Hrvoje Kečkeš

Hrvoje Kečkeš je hrvatski filmski, kazališni i televizijski glumac. Rođen je u Zagrebu, 17. 3.1975. godine. Široj javnosti je postao poznat ulogom Kazimira Hrasteka – Kaze u tv seriji Bitange i princeze.

Obrazovanje

Nakon završene srednje škole Hrvoje je upisao Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu. Uspio se upisati tek nakon četvrtog pokušaja. Prva tri puta se jako trudio napraviti nešto ozbiljno, ali mu nije uspijevalo, dok je četvrti put zanemario prvi rok upisa i za drugi pripremio monolog Krležinog “Filipa Latinovitza” te je na kraju primljen na Akademiju.

Privatni život

Hrvoje je u braku s Vedranom, koja je po zanimanju vizažistica. U braku su dvanaest godina i iako često ističe kako im je najveća želja da postanu roditelji, par još uvijek nema djece.

Strastveni je navijač Dinama u kojeg se zaljubio još 1982. godine kad je s ocem prvi put otišao na Maksimir. Od svoje trinaeste godine s prijateljima redovito ide na utakmice i gostovanja. Kad je pokrenuta inicijativa “Za naš Dinamo” bio je jedna od brojnih poznatih osoba koje su podržale inicijativu.

U travnju 2009. godine glumac je zbog ovisnosti o alkoholu završio u zagrebačkoj psihijatrijskoj klinici Vrapče gdje je proveo mjesec dana. To je bio drugi pokušaj odvikavanja, koji je za razliku od prvog prošao uspješno.

Posao

Hrvoje Kečkeš je svoju karijeru započeo kao amater u Zagrebačkom kazalištu mladih. Među njegovim prvim poslovima su bili i skečevi za Doru na HTV-u. To je bio početak suradnje s redateljem i scenaristom Goranom Kulenovićem koji je režirao TV seriju Bitange i princeze. Riječ je o humorističnoj seriji koja je bila rađena po uzoru na američku seriju Prijatelji. Emitirana je od 15. travnja 2005. godine do 8. ožujka 2010. godine, a radnja serije se odvijala oko života pet glavnih likova – Robija, Irene, Kaze, Tea i Luce. Hrvoje Kečkeš je u Bitangama i princezama igrao ulogu Kaze, tipa koji se ne snalazi najbolje u društvu, zna sve o filmovima i stripovima i poznat je po uzrečici “Budimo realni”. U suradnji s Kulenovićem je 2001. godine snimio svoj prvi film. Radi se o srednjometražnoj crnoj komediji Ravno do dna u kojoj je Kečkeš imao glavnu ulogu.

U listopadu 2007. godine započeo je suradnju sa Zlatanom Zuhrićem na projektu 69. To je bio humoristični show u kojem je Zuhrić bio Parti, neobrazovani bogataš koji je do novca došao sumnjivim poslovima, a Hrvoje je imao ulogu lika koji potječe iz bogate obitelji te je vječiti dužnik Partiju i podučava ga raznim stvarima. U emisiji su sudjelovali i različiti gosti, a neki od njih su bili Severina, Miroslav Blažević, Jasna Zlokić, Mani Gotovac, Jelena Rozga, Indira Vladić i mnogi drugi. Emisija nije naišla na pozitivne kritike javnosti i kritičara i u ožujku 2008. godine emitirana je posljednja epizoda.

Osim što je svestrani glumac, što je dokazao kroz razne glumačke projekte, Hrvoje se bavi i glazbom. 2010. godine u Kerempuhu je osnovan kazališni bend Chishche Lishche u kojem on svira bas gitaru. Bend je nastao tijekom rada na predstavi O medvjedima i ljudima, a u studenom 2012. godine u Kerempuhu su izveli cabaret Chishche Lishche u kojem su se Krležine Balade Petrice Kerempuha miješale s kolumnama Ante Tomića dok su neka književna djela dobila narodnjačku i hip-hop obradu. Bend je 2015. za noćnu scenu kazališta Kerempuh osmislio novu predstavu (B)luzeri narodnjaci koja je kao satiričnu bazu imala žanr narodnjačke glazbe.

U rujnu 2015. godine je postao zaštitno lice jedne telekomunikacijske tvrtke. Angažman je prihvatio jer smatra da su reklame simpatičan posao koji ne opterećuje i ne iziskuje puno vremena te se oko takvih projekata znaju okupiti kreativni ljudi s odličnim idejama.

Najveća postignuća

Tijekom karijere Hrvoje Kečkeš je odigrao velik broj kazališnih, filmskih i televizijskih uloga. Za ulogu Albina u predstavi Krletka, Jeana Poireta Hrvoje je 2012. godine dobio Nagradu hrvatskog glumišta za glavnu mušku ulogu. Godinu dana kasnije je na 6. Gumbekovim danima dobio nagradu za najbolju mušku ulogu, također za ulogu Albina u predstavi Krletka.

Član je glumačkog ansambla Satiričkog kazališta Kerempuh od 1.4.2002. godine.

Autor: A.V.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*