Domagoj Jakopović Ribafish

Domagoj Jakopović Ribafish je poznati kolumnist, novinar, gastro bloger i diplomirani profesor geografije. Pisao je za Klik, Playboy, Cosmopolitan, Punkufer, Gastro i mnoge druge, a na nekima je radio ili još uvijek radi kao urednik. Često se na portalima mogu naći njegove recenzija jela, piva ili restorana po čemu i je medijski najpoznatiji, a njegovu Facebook stranicu prate svi oni kojima je glavni moto uživanje u životu, piću i hrani.

Obrazovanje

Domagoj Jakopović je diplomirani profesor geografije.

Privatni život

Rodio se 1970. godine u Zagrebu kao sin jedinac od oca Ivana iz Križevaca i majke Mirne iz Vela Luke. Djetinjstvo je proveo u Zagrebu, a gotovo je svake godine odlazio na ljetovanje u Velu Luku gdje mu roditelji i danas žive većim dijelom godine.

Nadimak Ribafish nadjenuo si je po privjesku koji je nosio na ogrlici. Naime, 1975. godine pokojna baka darovala mu je lančić sa zlatnom ribicom.

Od 2002. godine bio je u vezi s Mihaelom Potz s kojom je 2005. godine dobio sina Roka. Par se nikada nije vjenčao, a naglašavali su kako im papir nije važan, već da će ostati zajedno dok se vole i dok to žele. Kada je dječak napunio dvije godine, par se rastao, a o rastavi je Ribafish pisao i na svom blogu gdje je i do tada iznosio detalje o svojoj ljubavnoj vezi.

2.3.2018. godine, u nepunoj 13-oj godini, tragično mu je preminuo sin Rok, a njegov pepeo posut je u more pored Proizda.

Nekoliko mjeseci nakon tragičnog događaja Domagoj je s javnosti podijelio detalje u kojima iznosi i kako je kobna mogla biti i igrica na računalu koja je njegovog sina možda otjerala u smrt.

Posao

Nakon završetka studija radio je neko vrijeme kao profesor geografije na zamjenama, ali budući da mu je bilo iscrpljujuće raditi stalno na zamjenama, odlučio je graditi karijeru u sasvim drugom smjeru.

Tijekom svoje bogate karijere, Domagoj je radio kao novinar na raznim portalima kao što su Klik, Playboy i Cosmopolitan, a tada je često pisao o seksu. S godinama je pokrenuo svoj blog, a u tekstovima je opisivao anegdote iz svog privatnoj života koji su oduševljavali čitatelje jer su se s njima i sami mogli poistovjetiti.

U narednim godinama radi kao urednik portala Punkufer i Gastro.hr na kojima piše o svojim gastro doživljajima.

Nekoliko puta je nastupio i na radiju kao voditelj emisija.

Nakon što mu je tragično preminuo sin, Domagoj je otišao u Zanzibar gdje je trebao otići sa sinom nakon njegove mature i slikati se na hridi (The Rock). Budući da njega sada više nije bilo, slikao se sam na stijeni, a nakon toga započeo s pisanjem knjige “Rok Otok”.

Budući da je sa sinom mnogo vremena provodio u prirodi, u šetnjama, na putovanjima i u plivanju, u spomen na njega, ali i da izmami osmjehe na dječja lica, odlučio je iznenada i neplanirano pokrenuti projekt RokOtok. Naime, sa sinom je obilazio otoke, županije i gradove, a od svih 50 otoka, preplivali su njih 8. Jednoga jutra probudio se iz sna i shvatio da mora nastaviti obećanje koje je dao Roku. Plivanjem će spojiti svih 50 nastanjenih hrvatskih otoka te tako povezati i roditelje, djecu, putovanja, prirodu i u konačnici i avanturu.

Projekt je pokrenuo s desetak prijatelja, a plan je da svake godine plivanjem “osvoji” 17 otoka. Prva etapa započela je 6.7.2019. godine s juga Hrvatske. U spomen na sina Roka, Ribafishu je želja maknuti djecu i sve ostale od računala i dobro se zabaviti.

U listopadu 2019. godine Domagoj je dobio televizijski angažman u RTL-om kulinarskom showu 3,2,1 kuhaj kao jedan od voditelja uz Doris Pinčić Rogoznicu. Ovo je za njega bio prvi televizijski voditeljski posao.

Najveća postignuća

Domagoj je cijenjeni gastro bloger i urednik, a svoju karijeru gradio je godinama. Danas ga na Facebooku prate brojni obožavatelji s kojima dijeli detalje iz svog života.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*