Ljubo Pavasović Visković

Ljubomir Pavasović Visković poznat je kao odvjetnik i bivši predsjednik Nadzornog odbora Hajduka, koji iza sebe ima brojne slučajeve gdje je branio osobe povezane s kriminalom zbog čega je dobio nadimak “mafijaški odvjetnik”.

Obrazovanje

U Splitu je završio osnovnu i srednju školu, a 1987. godine upisao je Pravni fakultet u Splitu koji je završio 1993. godine. Ubrzo nakon fakulteta otišao je u Zagreb kako bi odradio vježbenički staž pod mentorstvom Ante Nobila.

Kada je počeo raditi kao pripravnik imao je 24 godine, a iako nije imao volju nametnuti se kao najbolji vježbenik, postao je jedan od najsposobnijih odvjetnika.

Privatni život

Ljubo Pavasović Visković rođen je 23.6.1970. u Splitu. Otac Ljube Pavasović proveo je tri godine na Golom otoku zbog sumnje da se 1948. godine narugao Josipu Brozu Titu ispričavši o njemu vic.  Ljube se družio s Borisom Dvornikom i ženio pet puta.

Ljubomir je više puta izjavio da je politički lijevo orijentiran jer je majčina strana obitelji bila partizanska, a kao dijete je najviše vremena provodio na nogometnim stadionima.

Bio je u vezi s kćeri hrvatskih odvjetnika Zvonimira i Ljerke Hodak, Ivanom Hodak dok nije ubijena 2008. godine.

Godine 2014. nakon četiri godine veze oženio se s Dinom Štern, kćeri bivšeg ministra gospodarstva Davora Šterna. Iz prvog braka ima dvoje djece Vitu i Karla, a iz drugog braka s Dinom Štern sina Nikolu.

Posao

Dolaskom u Zagreb Ljubo je počeo raditi kao vježbenik kod uglednog odvjetnika Ante Nobila. Dok se Anto bavio unosnim poslovima, Ljubo Pavasović je branio osobe povezane s organiziranim kriminalom.

Zbog toga je dobio nadimak “mafijaški odvjetnik”. Više puta je komentirao kako odvjetnici ne brane ono što je čovjek učinio nego samo čovjeka i da ne bira on klijente (kao ni drugi odvjetnici), nego oni njega biraju.

Godine 1996. postao je odvjetnikom, a dvije godine kasnije osnovao je odvjetničko društvo Rabar&Visković gdje se najčešće bavi kaznenim pravom.

4.7.2015. godine članovi Hajduka su izabrali sedam članova Nadzornog odbora kluba među kojima se našao i odvjetnik Ljubo Pavasović Visković sa 2.838 glasova. Na toj se funkciji zadržao sve do 1.4.2016. kada je podnio neopozivu ostavku. S njim je iz kluba izašao i tadašnji predsjednik Hajduka Marin Brbić.

Nakon napada na suca Marića, odgovornima za mržnju navijača Torcide prema sucu, smatrali su se bivši članovi Nadzornog odbora Hajduka među kojima je bio i Ljubo. Poznati odvjetnik je oslobođen optužbi, a još uvijek smatra da je Marićevo suđenje protiv Dinama oštetilo Hajduk.

Nakon što je USKOK pokrenuo akciju protiv bivših članova Uprave Agrokora, poznatim odvjetnicima kao što su Jadranka Sloković, Čedo Prodanović i Anto Nobilo koji su pozvani da brane Todoriće i ostale članove bivše uprave, pridružio se i Ljubo koji brani Ivana Crnjca.

Najveća postignuća

Ljubomir Pavasović Visković ubrzo se prometnuo u jednog od vodećih stručnjaka za kazneno pravo. Na popisu osoba koje je branio našao se Milan Popović, Siniša Svilan, Zlatko Marić, Hrvoje Petrač i drugi.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*