Doris Pinčić Rogoznica

Doris Pinčić Rogoznica hrvatska je kazališna, televizijska i filmska glumica te radijska i televizijska voditeljica. Medijski je postala popularna nakon uloge u seriji Larin izbor nakon čega je njezina karijera krenula u drugom smjeru. Od 2012. godine, gotovo sedam godina bila je radijska voditeljica jutarnjeg programa Narodnog radija, a 2014. godine dobila je angažman voditeljice u kulinarskom showu RTL-a “Tri, dva, jedan – kuhaj”.

Obrazovanje

Doris Pinčić je za završila osnovnu i srednju školu u Zadru nakon čega se odlučila za glumačku akademiju.

Budući da je u Osijeku mogla odabrati lutkarstvo i kako bi lakše pronašla posao Doris je odlučila studirati u Slavoniji iako je i u Zadru postojalo kazalište lutaka. Doris je diplomirala na Akademiji glume i lutkarstva u Osijeku.

Privatni život

Doris Pinčić rođena je 4.9.1988. godine u Zadru u obitelji oca Maria i majke Violete koja je radila u računovodstvu. Doris je ima dobila po pjevačici Doris Dragović na prijedlog oca Maria. Doris nije jedinica, ima mlađeg brata i stariju sestru.

Doris je imala samo 4 godine kada je izjavila kako jednog dana želi raditi kao voditeljica, a nakon što se priključila udruzi Matije Šango Šimurine “Igrajmo se”, sve ju je više počela privlačiti pozornica.

Za vrijeme Domovinskog rata u Zadru je puno ljudi ostalo bez posla, a među njima su bili Mario i Violeta. Nisu imali izbora i morali su se snalaziti na razne načine pa je tako otac Mario otvorio ribarski obrt.

Doris je sa sestrom i mlađim bratom pomagala tati u preuzimanju ribe s broda. U kući su svi radili kućanske poslove.

Godine 2013. Doris se udala za Borisa Rogoznicu s kojim je dobila sina Donata, rođenog 11.2.2014. godine.

Doris je podržala i rad zaklade Ane Rukavine, a jednom je priznala kako je imala iskustva s leukemijom kada joj je nećak završio u bolnici. Borba za život trajala je tri godine.

27.6.2018. godine Doris je rodila svoje drugo dijete, kći Gitu, čije ime je izabrao sin Donat.

Posao

Još dok je išla u srednju školu Doris je počela raditi za Radio 057 u Zadru gdje je dobila priliku da vodi dječju emisiju.

Nakon diplome vratila se u Zadar i nastavila s poslom voditeljice na radiju. Istovremeno je pratila kulturu za dnevne novine i nastupala je u dječjim predstavama. Nije željela sjediti kod kuće nego je radila sve što je mogla.

Sve se promijenilo kada je dobila ulogu Lare u seriji “Larin izbor”, popularnoj sapunici autorice Jelene Veljače.

Dok je snimala “Larin izbor” Doris je glumila u predstavi “Lutka” redateljice Mladene Gavran. Doris je predstava značila teatarski debi s kojim se malo odmaknula od sapunice.

Iza nje su projekti poput: “Vatre ivanjske”, “Zvjezdice” (voditeljica tv showa), “Horvatovi”, “Robi – uzbuna na Orlovu vrhu” gdje je posudila glas za ulogu Doti.

U suradnji s Gradskim uredom grada Zagreba za poljoprivredu i šumarstvo, uključila se u kampanju Prijatelji životinja. Poznata je i po svojoj kolumni o djeci na klokanica.hr.

2012. godine počela je voditi jutarnju emisiju na Narodnom radiju pod imenom Jutarnji klub uz Hrvoja Kečkeša.

2014. godine Doris je postala voditeljica televizijskog kulinarskog showa “Tri, dva, jedan – kuhaj”.

Doris je 2017. godine dobila vlastiti talk-show na RTL televiziji. Druga trudnoća ju je jedno vrijeme udaljila od malih ekrana, ali 2019. je dobila voditeljski angažman u emisiji “Fittest Family”.

11.10.2019. godine nakon nešto manje od sedam godina na Narodnom radiju, Doris se oprostila sa slušateljima i kolegama uz klapu Iskon te najavila kako uskoro ulazi u neke nove projekte.

U listopadu 2019. godine potvrđen je početak sedme sezone kulinarskog showa Tri, dva, jedan – kuhaj, a Doris je ovo šesta sezona kako će voditi show. No, ovoga puta dobila je pojačanje, pridružio joj se Domagoj Jakopović Ribafish.

Početkom 2020. godine Doris je odlučila otići s RTL televizije i poslovnu karijeru nastaviti na HRT-u. Nakon dolaska na HRT, postala je jedna od voditeljica “Dobro jutro Hrvatska”, kultne jutarnje emisije.

29.2.2020. godine Doris je bila jedna od voditeljica glazbenog spektakla Dore. Društvo na pozornici pravili su joj Zlata Muck Sušec, Mirko Fodor i Duško Ćurlić.

Najveća postignuća

Za Doris se sve promijenilo kada je dobila ulogu u seriji “Larin izbor”. Sapunica koja se duže vrijeme emitirala na televiziji donijela je Doris veliku popularnost nakon čega su uslijedile mnoge uloge u drugim projektima.

Serija je prodana u 17 zemalja kao što su Slovenija, Češka, Crna Gora, Slovenija, Makedonija, zemlje Bliskog Istoka te Bosna i Hercegovina, a 24. studenog 2011. imala je rekordnu gledanost, kada je epizodu gledalo milijun i 220 tisuća gledatelja.

Zahvaljujući uspjehu koji je serija imala, 2012. godine snimljen je film “Larin izbor: Izgubljen princ” u kojem je Doris ponovila ulogu iz serije.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*