Ivan Pešić

Ivan Pešić je hrvatski rukometaš koji igra na poziciji vratara. Svoju rukometnu karijeru započeo je u rodnom gradu Rijeci. Rodio se 12.3.1989. godine.

Posao

Ivan Pešić je rukometnu karijeru započeo u Rijeci igrajući za RK Zamet te za Senj. Tamo je ostao do kraja 2008. godine nakon čega je prešao u mađarski MKB Veszprém KC.

8.2.2009. godine, godinu dana nakon što je stigao u Mađarsku Pešiću se dogodilo nešto što mu je promijenilo život. Naime, u gradu Balatonfüredu,, Pešića i njegove prijatelje, također rukometaše, napala je skupina od tridesetak huligana. Huligani su pritom ubili Mariana Cozmu, rumunjskog rukometnog reprezentativca te su osim njega, ranili i Žarka Šešuma, srpskog rukometnog reprezentativca. Te večeri Pešić se s prijateljima vraćao iz noćnog kluba Patriot. Kada je vidio da su napadnuti njegovi prijatelji odlučio im je pomoći te je tako zadobio ubod nožem u bubreg. Nakon operacije, zbog teške ozlijede, bubreg mu je odstranjen. Nakon tog događaja, potpuno se oporavio i nastavio s rukometnim treninzima i utakmicama. Napadač je osuđen na 25 godina zatvora nakon čega mu je kazna smanjena na 18 godina zatvora.

Nakon toga, Pešić se odlučio oprostiti od mađarskog kluba te je zaigrao za RK Zagreb da bi nakon toga prešao u bjeloruski RK Mješkov iz Bresta.

2008. godine Pešić se pridružio Hrvatskoj seniorskoj rukometnoj reprezentaciji.

Najveća postignuća

2017. godine na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj Ivan Pešić je ostvario odličan rezultat. U osmini finala, u utakmici protiv Egipta, Ivan Pešić je bio jedan od najboljih igrača koji su zaslužni što je Hrvatska ušla u četvrtfinale. Naime, Pešić je imao 13 obrana, a posebno se iskazao u prvom poluvremenu kada je Hrvatska vodila sa šest razlike. Zanimljivo je to da Pešić nije bio na popisu igrača za utakmicu protiv Egipta, no izbornik Željko Babić u posljednji je trenutak odlučio unijeti neke izmjene u momčad. 24 sata prije utakmice izbornik ga je pozvao u momčad umjesto vratara Filipa Ivića iako je na prvenstvo doputovao kao treći vratar. Do tada je Pešić vrijeme provodio na tribinama.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*