europsko prvenstvo u Danskoj, a onda je stigao poziv i za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2015. godine. Sjajnim obranama na tom natjecanju zasjenio je čak i prvog golmana Mirka Alilovića.

Njegovo ime nije se našlo na popisu Line Červara za Svjetsko prvenstvo koje se igralo u Danskoj i Njemačkoj 2019. godine. Filip je tada otkrio da je svejedno presretan što je dio hrvatske rukometne reprezentacije i da će čekati koliko god je potrebno da postane prvi golman.

Nakon tri sezone u Kielceu, 2019. godine je potpisao ugovor s njemačkim bundesligašom Gummersbachom za koji igraju i hrvatski rukometaši Filip Martinović i Drago Vuković.

Najveća postignuća

Filip Ivić je prošao sve kategorije RK Zagreb i hrvatske rukometne reprezentacije. Nakon što je tri sezone proveo igrajući za poljskog prvaka Kielce, svoju karijeru nastavlja u njemačkoj Bundesligi.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*