Tara Thaller

Tara Thaller je hrvatska glumica koju su gledatelji prvi put mogli vidjeti u ulozi Zagonetne djevojke u nastavku filma o Koku “Ljubav ili smrt”. Zapaženije uloge je ostvarila u dramskoj seriji Jelene Veljače “Pogrešan čovjek” te u seriji “Uspjeh” redatelja Danisa Tanovića.

Obrazovanje

Nakon završene gimnazije imala je želju upisati studij glume, ali nije uspjela proći prijemni ispit.

Privatni život

Rođena je 1998. godine u Zagrebu. Njeno pravo prezime je Filipović, ali je nakon svoje prve filmske uloge odlučila uzeti prezime svoje prabake – Thaller.

Tara je od malih nogu znala da želi postati glumica, ali joj je trebao neki poticaj da se ohrabri i okuša u tom zanimanju. Osim glume, njezina velika ljubav je i pjevanje pa bi svoje talente više od svega htjela pokazati u mjuziklu. Završila je glazbenu školu za klavir i pjevala je u Zvjezdicama. Njezin najveći san su Broadway ili West End.

Kaže kako bi se podvrgnula manjim promjenama izgleda, ali ne bi ugrožavala zdravlje. Prirodno je inače brineta, ali se zbog uloge u seriji “Uspjeh” ofarbala u plavo.

Posao

Tarin prvi doticaj s glumom bio je u filmu iz serijala o Koku “Ljubav ili smrt”. Tada je imala 15 godina. Glumila je i u filmu “Ibiza” te serijama “Čuvar dvorca” i “Pogrešan čovjek”.

Nakon što se nije uspjela upisati na studij glume, Tara Thaller se odlučila zaposliti u restoranu brze prehrane dok čeka sljedeću priliku i novi rok. Međutim, voditeljica dramske grupe u ZKM-u vjerovala je u talent svoje učenice pa je njezinu fotografiju poslala casting direktorici za HBO. Tara je vrlo brzo dobila mail s pozivom na audiciju za seriju “Uspjeh”.

Na prvu audiciju nije uspjela otići jer nije mogla dobiti slobodan dan na poslu. Na njezinu sreću, audicija je ponovljena pa je ona na kraju dobila ulogu. Uloga Blanke za nju je bila veliki izazov jer je potpuna suprotnost njoj samoj.

Pojavljivanje u seriji “Uspjeh” smatra iskustvom koje joj je definitivno promijenilo život. Riječ je o prvom projektu HBO-a u regiji i Tara ističe kako joj je drago da je baš to bila njezina prva velika uloga.

Nakon toga joj se pružila prilika da u travnju 2019. godine krene raditi na novom projektu. Jedan od njezinih kolega iz serije “Uspjeh” samoinicijativno je o njoj razgovarao sa svojom agenticom, pa je dobila poziv za film švicarske produkcije.

Iako je ranije tvrdila da nikad ne bi imala hrabrosti skinuti se za ulogu, u seriji “Uspjeh” je ipak to napravila. Kroz snimanje je shvatila kako nema ništa pogrešno u tome da pokaže tijelo, ako interpretacija lika to zahtijeva.

Tara smatra da je izgled jako bitan u profesiji kojom se bavi i tvrdi da svačiji izgled predstavlja određeni tip prema kojemu osoba dobiva više ili manje uloga, odnosno veće ili manje uloge.

Na snimanju serije “Pogrešan čovjek” u Beogradu blisko je surađivala s mnogim iskusnijim kolegama poput Dražena Čučeka i Bojane Gregorić za koje kaže da su izvrsni učitelji. Tara voli učiti na vlastitim pogreškama, a svaku kritiku smatra dobrodošlom.

2019. godine sudjelovala je u glazbenoj emisiji “Zvijezde pjevaju”, a njezin partner i mentor bio je Dino Jelusić. Par je na kraju odnio pobjedu.

Najveća postignuća

Tara Thaller publiku, osim svojom ljepotom, osvaja i prirodnim i neosporivim talentom za glumu. Iza sebe ima nekoliko filmskih uloga, a okušala se i u televizijskim serijama. Najveće postignuće u njezinoj dosadašnjoj karijeri je uloga u seriji “Uspjeh”.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*