Doris Pinčić Rogoznica

Doris Pinčić Rogoznica hrvatska je kazališna, televizijska i filmska glumica s nekoliko voditeljskih angažmana kako na televiziji tako i na radiju.

Obrazovanje

Doris Pinčić je za završila osnovnu i srednju školu u Zadru nakon čega se odlučila za glumačku akademiju.

Budući da je u Osijeku mogla odabrati lutkarstvo i kako bi lakše pronašla posao Doris je odlučila studirati u Slavoniji iako je i u Zadru postojalo kazalište lutaka. Doris je diplomirala na Akademiji glume i lutkarstva u Osijeku.

Privatni život

Doris Pinčić rođena je 4. rujna 1988. godine u Zadru u obitelji oca Maria i majke Violete koja je radila u računovodstvu. Doris je ima dobila po pjevačici Doris Dragović na prijedlog oca Maria. Doris nije jedinica, ima mlađeg brata i stariju sestru.

Doris je imala samo 4 godine kada je izjavila kako jednog dana želi raditi kao voditeljica, a nakon što se priključila udruzi Matije Šango Šimurine “Igrajmo se”, sve ju je više počela privlačiti pozornica.

Za vrijeme Domovinskog rata u Zadru je puno ljudi ostalo bez posla, a među njima su bili Mario i Violeta. Nisu imali izbora i morali su se snalaziti na razne načine, pa je tako otac Mario otvorio ribarski obrt.

Doris je sa sestrom i mlađim bratom pomagala tati u preuzimanju ribe s broda. U kući su svi radili kućanske poslove.

Godine 2013. Doris se udala za Borisa Rogoznicu s kojim je dobila sina Donata, rođenog 11. veljače 2014. godine.

Doris je podržala i rad zaklade Ane Rukavine, a jednom je priznala kako je imala iskustva s leukemijom kada je nećak završio u bolnici. Borba za život trajala je tri godine.

27.6.2018. godine Doris je rodila svoje drugo dijete, kći Gitu, čije ime je izabrao sin Donat.

Posao

Još dok je išla u srednju školu Doris je počela raditi za Radio 057 u Zadru gdje je dobila priliku da vodi dječju emisiju.

Nakon diplome vratila se u Zadar i nastavila s poslom voditeljice na radiju. Istovremeno je pratila kulturu za dnevne novine i nastupala je u dječjim predstavama. Nije željela sjediti kod kuće nego je radila sve što je mogla.

Sve se promijenilo kada je dobila ulogu Lare u seriji “Larin izbor”, popularnoj sapunici autorice Jelene Veljače.

Dok je snimala “Larin izbor” Doris je glumila u predstavi “Lutka” redateljice Mladene Gavran. Doris je predstava značila teatarski debi s kojim se malo odmaknula od sapunice.

Iza nje su projekti poput: “Vatre ivanjske”, “Zvjezdice” (voditeljica tv showa), “Horvatovi”, “Robi – uzbuna na Orlovu vrhu” gdje je posudila glas za ulogu Doti.

U suradnji s Gradskim uredom grada Zagreba za poljoprivredu i šumarstvo, uključila se u kampanju Prijatelji životinja. Poznata je i po svojoj kolumni o djeci na klokanica.hr.

Doris je 2017. godine dobila vlastiti talk-show na RTL televiziji. Druga trudnoća ju je jedno vrijeme udaljila od malih ekrana, ali 2019. je dobila voditeljski angažman u emisiji “Fittest Family”.

Najveća postignuća

Za Doris se sve promijenilo kada je dobila ulogu u seriji “Larin izbor”. Sapunica koja se duže vrijeme emitirala na televiziji donijela je Doris veliku popularnost nakon čega su uslijedile mnoge uloge u drugim projektima.

Serija je prodana u 17 zemalja kao što su Slovenija, Češka, Crna Gora, Slovenija, Makedonija, zemlje Bliskog Istoka te Bosna i Hercegovina, a 24. studenog 2011. imala je rekordnu gledanost, kada je epizodu gledalo milijun i 220 tisuća gledatelja.

loading...

Zahvaljujući uspjehu koji je serija imala, 2012. godine snimljen je film “Larin izbor: Izgubljen princ” u kojem je Doris ponovila ulogu iz serije.

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*