Duško Ćurlić

Duško Ćurlić poznati je HRT-ov voditelj rođen u Zagrebu 28.1.1968. godine. Najviše se istaknuo svojim voditeljskim ulogama u emisijama “Kruške i jabuke”, “Ples sa zvijezdama” i “Zvijezde pjevaju” koje vodi s kolegicom Barbarom Kolar.

Obrazovanje

Nakon završene osnovne i srednje škole u Zagrebu, Ćurlić je upisao politologiju i novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, gdje je i diplomirao.

Privatni život

Duško je u braku s Adelom Ćurlić s kojom ima dvije kćeri: Karlu i Elu. Upoznali su se na velesajmu, odnosno u prostorijama Z3 televizije. Adela je diplomirala kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a radi u knjižnici, također u Zagrebu.

2009. godine Duško Ćurlić je operirao glasnice i uspješno se vratio svom voditeljskom poslu.

2014. godine operirao je žuč nakon napadaja te je propustio vođenje jedne emisije “Zvijezde pjevaju”. Zamijenio ga je kolega Mirko Fodor.

Posao

Duško Ćurlić svoju je voditeljsku karijeru započeo na Radiju 101 vodeći dvije emisije koje su ujedno tada bile i najslušanije: “Parlament show” i “Intervju tjedna”. Od 1994. godine stalni je suradnik na Hrvatskoj radioteleviziji.

Voditeljsku ulogu ostvario je u emisiji “Kruške i jabuke” koja se počela prikazivati 1999. godine pa sve do 2002. Zabavnu emisiju “Ples sa zvijezdama” počeo je voditi 2006. godine s kolegicom Barbarom Kolar, koja se od tada pa sve do danas prikazuje. S istom kolegicom Ćurlić vodi i emisiju “Zvijezde pjevaju” koja se počela prikazivati 2007. godine, a zajedno su vodili i 2012. godine emisiju “Do posljednjeg zbora”. Osim toga, radio je i kao komentator u emisiji za izbor pjesme za Euroviziju, “Dora”.

Ćurlić je ostvario i dvije filmske uloge. 2006. godine glumio je u kriminalističkom filmu “Ne pitaj kako!”, a dvije godine kasnije u dramskom filmu “Iza stakla”. Televizijsku je ulogu ostvario u poznatoj HRT-ovoj seriji “Bitange i princeze”, koja se počela prikazivati 2005. godine pa sve do 2008., gdje je glumio zatvorenika i spikera, a također je glumio u popularnoj seriji “Ljubav u zaleđu”.

Na HRT-u Ćurlić je vodio emisije obrazovnog programa poput “Književne TV-pitalice”, zatim mozaične emisije poput “Noćna smjena”, “Nedjeljno poslijepodne” te “Dobro jutro, Hrvatska”. Bio je voditelj i glazbenih emisija poput “Pravo vrijeme”, ali i kviza “Upitnik”. Vodio je i večernje emisije koje su se prikazivale subotom poput “Studio 10”, “Do posljednjeg zbora”, “Maestro” i brojne druge.

Ćurlić je snimio nekoliko reklamnih spotova, a vodio je i novogodišnje programe, kao i brojne humanitarne akcije.

Najveća postignuća

Najpoznatije voditeljske uloge Ćurlić je ostvario u emisijama “Kruške i jabuke”, ali i u zabavnim emisijama “Ples sa zvijezdama” i “Zvijezde pjevaju” koje vodi s kolegicom Barbarom Kolar.

Autor: S.I.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*